Житомир ділиться новим механізмом управлінської діяльності з іншими муніципалітетами

Житомир ділиться новим механізмом управлінської діяльності з іншими муніципалітетами

Рішенням Житомирської міської ради 18.12.2018 р. затверджене Положення про стимулювання заходів з енергозбереження.

Це унікальний документ, що дозволяє зацікавити муніципальні заклади зменшувати споживання теплової енергії та заощаджувати бюджетні кошти. Відтак, зекономлені кошти можуть використовуватись на:

  • матеріальне стимулювання працівників, які сприяли зниженню споживання енергоносіїв та послуг;

  • розвиток матеріально-технічної бази та проведення просвітницьких заходів певної установи;

    <

    Відео дня
    /li>
  • підвищення рівня знань та навичок у сфері енергозбереження ,особистісного та професійного розвитку працівників.

Консультант з  бюджетних питань АМУ у Житомирській області Сергій Гаращук зауважує, що цей порядок також створює умови для оптимізації планування та виконання місцевих бюджетів, особливо в умовах запровадження середньострокового планування та програмно-цільового бюджетування.

«Дане положення – це окремий, але важливий елемент цілої системи енергоменеджменту у громаді Такий механізм створює прозорі, доступні та зрозумілі відносини між усіма учасниками бюджетного процесу. Головна умова – неухильно дотримуватися принципу: видатки на енергетичні ресурси використовуються виключно на енергетичні ресурси, а їх економія – виключно на енергозбереження та матеріальне стимулювання», - коментує С.Гаращук.

У поточному році Житомирське регіональне відділення Асоціації міст України планує поширювати практику використання вказаного механізму муніципалітетами регіону. Першими зголосилися перейняти досвід колег Житомира запровадження нового механізму управлінської діяльності самоврядці Коростеня, які 16 січня взяли участь у семінарі «Положення про стимулювання заходів з енергозбереження».

Зацікавлені муніципалітети запрошуємо до співпраці. Отримати додаткову інформацію чи консультацію можна за телефоном: (067)4438527, регіональний консультант АМУ з бюджетних питань у Житомирській області Сергій Гаращук.

Офіс реформ у Житомирському РВ АМУ

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
11:20 Два боєприпаси часів Другої світової війни виявили в Бердичеві і Звягелі 11:00 Військовим передали чергову автівку, придбану завдяки волонтерам 10:40 За ініціативи Мінветеранів Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого Захисника і Захисниці 10:22 Учні однієї з гімназій Житомирщини долучилися до висадження лісу photo_camera Від читача 20:15 Вчитель з Житомира переміг у премії “Ранкові зорі” 10:00 На Чуднівщині чоловік цілу ніч блукав у лісі 09:41 Росіяни за добу втратили 910 військових 09:19 Оперативна інформація станом на 06.00 18 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 18 квітня: все про цей день, яке свято, традиції, іменини і погода у Житомирі 17:45 Житомирські діти влітку зможуть відпочити у пришкільних і денних таборах, різнопрофільних загонах 17:27 На Житомирщині відбулося підписання договору про партнерство між ЮНІСЕФ з одинадцятьма територіальними громадами. ВІДЕО 17:00 На Житомирщині завтра прогнозують сильні дощі 16:40 Віталій Бунечко: Продовжуємо допомагати нашим захисникам 16:22 Біля Гуйви - ДТП з потерпілими, рух ускладнено photo_camera 16:20 За січень-березень 2024 року доходи обласного бюджету склали більше 430 млн грн 16:00 Нагостювався на 80 тисяч гривень: у Волицькій громаді під час гостин обікрали чоловіка 15:40 Житомирські рятувальники отримали гуманітарну допомогу від благодійників 15:21 З 1 квітня перерахують пенсії працюючим пенсіонерам 15:00 На "варшавці" дорожники ремонтують бар’єрне огородження photo_camera 14:41 Житомир і ще 13 обласних центрів стали «частково прозорими» у 2023 році — Transparency International Ukraine
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up