Житомир першим в Україні повністю перейде на світлодіодне освітлення

Житомир першим в Україні повністю перейде на світлодіодне освітлення

Сьогодні, 17 січня, у Житомирі на вулиці Західній (район Мальованки)  журналістам презентували нове світлодіодне освітлення, - інформує прес-служба міськради.

«У позаминулому році було замінено більше 5 тисяч ліхтарів на світлодіодні. Нам потрібно замінити ще 7500 ліхтарів для того, щоби повністю перейти на світлодіодне освітлення вулиць і доріг міста Житомирі. І це, дійсно, зробить Житомир першим містом в Україні, яке перейшло на світлодіодне освітлення. Навіть у Європі немає міст, які повністю перейшли на таке освітлення. У минулому році відбувся тендер, за умовами якого компанія, яка його виграла, має поставити всі ліхтарі на склад комунального підприємства «Міськсвітло» і протягом 4 років місто розрахується через комунальне підприємство за ці поставки. Середня економія, яку ми бачимо, складає 50-60%», – сказав міський голова.

Депутат міської ради Юрій Мойсеєв зазначив, що світлодіодне освітлення – це не лише високоякісний продукт, але й найменш затратний проект щодо реалізації.

На сьогодні завершено роботи по заміні старих ламп освітлення на сучасне світлодіодне на вулиці Західній та розпочато перехід на світлодіодні лампи на найдовшій вулиці мікрорайону Мальованка – вулиці Героїв Пожежних.

Відео дня

«Мешканці мікрорайону Мальованка дуже задоволені якістю нового освітлення. А найголовніше, що вартість дешевша, а саме освітлення -  набагато яскравіше. Сподіваюся, що у цьому році вся Мальованка і усе місто будуть з сучасним світлодіодним освітенням», - наголосив депутат міської ради.

Довідково: за інформацією комунального підприємства «ЕМЗО «Міськсвітло» Житомирької міської ради, станом на 16.01.2019 року вулиці м. Житомира освітлює 14 787 світильників, з яких: натрієві – 5518 шт., галогенні – 173 шт., світлодіодні – 8449 шт., з лампою розжарювання – 647 шт.

З початку 2019 р. КП «ЕМЗО «Міськсвітло» Житомирької міської ради замінено 785 існуючих застарілих світильників на світлодіодні. До кінця січня силами комунального підприємства та підрядної організації планується замінити ще 1579 світильників.

Всього в м. Житомирі планується замінити ще 6316 застарілих світильників на світлодіодні. Орієнтовний термін виконання – квітень 2019 р.

Загальна довжина мереж зовнішнього освітлення в м. Житомирі складає 496 км, з них: СІП – 349 км, кабельні – 34 км, з голим проводом А-16 – 113 км, який підприємство поступово планує замінити на СІП.

Нагадаємо, що на Житомирщині завдяки проекту «Засвітимо Житомирщину» освітлення отримали 75 населених пунктів.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:45 Как стулья на работе влияют на спину: важность правильной поддержки (Новини компаній) 17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:00 Увага! В Україні очікуються сильні пориви вітру! 15:39 У Радомишлі затримали грабіжника, який вирвав з рук 80-річної бабусі сумку 15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання 15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА 14:40 У Житомирі вночі та вранці 20 квітня сильні заморозки у повітрі! 14:21 Лікарня, що повірила у реформу, матиме ще й наглядову раду 14:00 Військовим передали чергову партію допомоги від Житомира 13:00 Житомир в Instagram: весняний вайб play_circle_filled 12:39 Понад 600 страв: В Україні презентували новий збірник рецептур для шкільних їдалень 12:20 Упродовж доби рятувальники Житомирщини двічі прибирали аварійні дерева 12:00 Чуднівська окружна прокуратура попередила незаконну оренду ставу площею понад 60 га 11:41 У Центру захисту тварин з’явилися нові друзі-волонтери 11:21 У Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича створено безбар’єрний простір 11:00 Поліцейські у Житомирі вилучили у перехожого великий пакунок з наркотиками photo_camera 10:40 Сьогодні тимчасово призупинено рух трамвая
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up