Здобутки децентралізації – за 5 років в громадах реалізовано понад 11 тис. нових проектів

Здобутки децентралізації – за 5 років в громадах реалізовано понад 11 тис. нових проектів

Перед реформою децентралізації ще стоять серйозні виклики, бо її незворотність досі політично не зафіксовано в Конституції України.

Про це у прямому ефірі на 5 каналі наголосив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

За словами урядовця, українці, які повірили у реформу і об’єдналися, вже сьогодні чітко відчувають здобутки децентралізації через безліч реалізованих інфраструктурних проектів. А їх вже понад 11 тисяч. За рахунок державної підтримки і місцевих бюджетів в громадах з’явилися нові школи, дитячі садочки, амбулаторії, стадіони, ЦНАПи, Центри безпеки тощо.

«Українці, які сьогодні вже мають можливості реально впливати на місцеву владу, планувати розвиток своєї громади, отримувати нову якість освітніх, медичних, соціальних і адміністративних послуг», – підкреслив Геннадій Зубко.

Відео дня

Окремо Віце-прем’єр-міністр зупинився на питанні зростання місцевих бюджетів.

«Коли є державна підтримка і постійне зростання власних доходів, у громад з’являється можливість планувати та реалізовувати пріоритетні проекти. Якщо взяти для порівняння доходи громад, у 2014 році вони становили 70 млрд грн, у 2018 році – 234 млрд грн, а у 2019 ми розраховуємо на 291 млрд грн. По державній підтримці, у 2014 році направлялось на місця 500 млн грн, цього року – 33 млрд грн. Це кошти, які держава передає на обласний рівень, і вже на місцях відповідно до розроблених стратегій розвитку, визначаються пріоритетні проекти. Таким чином поєднується синергія державної регіональної політики і регіональних стратегій розвитку, що приймаються на місцях», – розповів урядовець.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
14:13 Малинський відділ УДМС у Житомирській області змінив адресу 13:03 Робота є: 14 підприємств Житомирщини шукають верстатників 12:20 Податківці Житомирщини розповіли, хто звільняється від сплати мінімального податкового зобов`язання 11:09 Пухнастики шукають господарів: оголошення станом на 20 квітня Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 09:51 Сьогодні у Романівській громаді відбудеться благодійний мотопробіг 09:00 Температурні гойдалки і заморозки у повітрі - прогноз погоди на сьогодні 17:45 Как стулья на работе влияют на спину: важность правильной поддержки (Новини компаній) 17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up