Зеленський присвоїв польському місту Жешув почесну відзнаку "Місто-рятівник"

Зеленський присвоїв польському місту Жешув почесну відзнаку "Місто-рятівник"

Президент України Володимир Зеленський повідомив про підписання указу № 355/2022 щодо встановлення почесної відзнаки «Місто-рятівник», і першим цю відзнаку отримав польський Жешув. Про це Глава держави сказав у виступі в межах спільної з Президентом Республіки Польща Анджеєм Дудою участі в пленарному засіданні Верховної Ради України - зазначили в Офісі Президента України. 

«Перед цим виступом я підписав указ, який відзначає особливу роль польського міста Жешув. Я запровадив спеціальне почесне звання Місто-рятівник для міст –партнерів нашої держави, які сьогодні роблять неможливе для допомоги нам, для допомоги нашим людям, для допомоги нашій армії. Від імені всього українського народу я висловлюю велику подяку місту Жешуву – першому Місту-рятівнику», – сказав Володимир Зеленський.

Президент відзначив, що майже всі українські міста є побратимами польських. Побратимами є й український та польський народи, а наші країни – сестрами.

«Ми рідні. І між нами не має бути кордонів чи барʼєрів. Тож ми дійшли згоди найближчим часом втілити це й у відповідній двосторонній угоді. Спершу щодо спільного прикордонно-митного контролю, а згодом і єдиного вже умовного кордону, коли Україна буде членом Європейського Союзу», – повідомив Глава Української держави.

Відео дня

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up