Житомир поступово переходить на електронні версії шкільних журналів

Житомир поступово переходить на електронні версії шкільних журналів

З 13 січня 2020 року місцеві школи, що мають доступ до загальнонаціональної системи «E-schools.info»  в тестовому режимі запровадили нову методику виставлення оцінок успішності навчання дитини.

Відтепер батьки більшості школярів можуть не переглядати шкільний шоденник своєї дитини або ж час від часу зазирати в шкільний журнал, щоб дізнатися про поточні оцінки чада. Це пов`язано з тим, що держава полегшила систему батьківського контролю рейтингу успішності навчання дитини та запровадила електронний журнал оцінок. Але ця система поки лише апробується та не є загальнообов`язковою.

Таким чином, якщо школа, яку відвідує дитина, має доступ до  системи «E-schools.info» , опікун школяра може спробувати встановити спеціальний додаток «Єдина школа» на свій смартфон та авторизуватися в системі, увівши номер контактного телефону та пароль від особистого кабінету.

Тож тепер школярі не зможуть хитрувати перед батьками, приховуючи реальний рейтинг своєї успішності. Проте таке нововедення до кінця цього року торкнеться лише восьми шкіл м. Житомира.

Відео дня

«Починаючи з жовтня 2019 року, ми почали тестування цієї системи в м. Житомирі. Цей журнал стане добрим взаємозв`язком між батьками та вчителями. 8 шкіл вже користується цим додатком в тестовому режимі, а от вже з 1 вересня цього року система почне повноцінно функціонувати в усіх школах міста», – розповіла нам заступниця директора департаменту освіти Житомирської міської ради Світлана Ковтуненко.

Також пані Світлана заявила, що в майбутньому наше місто долучиться до всеукраїнського тренду з переходу на електронні версії документації та оцифрований журнал з часом все ж таки замінить паперову версію свого старого побратима.

Ірина Хоцька

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
15:00 Відтепер ботсад у Житомирі носитиме нову назву: Ботанічний сад Поліського національного університету імені Героїв-десантників 14:40 Минулої доби на Житомирщині після поривів вітру та «жовтого дощу» дорожники працювали над безпечним проїздом photo_camera 14:20 Спільний проєкт Житомира, уряду Німеччини та UNDP в Україні 14:00 На Овруччині господар після застілля ножем вбив гостя Від читача 18:18 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище 10:20 У Житомирі проходить кінофорум спілки молодих кінокритиків України 10:00 Замість біткоїнів - спустошення гаманця: у Бердичеві поліцейські розслідують шахрайство 09:42 Понад тисячу осіб склали втрати росіян за добу 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 25 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 25 квітня: все про цей день, яке свято, іменини і погода у Житомирі 17:53 Як держава планує залучити фахівців з інвалідністю до ринку праці? 17:50 Чи загрожує Житомирщині підтоплення? Розповідають гідрологи
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up