Житомир готується до Другого форуму регіонів України та Республіки Білорусь за участю президентів обох держав

Житомир готується до Другого форуму регіонів України та Республіки Білорусь за участю президентів обох держав

В області триває підготовка до Другого форуму регіонів України та Республіки Білорусь, який відбудеться 3-4 жовтня.

Сьогодні, 24 вересня, відбулася нарада з питань підготовки до Форуму за участю голів ОТГ, представників РДА, міськрад, керівників департаментів та управлінь ОДА, - інформує пресслужба відомства.

«Такі наради будуть систематичними з головами громад та районів, для того, щоб обговорювати нагальні проблеми нашої області та спільно вирішувати їх. Перше і найважливіше, про що сьогодні будемо говорити – Другий форум регіонів України та Республіки Білорусь», – сказав голова ОДА Віталій Бунечко.

За повідомленням директора департаменту агропромислового розвитку та економічної політики Віктора Градівського, вже напрацьовані місця для проведення окремих заходів у рамках Форуму. Зокрема, 3 жовтня заплановані:

Відео дня
  • зустріч голів регіонів України та Білорусі,
  • засідання українсько-білоруської Комісії з координації питань охорони та сталого використання транскордонних природоохоронних територій,
  • засідання Білорусько-Української Консультативної ради ділового співробітництва та переговори між представниками українських та білоруських компаній,
  • еко-форум,
  • засідання українсько-білоруської Робочої групи для вирішення проблемних питань взаємного товарообігу в частині використання ветеринарно-санітарних заходів,
  • засідання українсько-білоруської Робочої групи з питань збільшення взаємної присутності на ринках України і Білорусі сільськогосподарської та іншої продукції,
  • круглий стіл «Розвиток річкового судноплавства на річках Дніпро та Прип’ять»,
  • форум та виставка високих технологій, робототехніки, мехатроніки та стартапів,
  • круглий стіл «Збереження мовного, культурного й природного середовища транскордонних територій: історія і сучасність»,
  • концерт Дружби.

4 жовтня – пленарне засідання за участі президентів України та Республіки Білорусь.

Виставка великогабаритної техніки та ярмарок виробів декоративно-прикладного мистецтва відбудеться 3-4 жовтня в м. Житомирі. До участі у ярмарку вже подали понад 60 заявок.

«Часу на підготовку форуму обмаль і від того, як ми його організуємо та проведемо залежить інвестиційне майбутнє області. Прошу кожного відповідально та виважено відноситися до роботи з підготовки форуму регіонів. Тільки разом у злагодженій роботі ми зможемо провести все на найвищому рівні», – наголосив Віталій Бунечко.

Також під час наради обговорили стан та перспективи автомобільних доріг в області.

Голова ОДА зазначив, що Уряд має намір переглядати фінансування доріг і в амбітних планах зробити всі дороги за п’ять років.  Вже з наступного року має бути збільшене фінансування як місцевих, так і державних доріг.

«Ми ретельно підходимо до вивчення кожної дороги. І вже наступного року до ремонту заплануємо ті, які в найгіршому стані», – сказав Віталій Бунечко.

Довідково. 3-4 жовтня 2019 року в м. Житомир проводитиметься Другий форум регіонів України та Республіки Білорусь, участь в якому планують взяти президенти обох держав – Володимир Зеленський та Олександр Лукашенко.

Захід спрямований на подальший розвиток відносин між двома країнами, налагодження та зміцнення прямих зв’язків на рівні областей, міст та господарюючих суб’єктів.

Участь у форумі дозволить представникам бізнесу презентувати білоруським партнерам економічний потенціал власних підприємств, встановити прямі ділові контакти, налагодити взаємовигідні коопераційні зв’язки, отримати актуальну інформацію про ситуацію на ринку Республіки Білорусь.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (2)
  • Igor Pavlenko

    сам начальнік бульбашії приїде?
  • Светланка Сметанка

    ХАЙ ОБОВ"ЯЗКОВО РОЗКАЖУТЬ, ЯК ТЯГАЮТЬ ГРОШІ ПО КИШЕНЯМ, ЯК ВІДМИВАЮТЬ ГРОШІ, ЯК КОМУНАЛЬНІ БУДІВЛІ ПІД СЕБЕ ПІДГРЕБАЮТЬ, ЯК ЗА КОПІЙКІ ПРОСРАЛИ ГОТЕЛЬ ЖИТОМИР....!!! А БАРДАК, ЯК БУВ - ТАК І ЗАЛИШИВСЯ!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:50 Підтвердження статусу критично важливого для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період 17:30 100-річний ювілей відзначив житомирянин Віктор Іванович Поліщук 17:00 Сьогодні з 18 до 22 години для бізнесу та промисловості діятимуть обмеження споживання електроенергії 16:41 Підвішені закони: чому Зеленський затягує із підписанням ініціатив? Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:18 Житомирський обласний центр крові має потребу в донорській крові з негативним резус-фактором 16:00 Незаконна реєстрація права оренди на 170 земельних ділянок – на Житомирщині держреєстратора підозрюють у службовій недбалості 15:40 На Михайлівський проводяться роботи з підготовки фонтанів до роботи. ФОТО photo_camera 15:22 Задушив приятеля, а тіло підкинув сусідам – жителя Звягеля ув’язнили на 9 років 15:00 Атмосферні фронти покинуть Україну, температура почне підвищуватися 14:40 Мобілізація за несплату аліментів: як це працюватиме 14:20 Історикам та краєзнавцям представили бачення концепції розвитку парку «Замкова гора» 14:00 “Доступні ліки”: отримуйте життєво необхідні ліки безоплатно або з частковою доплатою 12:40 Втома: причини і методи боротьби 12:20 Житомир і Куп’янськ підписали меморандум про співпрацю photo_camera 12:00 У ніч на 20 квітня на Житомирщині очікуються сильні заморозки 0-3° 11:41 Як отримати пільги на харчування у школах і садочках? ІНФОГРАФІКА 11:20 Два боєприпаси часів Другої світової війни виявили в Бердичеві і Звягелі 11:00 Військовим передали чергову автівку, придбану завдяки волонтерам 10:40 За ініціативи Мінветеранів Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого Захисника і Захисниці
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up