Замінити дерева, не встановлювати пам’ятник і не будувати звіроферми: чого хочуть житомиряни

Замінити дерева, не встановлювати пам’ятник і не будувати звіроферми: чого хочуть житомиряни

На сайті Житомирської міської ради з’явилися  нові електронні петиції від городян.

Зокрема, житомиряни просять владу замінити дерева в місті, які викликають алергію у людей. А саме: тополі та липи.

«З кожним роком кількість людей, котрі страждають на алергію, збільшується. Викликають алергію квітучі дерева, наприклад, липа, від тополі пух теж викликає алергію. Люди себе дискомфортно почувають (сльозяться очі, кашляють, задихаються). Пропоную розробити план дій по заміні дерев, які викликають алергію у людей, тим самим допомогти людям», - йдеться у петиції.

Також містяни просять переглянути місце встановлення пам’ятника загиблим воїнам АТО. Кажуть, що встановлення пам’ятника  біля монументу Слави не є доцільним.

Відео дня

«Вважаю, що місце встановлення пам'ятника загиблим воїнам АТО в корні не вірно. Різні воїни, різні події. Інша частина історії. Повинно бути вибрано інше місце. Потрібно провести ще одне громадське обговорення», - написав Олександр Сотніков.

Крім того, житомиряни збирають підписи проти будівництва норкової ферми у Коростишеві. Відповідну петицію 7 червня подала Юлія Конончук.

«Прошу підписати петицію проти будівництва норкової ферми в Житомирській області. У всьому світі подібні фабрики закривають, в той час як у нас підписуються меморандуми про їх будівництво. Невже це і є європейські цінності? Можливо, наші голоси зможуть внести свою лепту і зупинити будівництво цієї фабрики смерті. Не будьте байдужими!», - закликала жінка.

Щодо останньої петиції - будівництва звіроферми, то викликала вона неабиякий резонанс серед громадськості . Близько сотні людей прийшли під стіни Житомирської облдержадміністрації на акцію протесту проти будівництва норкової ферми в Житомирській області.

Нагадаємо, норкову ферму в Коростишівському районі планує побудувати інвестор з Данії. Відповідний меморандум був підписаний між представниками інвесторів та Житомирською ОДА.

Алла Герман

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
11:09 Пухнастики шукають господарів: оголошення станом на 20 квітня 09:51 Сьогодні у Романівській громаді відбудеться благодійний мотопробіг 09:00 Температурні гойдалки і заморозки у повітрі - прогноз погоди на сьогодні 17:45 Как стулья на работе влияют на спину: важность правильной поддержки (Новини компаній) Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників 16:00 Увага! В Україні очікуються сильні пориви вітру! 15:39 У Радомишлі затримали грабіжника, який вирвав з рук 80-річної бабусі сумку 15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання 15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА 14:40 У Житомирі вночі та вранці 20 квітня сильні заморозки у повітрі! 14:21 Лікарня, що повірила у реформу, матиме ще й наглядову раду 14:00 Військовим передали чергову партію допомоги від Житомира 13:00 Житомир в Instagram: весняний вайб play_circle_filled 12:39 Понад 600 страв: В Україні презентували новий збірник рецептур для шкільних їдалень 12:20 Упродовж доби рятувальники Житомирщини двічі прибирали аварійні дерева 12:00 Чуднівська окружна прокуратура попередила незаконну оренду ставу площею понад 60 га 11:41 У Центру захисту тварин з’явилися нові друзі-волонтери
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up