Житомир - в числі трьох українських міст, які повністю переходять на "зелену" енергетику

Житомир - в числі трьох українських міст, які повністю переходять на "зелену" енергетику

Мери Житомира, Кам'янця-Подільського та Чорткова підписали меморандум з міжнародною кліматичною організацією 350.org, відповідно до якої взяли на себе зобов’язання поступово переводити енергосистему своїх міст на відновлювані джерела енергії.

Про це сьогодні повідомив "Укрінформ"

Про це під час прес-конференції у Києві інформувала координатор в регіоні Східної Європи, Кавказу та Центральної Азії від міжнародної кліматичної організації 350.org Світлана Романко.

"Ми вдячні нашим мерам за те, що вони перші долучилися, зокрема міський голова Житомира вже підписав Меморандум про ціль перевести місто до 2050 року на 100% відновлюваної енергії в енергобалансі міста", - сказала Романко. 

Відео дня

Вона зазначила, що 7-8 вересня проходить глобальна кліматична мобілізація, до якої долучені понад 200 міст по всьому світу. 

"Відбувається понад 700 подій в цілому світі, які присвячені проблемі клімату, із закликом скорочувати видобування брудного викопного палива, заміщати його чистою енергією, яка буде доступною для всіх, і будувати власну енергетичну незалежність. Акції тривають наразі в Києві і послідовні акції відбудуться у 17 українських містах. Загалом в регіоні їх відбудеться понад 27 і ми також очікуємо від інших мерів перехід на відновлювані джерела енергії", - зазначила вона. 

Зокрема, міський голова Житомира Сергій Сухомлин зауважив, що місто у червні 2018-го спільно з 350.org підписало Меморандум про глобальний перехід міста на 100% відновлюваної енергетики. 

"Підписання угоди про перехід до 2050 року - це абсолютна реальність. Місто Житомир є підписантом угоди мерів і у нас є обов’язки до 2020 року скоротити викиди CO2 на 20%. Зараз у місті Житомирі працюють міжнародні організації, це Європейський банк реконструкції та розвитку, і ми реалізуємо проект будівництва ТЕЦ на біопаливі, який вже реалізував Кам'янець-Подільський. Також за рахунок гранту Швейцарського бюро співробітництва на днях відбудеться підписання угоди по будівництву ще однієї ТЕЦ на біопаливі. Також естонські інвестори будують велику ТЕЦ і ще одна ТЕЦ проходить конкурс. Чотири ТЕЦ дадуть місту Житомиру приблизно 100 МВт теплової енергії, завдяки якій ми зможемо замістити газ", - сказав Сухомлин. 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:50 Підтвердження статусу критично важливого для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період 17:30 100-річний ювілей відзначив житомирянин Віктор Іванович Поліщук 17:00 Сьогодні з 18 до 22 години для бізнесу та промисловості діятимуть обмеження споживання електроенергії 16:41 Підвішені закони: чому Зеленський затягує із підписанням ініціатив? Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:18 Житомирський обласний центр крові має потребу в донорській крові з негативним резус-фактором 16:00 Незаконна реєстрація права оренди на 170 земельних ділянок – на Житомирщині держреєстратора підозрюють у службовій недбалості 15:40 На Михайлівський проводяться роботи з підготовки фонтанів до роботи. ФОТО photo_camera 15:22 Задушив приятеля, а тіло підкинув сусідам – жителя Звягеля ув’язнили на 9 років 15:00 Атмосферні фронти покинуть Україну, температура почне підвищуватися 14:40 Мобілізація за несплату аліментів: як це працюватиме 14:20 Історикам та краєзнавцям представили бачення концепції розвитку парку «Замкова гора» 14:00 “Доступні ліки”: отримуйте життєво необхідні ліки безоплатно або з частковою доплатою 12:40 Втома: причини і методи боротьби 12:20 Житомир і Куп’янськ підписали меморандум про співпрацю photo_camera 12:00 У ніч на 20 квітня на Житомирщині очікуються сильні заморозки 0-3° 11:41 Як отримати пільги на харчування у школах і садочках? ІНФОГРАФІКА 11:20 Два боєприпаси часів Другої світової війни виявили в Бердичеві і Звягелі 11:00 Військовим передали чергову автівку, придбану завдяки волонтерам 10:40 За ініціативи Мінветеранів Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого Захисника і Захисниці
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up