"Житлових будинків у гідропарку ніхто будувати не буде," - запевняє мер Житомира

"Житлових будинків у гідропарку ніхто будувати не буде," - запевняє мер Житомира

Питання змін у документації на землю - чисто технічне і пов'язане з попередніми помилками.

Не встигла редакція "20 хвилин" розмістити інформацію "Понад 40 га земель гідропарку підготовлено під продаж для будівництва котеджів?", в якій йшлося зміну цільового призначення земель гідропарку м.Житомира, як на новину зреагував мер міста Сергій Сухомлин. На своїй сторінці у Фейсбук мер написав:

"Як кажуть — чув дзвін, та не знає, де він.

Житлових будинків у гідропарку ніхто будувати не буде. Це рекреаційна зона і крапка.

Відео дня

Якщо коротко, то у 2008 році документи на ці землі у гідропарку були виготовлені з грубими порушеннями і невідповідністю цільовому призначенню (02.01 Для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд).

Ми вирішили виправити ці помилки. Якраз на минулій сесії надали дозвіл на відведення цих земельних ділянок КП «Парк» з метою приведення документів у відповідність до чинного законодавства, зокрема і змінити цільове призначення (07.01 Для будівництва та обслуговування об'єктів рекреаційного призначення)

Зараз готуємо решту документів, після чого нове цільове призначення відображатиметься і в публічній кадастровій карті".

Оскільки питання викликало такий великий резонанс як серед наших читачів, так і у місцевої влади, редакція вважає, що доречним буде міськраді розглянути петицію житомирянки, якщо вона набере необхідні голоси, і в подальшому широко інформувати містян про всі зміни, що відбуваються з земельною документацією гідропарку, щоб не залишилося місця ні для котеджів у рекреаційній зоні, ні для чуток у такій болючій для кожного житомирянина справі.

P.S. Пізніше на офіційному сайті міської ради було розміщено роз'яснення: "До Житомирської міської ради надійшла електронна петиція, у якій її ініціатор зазначає, що  відбулась зміна цільового призначення земель гідропарку м. Житомира на "В 02.01." (Для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка)) - для будівництва котеджів.

23 квітня, 47 сесія міської ради надала дозвіл на розроблення проекту землеустрою, щодо відведення земельних ділянок для будівництва та обслуговування об’єктів рекреаційного призначення. «Це означає, що ми приводимо у відповідність до чинного законодавства правоустановчі документи на землі гідропарку , тому що в 2008 році було виготовлено державні акти на право постійного користування вищезгаданої території з цільовим призначення 02.01 ( землі для будівництва та обслуговування житлового будинку , господарських будівель та споруд). Цим рішенням міська рада унеможливлює будівництво приватних будинків на території гідропарку», - роз’яснює  секретар міської ради Наталія Чиж".

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (9)
  • Andrei Evin

    Возможно эта ситуативный «ошибка» для узаконивания того что уже настроили возле вертебрологии )))
  • Olga Kotvytska

    Є такі динозаври які ще вірять йому на слово?
  • Татьяна Концедайло

    Це  вже було б через край!
  • Кира Оржеховская

    Їх там досталь((((
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:30 100-річний ювілей відзначив житомирянин Віктор Іванович Поліщук 17:00 Сьогодні з 18 до 22 години для бізнесу та промисловості діятимуть обмеження споживання електроенергії 16:41 Підвішені закони: чому Зеленський затягує із підписанням ініціатив? 16:18 Житомирський обласний центр крові має потребу в донорській крові з негативним резус-фактором Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:00 Незаконна реєстрація права оренди на 170 земельних ділянок – на Житомирщині держреєстратора підозрюють у службовій недбалості 15:40 На Михайлівський проводяться роботи з підготовки фонтанів до роботи. ФОТО photo_camera 15:22 Задушив приятеля, а тіло підкинув сусідам – жителя Звягеля ув’язнили на 9 років 15:00 Атмосферні фронти покинуть Україну, температура почне підвищуватися 14:40 Мобілізація за несплату аліментів: як це працюватиме 14:20 Історикам та краєзнавцям представили бачення концепції розвитку парку «Замкова гора» 14:00 “Доступні ліки”: отримуйте життєво необхідні ліки безоплатно або з частковою доплатою 12:40 Втома: причини і методи боротьби 12:20 Житомир і Куп’янськ підписали меморандум про співпрацю photo_camera 12:00 У ніч на 20 квітня на Житомирщині очікуються сильні заморозки 0-3° 11:41 Як отримати пільги на харчування у школах і садочках? ІНФОГРАФІКА 11:20 Два боєприпаси часів Другої світової війни виявили в Бердичеві і Звягелі 11:00 Військовим передали чергову автівку, придбану завдяки волонтерам 10:40 За ініціативи Мінветеранів Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого Захисника і Захисниці 10:22 Учні однієї з гімназій Житомирщини долучилися до висадження лісу photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up