Житомир відвідала делегація з Республіки Індонезія

Житомир відвідала делегація з Республіки Індонезія

18 квітня, у Житомирі з офіційним візитом перебувала делегація з Республіки Індонезія, - повідомляє прес-служба Житомирської міськради.

Під час зустрічі керівництво Житомирської міської ради та представники Комітету з питань державного бюджету, фінансових установ та інвестицій  Республіки Індонезія, а також Посольства Республіки Індонезія в Україні обговорили особливості співпраці муніципалітетів та приватного бізнесу, а також основні засади управління фінансами, податкову систему, бюджетні процеси в Україні, як на державному рівні, так і на рівні органів місцевого самоврядування.

«У першу чергу, хотів би подякувати вам за увагу до міста Житомира, останні два роки завдяки у нас налагодилися економічні та культурні зв’язки з іншими містами та державами. Реформа децентралізації надає повноваження містам та громадам вести таку співпрацю напряму. Саме пряма співпраця між містами є найбільш ефективною», - зазначив міський голова Сергій Сухомлин.

Сергій Сухомлин розповів гостям Житомира про інвестиції та проекти,  над якими наразі працюють виконавчі органи Житомирської міської ради та закордонні партнери міста.

Відео дня

 «Останній рік став справді плідним на зустрічі з представниками інших країн. Зокрема, у нас відбулося декілька зустрічей з делегаціями та підписано угоди про співпрацю  з містами Китайської Народної Республіки, в цьому році перша китайська компанія розпочинає великий інфраструктурний проект – будівництво об’їзної дороги, прямі контакти нашого міста з Посольством Республіки Словенія стали передумовою того, що компанії зі Словенії будуть реалізовувати проекти у Житомирі на загальну суму близько 40 мільйонів доларів. Співпрацюємо також із Швейцарією, Німеччиною, Скандинавськими країнами (Швеція, Фінляндія, Норвегія) Один з великих для нас проектів також це будівництво чеською компанією ТЕС в Житомирі, адже інвестиції по даному проекту складають  понад 40 мільйонів гривень. Налагоджується робота з індійськими компаніями. Це великий проект із будівництва сонячної електростанції та проект, пов'язаний з IT-сектором.  Ми відкриті до співпраці. Україна розвивається і постійно змінюється. Наш ринок недооцінено інвесторами. В українських міст є перевага - близькість європейського ринку. Отже Україна - це гарний майданчик для організації та розвитку нових виробництв», - сказав  Сергій Сухомлин.

У свою чергу, Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Індонезія Юдді Кріснанді подякував представникам міської ради за зустріч: «Від імені нашої делегації хочу подякувати за гостинний прийом  та дискусію. Надана вами інформація є справді цінною.   Я  виконую обов’язки Посла Республіки Індонезія  лише рік. Думаю, що майбутньому я буду часто приїжджати до вашого міста, аби дізнатися про Житомир більше».

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera 16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать! 15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень 15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти 14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості 14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув 14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень 12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera 11:40 Як отримати "Пакунок малюка" 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up