Житомирські ЮІРівці перемогли у міжнародних змаганнях у Білорусі

Житомирські ЮІРівці перемогли у міжнародних змаганнях у Білорусі

З 23 по 27 травня у м. Борисові Мінської області проходив 45-ий республіканський зліт команд юних інспекторів дорожнього руху - переможців регіональних змагань Білорусі. До участі у ньому запросили також і збірні України, Казахстану та Росії. Юірівці Житомирщини здобули перемогу серед міжнародних команд. Про це повідомляє відділ комунікації поліції в Житомирській області. 

Учасників зльоту, які прибували до місця його проведення,  зустрічали з короваєм національними вітаннями  та щирими побажаннями гарних вражень і перемог.

 

Відео дня

Відкриття змагань відбувалося на центральній площі міста Борисова, куди прийшли тисячі місцевих жителів, серед яких переважна більшість школярі. Вони щиро вітали учасників, а серед їх речівок звучали і «Слава Україні».

 

Під час мініфотосесії, організованої відразу після урочистої церемонії, бажаючі сфотографуватись з командою українців ставали у чергу.

Організатори подбали, аби відкриття змагань стало видовищним та захоплюючим святом, запросивши до виступу знані колективи та виконавців, а також об’єднавши дитячі гурти у театралізований танцювальний флешмоб.

Програмою проведення змагань, участь в яких загалом брали 10 команд – близько 100 дітей віком від 10 до 15 років, - щодня було передбачено як тематичні конкурси, так і пізнавальні екскурсії.

Відеопредставлення команд стало домашнім завданням для школярів і уже з першого етапу відчувавсь дух азарту та воля до перемоги учасників.

Одним з найбільш яскравих став конкурс «Агітаційно-художнього представлення», в якому кожна команда доводила важливість знань правил дорожнього руху для безпеки життя. Українці переконливо і доступно розповіли  присутнім про дорожні знаки, що допомагають орієнтуватись на дорогах дітям. До речі, жодних мовних бар’єрів у розумінні текстів не виникало.

Несподіваною для багатьох стала тема «Доброта на дорогах» у конкурсі настінних газет. Для його виконання відводилось лише 2 години, тож учасники приймали рішення практично у процесі виконання малюнків.

Надзвичайно відповідальним стало складання тестових комп’ютерних завдань на знання Правил дорожнього руху.

- Звісно є відмінності між нашим та білоруським варіантом ПДР, однак наші діти досить непогано впорались і з цим завданням, - розповів керівник делегації України, старший інспектор відділу Управління превентивної діяльності ГУНП в Житомирській області Василь Самчук. – Основи безпеки на дорозі – це істини, написані життям, тож їх має знати кожен.

Відразу потому команди перейшли до етапу «Уважний учасник дорожнього руху», який був для нашої команди новим, але діти зуміли зорієнтуватись у незнайомому завданні і теж впорались із необхідністю обрати підставний фрагмент на фото.

Об’єктивність оцінювання «Надання першої медичної допомоги потерпілим» організатори забезпечили, запросивши суддями представників міжнародного руху Червого Хреста.

Цікавими та видовищними були і конкурси «Водіння велосипеда в умовах, аналогічних реальному дорожньому руху» та «Фігурного водіння велосипеда». Частина елементів були новими для українців, а сама траса значно відрізнялась від аналогічних під час наших конкурсів. Тож така ситуація була гарною нагодою випробувати себе та свої вміння.

- Здобутий досвід, без сумніву, допоможе нашій команді уже у вересні під час  всеукраїнських змагань юних інспекторів дорожнього руху, адже команда Тетерівської загальноосвітньої школи «Автолад» виборола першість області та представлятиме Житомирщину у «Молодій гвардії», де проходитиме конкурс, - розповів їх керівник Руслан Маєвський.

Організатори зльоту подбали про те, аби діти отримали максимум задоволення від участі у конкурсі та перебування у Мінській області. Надзвичайно цікава екскурсійна програма складалась із відвідування спортивних та історичних місць, а також військових об’єктів та масштабних підприємств.

Сучасний стадіон «Борисов-Арена» вразив оснащенням та суперякісним зеленим покриття, а ще залишив приємні спогади від зустрічі із зіркою білоруського футболу Віталієм Радіоновим, нападником збірної Білорусі та футбольного клубу «БАТЕ». До речі, зліт ЮІРівців проходив на одній із спортивно-оздоровчих баз останнього.

Вантажівку-рекордсмена -11-метровий «БЕЛАЗ», яких у світі  усього три, - діти побачили на заводі, де їх і складають.

Познайомились учасники і з меморіальним комплексом «Хатинь», де увіковічнено пам’ять спалених у власних домівках жителів 488 сіл та замучених сотень тисяч людей у концтаборах, влаштованих фашистами у Білорусі під час Другої світової війни.

Також відвідали військове містечко «Печі» та «Брильське поле» - місця військових дій 1812 року, участь в яких брав і український козачий полк.

Окремі елементи тих подій, військові підрозділи, кавалерію та діючу гармату, любителям історії вдалось реконструювати та продемонструвати учасникам зльоту.

Масштабним фіналом зустрічі став дитячий мюзикл на тему безпеки дорожнього руху «Дорогою добра», що зібрав тисячі глядачів у Мінському палаці культури.

Урочиста церемонія нагородження переможців проходила за участі керівників Державтоінспекції Міністерства внутрішніх справ Білорусі, почесних гостей та школярів.

Команда Тетерівської загальноосвітньої школи здобула перемогу серед команд іноземних делегацій, отримавши кубок, Почесну грамоту, численні подарунки та щирі вітання нових друзів.

 

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
11:20 На Житомирщині розпочала роботу комісія ДСНС України, яка має здійснити контрольну перевірку стану організації заходів цивільного захисту в області 11:00 Житомирський музично-драматичний театр тимчасово йде у відпустку через брак фінансування 10:40 У Малині на пожежі загинула людина 10:22 Молодикам, які забили до смерті односельчанина на Чуднівщині, повідомили про підозру та обрали запобіжні заходи Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 10:00 Карколомна ДТП у Житомирі: на вулиці Параджанова кросовер зіткнувся з електроопорою 09:41 Втрати росіян: мінус 5 танків, 29 артсистем і 800 осіб 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 23 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 23 квітня: все про цей день, свята, традиції і погода у Житомирі 17:52 У Житомирі та області потрібні донори крові всіх груп з негативним резус-фактором 17:32 Оновлено штрафи за неявку до ТЦК 17:00 Помірно тепло і з дощами: погода найближчих днів 16:37 Бердичівлянин віддав шахраям більше пів мільйона гривень за неіснуюче авто 16:20 Гуманітарний Хаб "Житомир" передав Сумщині 4 тонни необхідних медикаментів загальною вартістю 12 мільйонів грн photo_camera 16:00 Двох загиблих Героїв-житомирян провели в останню путь 15:41 У прикордонні Житомирської області не планують обмежувати перебування чоловіків призовного віку 15:23 У Житомирській області 10 закладів охорони здоров’я надають медичну допомогу при гострому мозковому інсульті 15:00 Житомирська громада передала військовим дрони Mavic 3 Pro та засіб РЕБ 14:40 Почуйте рятувальників – не паліть суху траву! 14:20 Житомирщина - у трійці областей з найбільшою кількістю земельних ділянок, набутих юридичними особами
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up