Житомирські герої доріг: головні порушники ПДР за тиждень

Житомирські герої доріг: головні порушники ПДР за тиждень

Гуляючи Житомиром, часто можна спостерігати картину, як авто припарковане не за правилами, водії повертають, не вмикаючи покажчика повороту, виконують розворот, де їм заманеться, або не дотримуються елементарних правил дорожнього руху.

Журналісти «20 хвилин» зібрали з соцмережі Facebook найбільш кричущі випадки порушень правил водіями. Місто має знати своїх «героїв».

  • Щоб здалеку було видно

Фотокартка не з Житомира, а шкода… Це Харків. Саме таким методом харківчани карають недобросовісних порушників ПДР, а саме тих, хто паркується на місцях для інвалідів. Цікаво, житомирські водії переймуть собі таку фішку?

У коментарях житомиряни не оцінили таке категоричне рішення, навіть почали гадати, що водій може бути з інвалідністю, просто на автівці відсутня наклейка.

Відео дня

«За таке лице б’ють! А потім поліцію викликають та оформлюють, як годиться!» – не оцінив фішку Виталий Виталий.

 «У меня друг атошник (инвалид). Иногда машину просит. Он может стать на месте для инвалидов на моей машине. Но я ж не обязан себе наклейку клеить!

У него есть с собой значок инвалида. Обычно выставляет на лобовое стекло или на торпеду кладёт. Но может и забыть», – поділився Александр Кучер.

 «Представила лицо того, кто нарисовал это, когда увидит мужика с протезом, идущего к этой машине. Что у него внутри будет? Какой он сам ущемленный?» – пише Marina Marish.

 «Проблема парковок в Житомире критична, но проблема морали (исходя из комментариев) просто поражает! Люди перестают уважать себя, не говоря об окружающих», – пише Максим Грин.

  • Суперечливе питання

А це фото вже з Житомира. Ситуація схожа на попередню, проте тут без графіті на автомобілі. Водій якби на 2/3 заїхав на місця для паркування водіїв з інвалідністю. Порушив не на 2/3, а на всі 100%.

«З чого ви взяли, що у водія нема посвідчення інвалідності? У мене знайомий катається з посвідченням (реально інвалід), а наклейки принципово не клеїть. Викликайте поліцію – нехай з’ясовують», – розповів Руслан Мельников.

Давайте поставимо крапку у питанні: чи дійсно люди з інвалідністю зобов’язані вішати розпізнавальний знак на автівку? Ні! Проте є «але». Знак «водій з інвалідністю» не є обов’язковим. Крім того, багато осіб з інвалідністю вважають його для себе образливим і принципово не вішають. У такому разі вони втрачають всі пільги, і якщо їх штрафують, то доводиться доводити в суді, що у них є посвідчення. Установка ж знаку «Водій з інвалідністю за кермом» відразу знімає всі ці проблеми.

  • Душероздираюча історія

Житомирянин Тарас Буток розповів історію, що трапилась з ним поблизу місцевого торгово-розважального центру.

«Ціла колона горе-водіїв не знайшла собі на парковці ТРЦ Глобал іншого місця, ніж припаркуватись під знак 3.34 (Зупинку заборонено) і заблокувати всім проїзд вбік вул. Київської. В підсумку всі змушені стояти в черзі в полосі для в’їзду на MакДрайв», – написав Тарас.

Житомирські водії кинулись коментувати ситуацію, яка обурила автора.

«Безглузда оновлена організація руху! Більше сказати і нічого», – написав Sergey Rebets.

«Так там права полоса начебто "заброньована" автомийкою, і саме ця полоса для проїзду, а не для МакДрайву», – уточнив Михайло Андрійович.

«Там всегда такая "дичь" происходит», – написав Mitchell Adam Lucker.

«Там и под жёлтой полосой куча машин постоянно. Не для них правила писали. Эвакуировали бы пару раз их на штрафплощадку, и было бы все ок», – запропонувала вирішення питання Ирина Мангушева.

  • Паркування за усіма канонами

Водій цієї «тойоти» прекрасного небесного кольору припаркував свою «крихітку» прямо на газоні. З огляду на те, який вигляд має газон, на ньому не вперше паркують автівки.

«Це не газон, а тільки місце під нього. І зовсім не через водіїв. Не перегинайте палицю, шановні. Перш ніж розміщувати такий допис, авторові непогано було б випустити з рук ненадовго смартфон і попрацювати лопатою і граблями», – зауважив Сергій Неділько.

«Погоджуюсь, газон, мабуть, теж не чув, бо його там немає. Висадіть квіти, і вирішена проблема», – вимагає квітів Сергій Сулейко.

«Хочеться дописати: асфальт – ні, не бачили», – помітила стан дороги поруч Taisiya Taya.

Будемо мати надію, що всім «героям» сьогоднішньої рубрики прийдуть «листи щастя» у вигляді штрафів за неправильно припарковані автомобілі та порушення правил дорожнього руху. А інших водіїв це змотивує навіть не думати про можливість порушити ПДР.

Марія Кравчук

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (2)
  • Hennadii Ivanitskiy

    не всі інваліди виставляють свою інвалідність на всебічний огляд ,але якщо є можливість скористатися своїм правом ,то користуються
  • Юрий Кравченко

    Коли так звані фотографи будуть фоткать як вони визивають поліцію і як поліція буде наказувати порушників А так хай засунуть це фото собі в одне місце

keyboard_arrow_up