Житомирська влада планує виселите переселенців з готелю «Житомир»

Житомирська влада планує виселите переселенців з готелю «Житомир»
З бюджету виділено 4.5 млн. грн.. на реконструкцію приміщення готелю «Житомир» під сучасний Центр надання адміністративних послуг. Питання переселення внутрішньо переміщених осіб, які зараз там проживають, детально вивчатиме спеціально створена робоча група.

Про це розповіла начальник управління праці та соціального захисту Житомирської міської ради Вікторія Краснопір.

«Рішенням погоджувальної ради було підтримано і рішенням міської ради було визначено остаточно, що буде створена комісія у складі депутатів міської ради, представників виконавчих органів і комунального підприємства, які вивчать питання розміщення переселених осіб. Ми знаємо хто там проживає, яка кількість, які категорії людей, намагаємось здійснювати заходи по соціальному захисту їх. Зараз там організовано безкоштовне харчування з відшкодуванням вартості харчування кожному переселенцю, який забажає отримувати гарячі обіди. Матеріальна допомога надається найбільш незахищеним категоріям, які там проживають. Ще не відомо куди їх будуть переселяти. Робоча група буде вивчати це питання, яким чином можна здійснити їх розміщення оскільки має бути проведена реконструкція під Центр надання адміністративних послуг. Не йде мова про те що вони будуть під відкритим небом. Комісія буде вивчати думати, бюджет несе досить значне навантаження у зв’язку з розміщенням в готелі «Житомир» переселених осіб. Всього зараз там проживає близько 95 осіб. Були часи, коли їх було 30», – зазначила Вікторія Краснопір.

Заплановано, що Центр надання адміністративних послуг буде  прозорим і житомиряни зможуть швидко та комфортно вирішити питання, які їх цікавлять.

Відео дня

«У зв’язку з тим, що зараз в законодавстві відбуваються певні зміни, збільшуються повноваження органів самоврядування у сфері державної реєстрації бізнесу, речових прав, реєстрації місця проживання, зняття з місця проживання і відтак потрібно розширювати центр, збільшується навантаження, і таким чином планується розмістити сам центр в приміщенні готелю «Житомир». Це буде такий сучасний,  потужний, європейський центр. Там надаватимуться послуги державної реєстрації бізнесу, речових прав, земельні питання, архітектурні питання, тобто це буде те єдине місце, де зможуть мешканці комфортно, зручно і прозоро  вирішити всі свої питання, які їх цікавлять. Сам Центр передбачає прозорість, я думаю, що при плануванні, при проектування, розробці дизайну це буде обов’язково враховано, що це мають бути прозорі приміщення без кабінетних систем, де всі працюю у відкритому просторі», – розповіла начальник Центру надання адміністративних послуг Сюзанна Галецька.

Житомир.info

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
16:20 На Житомирщині планують перейменувати 8 населених пунктів 16:01 85 ветеранських проєктів перемогли у конкурсі фінансування 15:41 Спортсмени з Житомирщини здобули нагороди на чемпіонаті Європи з гирьового спорту photo_camera 15:20 МОН презентувало звіт моніторингу працевлаштування випускників-бюджетників, до якого увійшло 3 виші Житомирщини Від читача 13:39 Слідчі Нацполіції оголосили українським фігурантам про підозру в шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах злочинною організацією. 15:00 49-річний чоловік загинув під час пожежі на Брусилівщині 14:40 Оприлюднено перелік хвороб хребта, які звільняють від мобілізації 14:20 З 27 квітня заморозки підуть геть та повернеться справжнє весняне тепло 14:00 Дотримуйтесь заходів протипожежної безпеки на Великдень 12:40 До 9 років позбавлення волі засудили бердичівлянина, який вбив чоловіка на зупинці 12:19 Медики відзначають незначне зростання захворюваності на грип і ГРВІ 12:00 Нічна пригода у Житомирі: у водійки зупиненого під час дії комендантської години авто виявили арбалет 11:40 Увага: зміни в маршруті № 23! 11:20 На Житомирщині розпочала роботу комісія ДСНС України, яка має здійснити контрольну перевірку стану організації заходів цивільного захисту в області 11:00 Житомирський музично-драматичний театр тимчасово йде у відпустку через брак фінансування 10:40 У Малині на пожежі загинула людина 10:22 Молодикам, які забили до смерті односельчанина на Чуднівщині, повідомили про підозру та обрали запобіжні заходи 10:00 Карколомна ДТП у Житомирі: на вулиці Параджанова кросовер зіткнувся з електроопорою 09:41 Втрати росіян: мінус 5 танків, 29 артсистем і 800 осіб 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 23 квітня 2024 року щодо російського вторгнення
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up