Житомирський кіт прославився на всю країну, ДТП у центрі міста та кредит від німецького банку: що житомиряни обговорювали у мережі Facebook за тиждень

Житомирський кіт прославився на всю країну, ДТП у центрі міста та кредит від німецького банку: що житомиряни обговорювали у мережі Facebook за тиждень

Житомирський кіт потрапив до Книги рекордів України, у центрі міста трапилась ДТП, місто отримає кредит від німецького банку на термомодернізацію садочків і шкіл.

Такі теми житомиряни обговорювали найактивніше у мережі Facebook протягом минулого тижня.

Кіт-рекордсмен

Житомирський кіт Міккі потрапив до Книги рекордів як перший соціалізований кіт в Україні. Диплом рекордсмена 25 листопада власниці кота вручила представниця Книги рекордів України Юлія Більовська.

Відео дня

«Цей рекорд дійсно унікальний. По-перше, він є першим в цій категорії. Крім того, дослідивши поведінку тварин, ми встановили, що Міккі дійсно є унікальним котом. Його знайшли на вулиці – він, можна сказати, виграв лотерейний квиток. Ми присуджуємо рекорд "Перший соціалізований кіт в Україні" в категорії "Унікальні тварини" і оголошуємо, що рекорд встановлений», – сказала на церемонії нагородження Юлія Більовська.

У коментарях думка житомирян розділилась.

«Клас! Неймовірний котик! Насолоджуюсь, коли бачу, як він чемненько їде у візочку чи викроковує поруч», – прокоментувала Людмила-Ладаслава Лобачова.

«А я вважаю це наругою над твариною, це протиприродна поведінка для котів», – висловилась Elena Gorbach.

«Вот читаю комментарии и просто прозреваю... Вы абсолютно не знаете эту девушку, а уже судите! Дети у неё есть, карьера есть, она талантлива, и человек она толковый и очень разумный!» – стала на захист господарки кота Vika Borovickaya.

«Крыша едет не спеша. Котов сравнивают с детьми», – написала Валентина Тригуб.

«Іноді коти бувають розумніші за людей», – говорить Ольга Стешина.

«Неоднозначна думка про це... У мене таке враження, що люди граються. Яка ще соціалізація для кота, у них свої критерії для котячого щастя», – зазначила Olena Andrushchenko.

ДТП: Форд врізався в дерево

Вночі 27 листопада у центрі Житомира, на вулиці Великій Бердичівській, Ford здійснив наїзд на дерево.

«Сьогодні, близько 2-ї години ночі, на вулиці Великій Бердичівській сталася дорожньо-транспортна пригода з потерпілими. 32-річний водій автомобіля Ford не впорався з керуванням та здійснив наїзд на дерево. У результаті ДТП 31-річного пасажира автівки медики ушпиталили до лікарні», – йдеться у повідомленні пресслужби патрульної поліції Житомирської області.

Патрульні поліцейські забезпечили охорону місця дорожньо-транспортної пригоди.

 «Мокрая дорога, зимняя резина и задний привод, дополненные попыткой полихачить», – коментує Oleksiy Naumov.

 «Добре, що дерево зупинило – а так міг людей на тротуарі позбивати», – написав Олег Пєня.

«Этим летом на Грушевского влетел молодой человек в трамвай на повороте. Оторвал весь перед машины, стартанул с такой скоростью и дальше погнал. Сажать таких надо», – констатує Тамара Коваль.

«Шкода і Форда, і дерево», – говорить Valentyn Piask.

Житомир отримає від німецького банку 20 млн грн

Житомирська громада отримає кредитні та грантові кошти для реалізації проєкту «Енергоефективність у громадах». Рішення про затвердження відповідної угоди прийняли 29 листопада на позачерговій сесії міської ради.

Цей проєкт дозволить заощадити в рік понад 31 млн грн коштів міського бюджету, про це вказано в інформаційній довідці. Зокрема передбачається комплексна термореновація 40 будівель закладів освіти. Остаточного переліку цих закладів поки немає.

Житомиряни поставились з недовірою до такої новини.

 «Это типа как с троллейбусом на Малеванке будет?» – запитує Денис Варибрус.

 «А взамен вакцинируйте детей непонятной вакциной, эксперимент же», – написавлв Алеся Эктова.

«Це, звісно, добре, але на скільки садочків та шкіл вистачить за таких цін на будматеріали тих 20 лямів грн?» – говорить Михайло Гвоздецький.

Анна Сергієнко

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up