За тиждень рятувальники Житомирщини 84 рази виїздили для ліквідації надзвичайних подій - пожеж, вибухонебезпечних знахідок тощо

За тиждень рятувальники Житомирщини 84 рази виїздили для ліквідації надзвичайних подій - пожеж, вибухонебезпечних знахідок тощо

На жаль, під час НП двоє людей загинули.

У період з 9 по 15 травня підрозділами ДСНС області здійснено 84 виїзди для надання допомоги населенню та на ліквідацію наслідків надзвичайних подій. Під дією різних факторів загинуло дві людини, одна з яких – внаслідок пожежі в оселі, - повідомляє ГУ ДСНС України у Житомирській області.

Трагедія трапилась у с. Кашперівка Новоград-Волинського району. Під час проведення розвідки всередині помешкання вогнеборці виявили тіло господаря 1975 р. н. Фахівці припускають, що причиною пожежі стала необережність під час куріння. Чоловік полюбляв палити в будинку і недопалки цигарок зустрічались в кімнаті. 

У Житомирі через вогняну стихію ледь не сталась велика біда. Троє дітей, які залишились вдома, стали заручниками пожежі. Їхні батьки були на роботі і допомогти дітлахам було б просто нікому. На щастя, обійшлося без жертв. Як вдалося з’ясувати, дітей встиг вивести із задимленої квартири очевидець події. Вогнеборці оперативно впорались із пожежею, що попередньо сталась через коротке замкнення електромережі. Зазнала руйнувань від вогню лише  житлова кімната.

Відео дня

Крім того, за минулий тиждень підрозділами ГУ ДСНС області здійснено 14 виїздів для проведення аварійно-рятувальних робіт, надання допомоги населенню та іншим службам: 5 разів відкривали вхідні двері квартир, тричі знезаражували об’єкти інфраструктури, ще 6 разів реагували на інші повідомлення.

«Урожайним» був минулий тиждень для групи піротехнічних робіт ГУ ДСНС України у Житомирській області. Фахівці-піротехніки знищили 8 вибухонебезпечних предметів часів минулих війн, виявлених у різних населених пунктах області. 

Нагадуємо, що при виявленні невідомих металевих предметів, схожих на боєприпаси, в жодному разі не торкайтеся їх, а звертайтеся за номерами екстрених служб «101» або «102». 

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera 11:40 Як отримати "Пакунок малюка" Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled 11:00 Підвищення пенсій з 1 квітня: кого стосуватиметься 10:38 43-річний житомирянин, у якого стріляли вчора на Польовій, помер у лікарні 10:20 «Незламні постаті Житомира»: стартував ґрантовий проєкт для молоді 10:00 Готівкою у громадському транспорті Житомира можна буде розраховуватися до 1 червня 09:41 Майже до 440 тисяч осіб зросли загальні втрати росіян в живій силі 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 28 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 28 березня: яке сьогодні свято, прикмети, традиції і погода у Житомирі 17:57 Які послуги реабілітації безкоштовно надаються ветеранам та ветеранкам? 17:22 З 1 квітня завезти гуманітарну допомогу буде можливо лише з використанням онлайн-системи 17:01 Три заклади охорони здоров’я Житомирської області надають послуги раннього втручання 16:37 За незаконну порубку сосен жителі Малинщини мають сплатити нанесені збитки - близько 120 тис грн 16:20 До уваги рибалок! З 1 квітня стартує нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 16:18 Чоловік і жінка з Волицької громади вбили свого знайомого і закопали у себе на подвір’ї 16:00 Березень на Замковій горі. Фоторепортаж photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up