Житомирські підприємства отримають допомогу в реалізації проектів енергоефективності від GIZ

Житомирські підприємства отримають допомогу в реалізації проектів енергоефективності від GIZ

Всього 66 українських компаній отримають допомогу в реалізації проектів енергоефективності.

ТОВ «Золотий коровай», ПАТ «Овруцький хлібозавод», ПАТ «Житомирський маслозавод», ТОВ «Обербетон-інвест» (Житомир), ТДВ «Житомирський завод покрівельних та ізоляційних матеріалів» отримають підтримку GIZ  на проекти з енергоефективності.

Результати відбору українських підприємств, що отримають технічну підтримку з визначення та реалізації пілотних проектів з енергоефективності, було презентовано 14 вересня рамках спільної конференції Мінекономрозвитку та GIZ щодо підвищення енергоефективності промислових об’єктів.

GIZ співпрацює з Міністерством економічного розвитку і торгівлі України з метою підвищення рівня енергоефективності української промисловості. Наразі Україна споживає у 3-4 рази більше енергії ніж у середньому в ЄС. У деяких галузях частка споживання енергії сягає 40% від загальних виробничих витрат. Однак, лише деякі підприємства вживають заходів із скорочення витрат на енергію.

Відео дня

Перший заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов, коментуючи результати відбору проектів, зауважив: “Інвестиції в енергоефективність сьогодні є не тільки складовою соціальної відповідальності бізнесу. Це також і економічна необхідність, оскільки держава не може постійно надавати бізнесу пільги та дотації на придбання енергоресурсів”.

У червні 2018 року проект двостороннього технічного співробітництва «Консультування підприємств щодо енергоефективності» запропонував компаніям хлібопекарської та молочної промисловості, а також машинобудування та виробництва неметалевих будівельних матеріалів подати свої заявки на участь у пілотних проектах для забезпечення їхньої енергоефективності, зниження енергозатрат та підвищення конкурентоспроможності. Особливий акцент в конкурсному відборі був зроблений на участі малих та середніх підприємств.

Серед відібраних  підприємств:

  • 19 підприємств хлібопекарської галузі,
  • 15 підприємств молочної галузі,
  • 19 підприємств машинобудівної галузі,
  • 11 підприємств з виробництва неметалевих будівельних матеріалів,
  • 2 підприємства з інших галузей.

Повний список відібраних до конкурсу підприємств за посиланням: https://bit.ly/2p7zmYX.

Пілотні проекти складатимуться з трьох етапів:

1. Детальний енергоаудит: обрані компанії на першому етапі отримають звіт із переліком економічно та технічно доцільних енергоощадних рішень для конкретних підприємств.

2. Розробка рентабельних проектів з енергоефективності: на основі результатів першого етапу обрані компанії отримають чіткий план впровадження енергоощадних та економічно доцільних заходів.

3. Підтримка у впровадженні проектів: на цьому етапі експерти GIZ надаватимуть компаніям інжиніринговий та консультативний супровід у реалізації проектів, розроблених на попередньому етапі. Фінансування заходів компанії-учасники проводитимуть власним коштом, завдяки банківським позикам або з інших джерел.

Довідково

«Консультування підприємств щодо енергоефективності» є проектом технічного співробітництва з Мінекономрозвитку, що впроваджується GIZ починаючи з березня 2017 року на замовлення Федерального Міністерства економічного розвитку та співробітництва Німеччини. Проект сприяє досягненню стратегічної цілі Мінекономрозвитку – підвищення ефективності використання ресурсів у виробничих галузях української економіки.

Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH підтримує Уряд Німеччини в досягненні цілей у сфері міжнародного співробітництва заради сталого розвитку. Пріоритетними напрямами співпраці Німеччини з Україною є: ефективне державне врядування, енергоефективність, сталий економічний розвиток тощо.

За інформацією веб –сайту Міністерства економічного розвитку і торгівлі України

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
14:40 Рятувальники ліквідували пожежу в адмінбудівлі приватного підприємства в Житомирі 14:18 ECIDE допоможе 25 громадам організувати літні дитячі клуби: розпочався прийом заявок 13:11 Пил із Сахари знову в Україні 12:40 Пам'ять про героїв-захисників має стати невмирущою photo_camera Від читача 13:39 Слідчі Нацполіції оголосили українським фігурантам про підозру в шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах злочинною організацією. 12:20 Жителя Житомирського району засуджено на 8 років за умисне вбивство батька 12:02 До уваги водіїв! 25 квітня буде перекрито рух по вулиці Шевченка 11:40 Україна, в якій хочеться жити: Міністерство соціальної політики презентувало демографічну стратегію — 2040 11:20 Житлова субсидія на неопалювальний сезон: кому її призначать автоматично, а кому – за особистим зверненням 11:00 За участю прокурорів Бердичівської окружної прокуратури на потреби ЗСУ передано боєприпаси, вилучені у межах кримінального провадження 10:41 У Житомирі викрили мережу підпільних казино з десятками мільйонів прибутку photo_camera 10:20 Житомирська ОВА відреагувала на ситуацію з фінансуванням театрів 10:00 Знову перенесли судове засідання по справі Романа Кучера 09:41 ЗСУ ліквідували ще 880 окупантів 09:21 Оперативна інформація станом на 06.00 24 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 24 квітня: все про цей день, прикмети, іменини і погода у Житомирі 18:00 Сьогодні ввечері діятимуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промисловості 17:51 Збірна команда Житомирщини здобула призові нагороди на Всеукраїнських змаганнях з фігурного катання на роликових ковзанах 17:29 У Житомирі провели аудит безпеки нового скверу на розі вулиць Князів Острозьких та Київської photo_camera 17:00 У Бердичеві і Чуднові поліцейські задокументували кілька випадків нелегального зберігання наркотиків
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up