«Забаганка» водіїв коштуватиме місту близько 250 тисяч гривень

«Забаганка» водіїв коштуватиме місту близько 250 тисяч гривень

Наприкінці минулого року в Житомирі на багатьох перехрестях зняли дублюючі світлофори, що викликало шквал обурення серед водіїв. Не минуло й трьох місяців – світлофори пообіцяли повернути.

 

Як ми вже повідомляли раніше, після демонтажу дублюючих пристроїв оптичних сигналів багато водіїв стали нарікати, що небезпека дорожнього руху підвищилася. І тепер вони змушені буквально вгадувати, коли і як виконувати маневри на перехрестях. Попри переконаність влади, що виною «сліпого маневрування» є необізнаність самих водіїв у ПДР, світлофори таки повернуть.

Про це повідомив під час брифінгу 21 лютого міський голова Сергій Сухомлин. Однак він також зазначив, що багато житомирських водіїв не знають правил дорожнього руху.

«У чому виникає проблема? Коли ви виїжджаєте на перехрестя, для вас незрозумілий сигнал світлофора, і ви не можете повернути ліворуч, як і водії решти машин, які стоять за вами і теж його не бачать. А за правилами дорожнього руху, коли перша машина виїжджає на перехрестя, друга не має права за нею виїжджати. Вона повинна стояти за декілька метрів до пішохідного переходу і тільки після звершення маневру першої має право виїжджати другий, – пояснює мер. – Міжнародна, європейська практика така, що водій має зупинитися, скажімо, за п’ять метрів до пішохідного переходу. Тоді він нормально бачить сигнали світлофора. Інша справа, коли мені профільний заступник Дмитро Ткачук пояснює цю систему, я кажу, що нам треба спочатку забезпечити нормальне прибирання доріг, щоб люди бачили цей пішохідний перехід, і нанести таку розмітку, яка б не змивалася за рік. Тоді можна від людей чогось вимагати», – ділиться Сергій Сухомлин.

Відео дня

Сам же заступник міського голови Дмитро Ткачук розповів, що до проектів і виконаних робіт претензій немає.

«Усі проекти були зроблені відповідно до стандартів і те, як сьогодні розміщені світлофори, правилам дорожнього руху і нормам розміщення світлофорів не суперечить. Це питання лише дискомфорту водіїв», – переконаний Дмитро Ткачук.

За словами посадовця, нові світлофорні об’єкти будуть такими ж, як і ті, які висять на сьогоднішній день.

«Старі світлофори повертати ніхто не буде, бо це були світлофори не Житомирської міської ради, а поліції, які були кинуті напризволяще багато років тому і якими ніхто не займався, – пояснює заступник мера. – Стосовно ж повернення, то це буде буквально кілька найбільш завантажених перехресть, зокрема, Київська-Східна, Київська-Івана Мазепи, Грушевського-Східна і Грушевського-Івана Мазепи».

Саме на цих ділянках, за словами Дмитра Ткачука, спостерігається великий трафік автомобілів і певна кількість водіїв, які не дотримуються правил дорожнього руху та ніяк не можуть адаптуватися. Тому, враховуючи це, будуть додані так звані «дублюючі світлофори».

Конкретна ціна питання наразі невідома. Однак за попередніми розрахунками, на кожне перехрестя потрібно буде порядку чотирьох світлофорів, тобто 20 світлофорів усього. Як повідомив заступник міського голови, орієнтовно це буде коштувати близько 250 тис. грн.

Як повідомляли "20 хвилин", через демонтаж дублюючих світлофорів водії вчаться їздити «наосліп».
 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (4)
  • Оникийчук Ярослав

    Розмітка перед світлофором, яка передбачає місце зупинки автомобіля, не дає можливості водію бачити світлофор над головою. Ця розмітка наносилась з врахуванням наявності "дублюючого" світлофору. При їх демонтажі розмітка змінена не була. Уже це дає право водіям Житомира звернутись до суду з позовами про відшкодування нанесених збитків. Громадяни, звертайтесь до суду.
  • Ярмолюк Євген

    Що стосується Ткачука... Норми і т.д. дорошню розмітку вже малювали... Носом тикать? Дискомфорт водіїв, шановний заступник меруууу - це порушення законодавства і пдр... Почитайте хоть щось небуть..... Дсту, пдр, кримінільний кодекс.... Ми ж розумієм , що вам прийтдеться за все відповідати? Да?
  • Ярмолюк Євген

    Нема такого правила в пдр!  Є тільки крадіжка грошей , за рахунок демонтажа старих і монтажа старих світлофорів.  Навіщо ломать те, що працює?????   Пазоріща!!!!!
  • Ярмолюк Євген

    Сухомлин- брехло!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
14:40 Мобілізація за несплату аліментів: як це працюватиме 14:20 Історикам та краєзнавцям представили бачення концепції розвитку парку «Замкова гора» 14:00 “Доступні ліки”: отримуйте життєво необхідні ліки безоплатно або з частковою доплатою 12:40 Втома: причини і методи боротьби Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 12:20 Житомир і Куп’янськ підписали меморандум про співпрацю photo_camera 12:00 У ніч на 20 квітня на Житомирщині очікуються сильні заморозки 0-3° 11:41 Як отримати пільги на харчування у школах і садочках? ІНФОГРАФІКА 11:20 Два боєприпаси часів Другої світової війни виявили в Бердичеві і Звягелі 11:00 Військовим передали чергову автівку, придбану завдяки волонтерам 10:40 За ініціативи Мінветеранів Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого Захисника і Захисниці 10:22 Учні однієї з гімназій Житомирщини долучилися до висадження лісу photo_camera 10:00 На Чуднівщині чоловік цілу ніч блукав у лісі 09:41 Росіяни за добу втратили 910 військових 09:19 Оперативна інформація станом на 06.00 18 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 18 квітня: все про цей день, яке свято, традиції, іменини і погода у Житомирі 17:45 Житомирські діти влітку зможуть відпочити у пришкільних і денних таборах, різнопрофільних загонах 17:27 На Житомирщині відбулося підписання договору про партнерство між ЮНІСЕФ з одинадцятьма територіальними громадами. ВІДЕО 17:00 На Житомирщині завтра прогнозують сильні дощі 16:40 Віталій Бунечко: Продовжуємо допомагати нашим захисникам
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up