Зареєстровано 26 порушень у сфері подання електронних декларацій

Зареєстровано 26 порушень у сфері подання електронних декларацій

Прокурори опрацьовують відомості Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, стосовно подання особами електронних декларацій на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції.

Усього з початку року за результатами проведеної роботи прокурорами розпочато 26 кримінальних проваджень, з яких 23 – за фактами умисного неподання держслужбовцями і депутатами місцевих рад щорічної декларації. Також одне кримінальне провадження розпочато за фактом набуття особою, уповноваженою на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, у власність активів у значному розмірі, законність підстав набуття яких не підтверджено доказами (ст. 368-2 КК України). Про це повідомляє прес-служба прокуратури області.

Зокрема Бердичівською місцевою прокуратурою встановлено, що депутат Андрушівської міської ради у щорічній декларації за наявності доходу на суму 1632 грн., вказав про набуття права власності на автомобіль марки «ToyotaPrado», 2008 року випуску, ринковою вартістю 500 тис грн, що свідчить про можливе незаконне збагачення декларанта.

За вказаним фактом Бердичівською місцевою прокуратурою 27.09.2017 зареєстровано кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 368-2 КК України. Триває досудове розслідування, яке проводить місцеве відділення поліції.

Відео дня

На даний час за результатами досудового розслідування два кримінальні провадження направлено до суду з обвинувальними актами. У  шести кримінальних провадженнях прийнято рішення про їхнє закриття у зв’язку з поданням особами декларацій до оголошення їм підозри у вчиненні кримінального правопорушення, з одночасним спрямуванням матеріалів до УЗЕ в Житомирській області ДЗЕ Національної поліції України для вирішення питання щодо складання протоколів про адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією, за ч. 1 ст. 172-6 КУпАП.    

 

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
11:40 Україна, в якій хочеться жити: Міністерство соціальної політики презентувало демографічну стратегію — 2040 11:20 Житлова субсидія на неопалювальний сезон: кому її призначать автоматично, а кому – за особистим зверненням 11:00 За участю прокурорів Бердичівської окружної прокуратури на потреби ЗСУ передано боєприпаси, вилучені у межах кримінального провадження 10:41 У Житомирі викрили мережу підпільних казино з десятками мільйонів прибутку photo_camera Від читача 13:39 Слідчі Нацполіції оголосили українським фігурантам про підозру в шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах злочинною організацією. 10:20 Житомирська ОВА відреагувала на ситуацію з фінансуванням театрів 10:00 Знову перенесли судове засідання по справі Романа Кучера 09:41 ЗСУ ліквідували ще 880 окупантів 09:21 Оперативна інформація станом на 06.00 24 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 24 квітня: все про цей день, прикмети, іменини і погода у Житомирі 18:00 Сьогодні ввечері діятимуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промисловості 17:51 Збірна команда Житомирщини здобула призові нагороди на Всеукраїнських змаганнях з фігурного катання на роликових ковзанах 17:29 У Житомирі провели аудит безпеки нового скверу на розі вулиць Князів Острозьких та Київської photo_camera 17:00 У Бердичеві і Чуднові поліцейські задокументували кілька випадків нелегального зберігання наркотиків 16:39 У Житомирі судитимуть адвокатку, яка за 30 тис. доларів США обіцяла клієнту «пом’якшення покарання» 16:22 Чоловіки від 18 до 60 років не зможуть отримати консульські послуги за кордоном - про що саме йдеться? 16:20 На Житомирщині планують перейменувати 8 населених пунктів 16:01 85 ветеранських проєктів перемогли у конкурсі фінансування 15:41 Спортсмени з Житомирщини здобули нагороди на чемпіонаті Європи з гирьового спорту photo_camera 15:20 МОН презентувало звіт моніторингу працевлаштування випускників-бюджетників, до якого увійшло 3 виші Житомирщини
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up