За 2 роки роботи до бюро правової допомоги звернулось майже 36 тис. мешканців Житомирщини

За 2 роки роботи до бюро правової допомоги звернулось майже 36 тис. мешканців Житомирщини

1 вересня виповнилось два роки, як на теренах Житомирщини працюють бюро безкоштовної правової допомоги.

Саме цього дня 2 роки тому в Україні розпочали свою роботу 432 бюро правової допомоги, зокрема 19 з них працюють у всіх районних центрах Житомирщини.

“На сьогодні в Україні діє 432 бюро правової допомоги. Безоплатна правова допомога полягає в отриманні юридичної консультації фахового юриста, доступі до необхідної правової інформації. Таку допомогу може отримати кожен, хто звернеться до бюро. За час роботи 19 бюро було видано більше 3 тис. доручень адвокатам, більше 1 тис. 350 наказів представниками бюро для складання процесуальних документів та представлення інтересів клієнтів у судах та іших органах”, - зауважив директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирській області Олександр Гербеда.

Бюро правової допомоги – всеукраїнська мережа точок доступу до безоплатної правової допомоги, що дає більше можливостей для людей, особливо для мешканців віддалених районів, реалізувати та захистити свої права. На цьому наголосив директор Бердичівського місцевого центру з надання безоплатної правової допомоги Андрій Архіпов.

Відео дня

“Я працюю з початку відкриття бюро, з липня 2016 року . Під діяльність нашого бюро підпадають Ємільчинський, Попільнянський, Романівський, Ружинський та інші райони. До створення бюро, як потім показала статистика, кількість людей, які звернулись за правовою допомогою, зросла на 70%, я пов’язую це з тим, що найбільшою проблемою був саме доступ до правової допомоги, віддаленість центрів та відсутність сполучення. На сьогодні ця поблема вирішена”, - наголосив Андрій Архіпов.

На базі  Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирській області активно проводять навчання працівників бюро, адже робота з людьми потребує певних емоційних компетенцій, тому усі фахівці системи правової допомоги відвідують спеціалізовані тренінги та семінари.

“Дуже важливо, щоб юрист, адвокат був не просто гарним фахівцем в галузі права, а й вмів правильно спілкуватись з людьми. Враховуючи те, що нашими категоріями є вразливі групи населення: діти, особи, які постраждали від домашнього чи інших видів насильства, внутрішньо переміщенні особи, учасники АТО, інваліди, ми навчаємо наших працівників правильно ставити запитання, управляти розмовою, дізнаватись справжній інтерес людини, тому що іноді людина приходить і розповідає дуже велику історію, і важко вичленити, в чому ж справжній інтерес. Задача кожного адвоката - надати правову допомогу людині спираючись на інтерес. Ми навчаємо наших працівників, підвищуємо їх рівень емоційного інтелекту, показуємо, як виконувати свою роботу неформально, саме відчуваючи потреби інших людей. Наші працівники  - це найкращі юристи та психологи”, - розповіла заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирській області Наталія Радушинська.

Директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирській області Олександр Гербеда також додав, що одним з пріоритетних напрямків роботи фахівців  бюро правової допомоги є проведення правопросвітницьких заходів для всіх верств населення в рамках проекту «Я МАЮ ПРАВО» задля інформування громадян про їх права та механізми захисту.

Аліна Бойко


 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
12:15 На вулиці Театральній у Житомирі помер чоловік 12:00 50 FPV - дронів та 2 "Мавіки" полетіли на передову: Житомир передав чергову допомогу військовим photo_camera 11:41 Збір затискачів від упаковок з хліба! Житомиряни, долучайтесь, це працює на перемогу! 11:19 У Житомирі відбувся відкритий турнір з волейболу присвячений пам’яті Героя АТО Дмитра Ільницького photo_camera Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 11:00 Україна і Польща домовилися спільно шукати українські родини у Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну 10:40 Об’єднана штурмова бригада Національної поліції України запрошує воїнів перемоги! play_circle_filled 10:20 Збитки на понад 4,3 мільйона гривень і шкода довкіллю: ексдиректору підприємства з видобування лабрадориту в Новоборівській громаді повідомлено про підозру 10:00 Судитимуть жителя Харківщини, який переробляв стартові пістолети в бойові і продавав через інтернет photo_camera 09:39 Оперативна інформація станом на 06.00 29 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:20 Росія вдарила по енергетичних об'єктах України: є пошкодження і відключення 09:00 29 березня: яке сьогодні свято, іменини, традиції і погода у Житомирі 18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera 16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать!
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up