Житомир першим в Україні повністю перейде на світлодіодне освітлення

Житомир першим в Україні повністю перейде на світлодіодне освітлення

Сьогодні, 17 січня, у Житомирі на вулиці Західній (район Мальованки)  журналістам презентували нове світлодіодне освітлення, - інформує прес-служба міськради.

«У позаминулому році було замінено більше 5 тисяч ліхтарів на світлодіодні. Нам потрібно замінити ще 7500 ліхтарів для того, щоби повністю перейти на світлодіодне освітлення вулиць і доріг міста Житомирі. І це, дійсно, зробить Житомир першим містом в Україні, яке перейшло на світлодіодне освітлення. Навіть у Європі немає міст, які повністю перейшли на таке освітлення. У минулому році відбувся тендер, за умовами якого компанія, яка його виграла, має поставити всі ліхтарі на склад комунального підприємства «Міськсвітло» і протягом 4 років місто розрахується через комунальне підприємство за ці поставки. Середня економія, яку ми бачимо, складає 50-60%», – сказав міський голова.

Депутат міської ради Юрій Мойсеєв зазначив, що світлодіодне освітлення – це не лише високоякісний продукт, але й найменш затратний проект щодо реалізації.

На сьогодні завершено роботи по заміні старих ламп освітлення на сучасне світлодіодне на вулиці Західній та розпочато перехід на світлодіодні лампи на найдовшій вулиці мікрорайону Мальованка – вулиці Героїв Пожежних.

Відео дня

«Мешканці мікрорайону Мальованка дуже задоволені якістю нового освітлення. А найголовніше, що вартість дешевша, а саме освітлення -  набагато яскравіше. Сподіваюся, що у цьому році вся Мальованка і усе місто будуть з сучасним світлодіодним освітенням», - наголосив депутат міської ради.

Довідково: за інформацією комунального підприємства «ЕМЗО «Міськсвітло» Житомирької міської ради, станом на 16.01.2019 року вулиці м. Житомира освітлює 14 787 світильників, з яких: натрієві – 5518 шт., галогенні – 173 шт., світлодіодні – 8449 шт., з лампою розжарювання – 647 шт.

З початку 2019 р. КП «ЕМЗО «Міськсвітло» Житомирької міської ради замінено 785 існуючих застарілих світильників на світлодіодні. До кінця січня силами комунального підприємства та підрядної організації планується замінити ще 1579 світильників.

Всього в м. Житомирі планується замінити ще 6316 застарілих світильників на світлодіодні. Орієнтовний термін виконання – квітень 2019 р.

Загальна довжина мереж зовнішнього освітлення в м. Житомирі складає 496 км, з них: СІП – 349 км, кабельні – 34 км, з голим проводом А-16 – 113 км, який підприємство поступово планує замінити на СІП.

Нагадаємо, що на Житомирщині завдяки проекту «Засвітимо Житомирщину» освітлення отримали 75 населених пунктів.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:57 У житомирському ліцеї створили унікальну платформу навчання на уроках захисту України 17:28 Ірина Верещук подякувала Житомирщині за прийом евакуйованих українців із Донбасу 17:00 У лікувальних закладах Житомира потрібні донори крові 1-, 4- 16:40 Житомирян запрошують на вечір поезії "Балансування" Від читача 11:37 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 16:20 Підтримай акцію “Lots of Socks” та допоможи родинам, де є сонячні дітки 16:00 У Тетерівській громаді виявили сховок зі зброєю photo_camera 15:47 Який циркуляційний насос придбати? (Новини компаній) 15:40 У Житомирі поліцейські охорони виявили заборонену речовину у відвідувача крамниці 15:20 Оголошено прийом заявок на національний конкурс «Благодійна Україна-2023» – «Благодійність на захисті України» 15:03 Завтра циклон принесе в Україну дощі з мокрим снігом і похолодання 15:00 #плічопліч: У Житомирі відбувся міський етап змагань зі спортивного орієнтування photo_camera 14:42 На проспекті Миру автомобіль збив пішохода - постраждалий госпіталізований 14:20 Сьогодні розпочався Великий піст: тривалість, правила і заборони 14:00 У Житомирі продовжується опалювальний сезон 12:43 Захворюваність на грип і ковід на Житомирщині знову зросла 12:21 У фігуранта справи «житомирського стрільця» Анатолія Захаренка діагностовано гострий інфаркт 12:00 17-23  березня проводиться  Міжнародний тиждень здоров’я підлітків 11:40 У Глибочку під Житомиром горів склад 11:20 У Житомирі - черги на обмін транспортних карток. Фотофакт photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up