Житло у нежитловому приміщенні для військового, травмонебезпечна погода, збільшення інспекторів з паркування: що житомиряни обговорювали Facebook за тиждень

Житло у нежитловому приміщенні для військового, травмонебезпечна погода, збільшення інспекторів з паркування: що житомиряни обговорювали Facebook за тиждень

Сім’ї житомирського військового надали дозвіл на облаштування житла у нежитловому приміщенні, житомиряни бідкаються на погоду та владу, кількість інспекторів з паркування збільшиться – такі теми житомиряни обговорювали найактивніше у мережі Facebook протягом минулого тижня.

Багатодітній родині передадуть приміщення колишнього ВЖРЕПу

8 грудня під час засідання виконком міської ради погодив дозвіл на виготовлення ПКД нежитлового приміщення для багатодітної родини військового.

Зазначеним проєктом рішення передбачено надання дозволу на виготовлення проєктно-кошторисної документації нежитлового приміщення, яке перебуває у комунальній власності, – інформує пресслужба міськради.

Відео дня

«Це частина адмінбудівлі, де раніше було комунальне підприємство "ВЖРЕП № 13", зараз частина здається в оренду управляючій компанії "Полісся", а частину зазначеним проєктом рішення надаємо дозвіл громадянину міста Житомира, він учасник бойових дій, у його родині сталася біда: померла дружина. Сім’я – багатодітна, п’ятеро дітей, наймолодшій дитині – 3 місяці», – каже заступник начальника управління житлового господарства Андрій Оніщенко.

Житомирян обурило рішення влади заселити родину в нежитлове приміщення.

«Сухомлин, позор!» – прокоментувала Людмила Ларионова. 

 «А слабо скинутись великому бізнесу і купити нормальну квартиру?» – цікавиться Антонина Вайрах.

 «Нежитлове приміщення... родині, де 5 дітей, ще й одне немовля... Не соромно таке надавати?» – говорить Наталья Покровская.

 «Соромно, що держава не бере під повну опіку родини офіцерів! Це також прямий обов’язок вже держави перед громадянином, а надто у скрутну годину», – наголосила Алеся Терещук.

 «Могли б зменшити свої захмарні премії і придбати такій сім'ї нормальне житло з ремонтом», – обурюється Віра Тетянчук.

Наслідки ожеледиці

Через снігопад та ожеледицю дороги та тротуари у Житомирі перетворились на ковзанку. За дві доби, 7 та 8 грудня, до лікарень міста за допомогою звернулись 96 людей, які травмувались на вулицях, з них – 12 дітей.

7 грудня до лікарні № 1 звернулись 20 пацієнтів, до лікарні № 2 – 17, до обласної дитячої лікарні – 2, загалом – 39.

8 грудня травмувались 57 житомирян. У лікарні № 1 допомогу надавали 30 особам, у лікарні № 2 – 17, а до дитячої лікарні з травмами звернулися 10 пацієнтів.

Житомиряни лаяли бездіяльність комунальників та навіть згадували мера, напевно, сподіваючись, що він за аналогією із львівським – самостійно візьме в руки лопату та піде розчищати сніг. Задля справедливості скажемо, що очищувальна техніка у Житомирі почала працювати одразу з настанням опадів.

 «И кто из этих 100 травмировавшихся уже подал в суд на мэрию?» – запитує Николай Муж.

 «Наслідки бездії комунальників», – написав Kostya Maznev.

 «А де діли 200 тонн суміші?» – цікавиться Саша Пашко.

 «Надо убирать и посыпать сразу, когда начинает сыпать снег. Как обычно, никто не готов и ждёт, пока само растает», – каже Nata Koro.

 «Сухомлин, що робиться на дорогах і вулицях нашого міста? Жах!» – наголошує Альона Таратасюк.

 «Ужас, нигде никто не посыпает, очень скользко! Куда смотрят власти города?» – запитує Олеся Молодыченко.

 «На Короленка вчора катались в прямому смислі цього слова, до магазину дійти хвилина, а йшли хвилин 6, так слизько, повзли», – розповідає Nika Kuharuk.

 «Комунальні машини висипали за день 100500 тонн піску та суміші, от тільки куди?! Може, на будівництва приватних котеджей у рекреаційних зонах», – говорить Volodymyr Gerasymov.

 «Цікаво, куди висипали? Кругом ковзанка», – зазначила Света Красицкая.

 «Пандемія травматизму почалася, чому місцева влада не видає комунальникам вакцину від льоду?» – питає Vania Schulga.

 «Це наслідки бездіяльності місцевих органів влади, а не ожеледиці. Поліція, яка повинна контролювати безпеку дорожнього руху, також жодних приписів не зробила. Так і живемо. Машини б'ються, люди руки та ноги ламають», – зазначив Арслан Арслан.

Кількість інспекторів з паркування планують збільшити

У 2020 році доходи міського бюджету від адміністративних штрафів та інших санкцій становили 631 тис. грн, у 2021 році очікують близько 4 млн грн, з яких майже 3 млн грн – від штрафів за паркування.

Про це директор департаменту бюджету та фінансів Діна Прохорчук повідомила на позачерговому засіданні міськвиконкому 8 грудня під час розгляду питання про схвалення проєкту бюджету на 2022 рік.

«На наступний рік планується додатково ввести десять штатних одиниць муніципальних інспекторів, і, відповідно, очікується збільшення надходжень від штрафів за паркування», – сказала Діна Прохорчук.

 «Ну що й "требувалось доказать", інспектор з фоторграфування – діло легке та прибуткове!» – прокоментував Юра Романюк.

 «Потрібно встановити камери на кожному світлофорі та штрафи по 3-4 тис. грн, щоб відразу в приват 24 приходили (як в Європі) – тоді будете європейцями», – каже Ruslan Zavatskyi.

«Не в тому напрямі влада іде! Спочатку треба облаштувати паркомісця та вивчити досвід європейських країн», – говорить Elena Mur.

 «Сухомлину осталось только штрафами наполнять бюджет – "мер"», –  пише Alexandr Shutkо.

 «Не раджу нікому йти на таку роботу, бо ці штрафи незаконні», – висловився Юра Аліксійчук.

 «Супер, ще потрібно збільшити кількість камер та розмір штрафу за порушення правил дорожнього руху!» – каже Nataliya Atrash.

«Паркомати де?» – запитує Iwan Pochreszczenyj.

Анна Сергієнко

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up