За незаконно зрубані новорічні деревця оштрафовано 34 особи

За незаконно зрубані новорічні деревця оштрафовано 34 особи

Екологи та правоохоронці продовжують рейди з охорони природного середовища напередодні ноорічних свят.

Всього з початку операції «Новорічна ялинка» до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу притягнуто 34 особи.

Крім штрафу, «зеленим браконьєрам» прийдеться сплатити ще й збитки, на даний час загальна сума розрахованих збитків складає понад 10 тис. грн. Тобто, спроба вкрасти з лісу навіть одну невеличку ялинку обійдеться щонайменше в 1000 грн., що значно дорожче, ніж купити «легальне» новорічне дерево.

Наголошуємо, для того, аби купити ялинку і не стати порушником, варто пам’ятати, що кожне дерево обов’язково має бути промарковане пластмасовою биркою-стяжкою або самоклейною етикеткою. На кожному з цих уніфікованих засобів має розміщуватися унікальний номер та відповідний йому штрих-код. Ці дані можна перевірити на сайті https://open.ukrforest.com/. Для цього потрібно ввести номер із уніфікованого засобу, який прикріплений до ялинки. У випадку, якщо в електронному обліку інформація за введеним номером відсутня, це може свідчити про підробку даних та незаконну порубку і продаж лісових насаджень.

Відео дня

Державна екологічна інспекція Поліського округу закликає кожного бути свідомим, не винищувати лісові насадження та не купувати ялинки без маркування.

 

 

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up