Житомир культурний: основні культурні події, які варто відзначити у 2017 році

Житомир культурний: основні культурні події, які варто відзначити у 2017 році

Щороку кожен з нас чекає на цікаві та нові події у наступному році. Однак варто пам’ятати і ті, які відбулися в поточному році.

Для своїх читачів журналісти «20 хвилин» підготували головні знаменні події, які відбулися у Житомирі,зокрема, у культурній сфері.

 

Пам’ятник Олегу Ольжичу

У Житомирі на розі вулиць Перемоги та Ольжича відбулось офіційне відкриття скверу та пам’ятнику Почесному громадянину Житомира, археологу, видатному поету, політичному діячу Олегу Ольжичу. Пам’ятник виготовили львівські скульптори. Цьогоріч у місті відзначили 110-ту річницю від дня народження видатного земляка, презентували документальний фільм «Вогонь самопосвяти» і облаштували сквер імені Ольжича. Варто відзначити, що пам’ятник Ольжичу у Житомирі перший не лише в Україні, але й у світі.

Кінофестиваль «ЖУК»

У 2017 році учнівський кінофесиваль «ЖУК» розширив свої межі та вийшов на загальноукраїнький рівень. Тепер участь у конкурсі можуть брати не лише школярі Житомирщини, а й усієї України. Вперше кінофестиваль почали проводити в 2014 році. За цей період діти відзняли близько 100 короткометражних фільмів. Особливістю кінофестивалю є те, що він тематичний. Тема цьогорічного фестивалю була «Моя сила – сім’я!». У Житомирі за нагороди в 11 номінаціях боролися 16 команд, які змогли дійти до фінальної стадії і створити свої фільми. Організатори заходу подарували незабутні враження для учасників конкурсу та святкових гостей – червона доріжка, інтерв’ю з учасниками, фотосесія, нагородження з виступами, призами та подарунками. Нагороду «Кращий фільм» отримала команда житомирської загальноосвітньої школи №19.

Військовий Благодійний Бал

Цього року у Житомирі вперше відбувся військовий благодійний бал учасників АТО. Протягом трьох тижнів професійні хореографи з 8 парами займались вивченням вальсу для того, щоб виступити в Будинку офіцерів.

Відео дня

Головна мета балу – благодійність. Під час проведення аукціону, реалізуючи роботи житомирських художників, організатори перш за все планували зібрати кошти на автомобіль швидкої допомоги для 30-ої механізованої бригади. Спільними зусиллями на придбання автомобіля швидкої допомоги волонтери зібрали 60 000 грн.

Головна танцювальна подія року

У Житомирі відбулась Міжнародна Хореографічна Асамблея імені Наталії Скорульської – відомої артистки балету і землячки житомирян. В асамблеї взяли участь представники чотирьох країн: Болгарії, Грузії, Польщі, Білорусі та семи областей України. Близько 500 учасників змагалися у балетному мистецтві, танці «Модерн» та дитячому танці. А у Міжнародному фольклорному фестивалі продемонстрували свою культуру та традиції Грузія, Болгарія та Україна. Гостею Асамблеї стала Заслужена артистка України Тісато Кікава – суперфіналістка телепроекту «Танцюють всі-4». Юні митці, які стали переможцями, отримували нагороди, оплески зали за свої талановиті виступи. Під час Гала-концерту мер Житомира Сергій Сухомлин відзначив Кубком міського голови танцювальну студію «ФЕЙМ» з міста-побратима Плоцьк (Польща).

Музей історії ансамблю «Льонок» ім. Івана Сльоти

Цьогоріч у Житомирі в приміщенні обласної філармонії відкрито музей історії поліського академічного ансамблю пісні і танцю «Льонок». Імені Івана Сльоти, який свого часу мріяв про такий музей. 3 грудня йому виповнилося б 80 років. Тож відкриття музею і було присвячене митцю, який понад 40 років свого життя присвятив легендарному колективу «Льонок», маючи у своєму доробку сотні пісенних і поетичних творів. Серед них і візитівка колективу – відома пісня на слова Василя Юхимовича «А льон цвіте». Із цією та ще з іншими відомими піснями й хореографічними номерами колектив побував в багатьох країнах, виступав на сценах усіх міст України. Тепер про цю 60-річну історію колективу, а водночас і про історію поліської пісні, можна довідатися у новому музеї. Є тут афіші, фото, документи, книги, платівки 1958-1960 років, публікації в пресі, музичні інструменти, рідкісні книги- збірки українських пісень. Словом, тут зібрані оригінальні експонати, у яких відтворене життя колективу від першого дня заснування і до сьогодення.

Відеоролики про життя видатних земляків

У житомирських школах запровадили демонстрацію навчальних роликів про життя визначних земляків, відзнятих на замовлення Житомирської міської ради. Першим відеороликом, який презентували учням, став документальний фільм «Вогонь самопосвяти», присвячений життю нашого видатного земляка Олега Ольжича. Режисером циклу міні-фільмів виступить Петро Авраменко.

Алла Гетьман

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
15:40 Житомир попрощався із Захисником Денисом Пекарським 15:20 Вночі у Житомирі зупинили п'яного водія, в салоні авто знайшлися наркотики 15:01 23 випадки захворювання на кір зафіксовано в Україні з початку 2024 року 14:40 Рятувальники ліквідували пожежу в адмінбудівлі приватного підприємства в Житомирі Від читача 13:39 Слідчі Нацполіції оголосили українським фігурантам про підозру в шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах злочинною організацією. 14:18 ECIDE допоможе 25 громадам організувати літні дитячі клуби: розпочався прийом заявок 13:11 Пил із Сахари знову в Україні 12:40 Пам'ять про героїв-захисників має стати невмирущою photo_camera 12:20 Жителя Житомирського району засуджено на 8 років за умисне вбивство батька 12:02 До уваги водіїв! 25 квітня буде перекрито рух по вулиці Шевченка 11:40 Україна, в якій хочеться жити: Міністерство соціальної політики презентувало демографічну стратегію — 2040 11:20 Житлова субсидія на неопалювальний сезон: кому її призначать автоматично, а кому – за особистим зверненням 11:00 За участю прокурорів Бердичівської окружної прокуратури на потреби ЗСУ передано боєприпаси, вилучені у межах кримінального провадження 10:41 У Житомирі викрили мережу підпільних казино з десятками мільйонів прибутку photo_camera 10:20 Житомирська ОВА відреагувала на ситуацію з фінансуванням театрів 10:00 Знову перенесли судове засідання по справі Романа Кучера 09:41 ЗСУ ліквідували ще 880 окупантів 09:21 Оперативна інформація станом на 06.00 24 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 24 квітня: все про цей день, прикмети, іменини і погода у Житомирі 18:00 Сьогодні ввечері діятимуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промисловості
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up