Житомир відвідав перший віцепрезидент парламенту Естонії Ханно Певкур

Житомир відвідав перший віцепрезидент парламенту Естонії Ханно Певкур

7 червня з робочим візитом Житомирщину відвідав перший віцепрезидент парламенту Естонії Ханно Певкур, - повідомляють у військовій адміністрації.

Між Естонським урядом та Житомирською обласною військовою адміністрацією вже досягнуто попередньої домовленості про надання допомоги Житомирщині у повоєнній відбудові. Нещодавно групі естонських експертів було представлено наочний приклад руйнувань об’єктів по всій області.

Наразі є перелік із 15 об‘єктів, які потребують відбудови через російську агресію. Один з них – це ліцей №25, що був цинічно зруйнований російською ракетою на початку березня. Пан Ханно був вражений масштабами руйнувань, які вчинив агресор, показавши світові своє справжнє обличчя.

Відео дня

Естонія розуміє потреби України та планує також залучити інших партнерів, щоб спільно приєднатися до відновлення будинків, дитячих садків та забезпечити реалізацію великих інфраструктурних проєктів. Головне, що усіх турбує – коли настане мир, щоб якомога скоріше перейти до роботи з будівництва нових ще кращих об'єктів.

Віцепрезидент парламенту Естонії запевнив, що на дипломатичному рівні робиться усе можливе, аби росія пошкодувала про свої дії та криваві злочини. 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up