З січня наступного року у ТТУ можуть початися серйозні проблеми з фінансуванням

З січня наступного року у ТТУ можуть початися серйозні проблеми з фінансуванням

Проблеми з фінансуванням можуть загрожувати ТТУ вже з січня 2019 року.

Про це повідомив на своєї сторінці в соціальній мережі Facebook начальник Житомирського трамвайно-тролейбусного управління Євгеній Демчик.

«13 грудня 2018 року відбулося засідання бюджетної комісії, де розглядалося питання про оплату за надання транспортних послуг комунальним підприємством «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» на 2019 рік. Хочу пояснити житомирянам деякі важливі нюанси. Виходячи з цифр, які були представлені на комісії управлінням транспорту і зв'язку, а також профільним заступником мера, вже з січня наступного року у ТТУ можуть початися серйозні проблеми з фінансуванням. З огляду на те, що комунальне підприємство зараз працює по транспортному договору з міською радою, виходить, що місто ці послуги замовляє і оплачує після їх виконання. Вартість транспортної роботи, яку міська влада вимагає виконати від ТТУ, на наступний рік складає близько 215 мільйонів. Сюди входить і вартість електроенергії, і заробітна плата, і ремонт рухомого складу», – написав очільник ТТУ.

Зі слів Євгенія Демчика, коли готувався фінансовий план на наступний рік, управління транспорту і зв'язку, а також профільний заступник мера вирішили, що трамвайно-тролейбусне управління має зібрати у 2019 році 108 мільйонів виручки, і поставили ЖТТУ просто перед цим фактом. На цілком логічне запитання, звідки взялася ця сума, якщо згідно з розрахунками ЖТТУ зможе зібрати не більше 72 мільйонів, керівництво міста повідомило, що тариф на проїзд в громадському транспорті буде переглянутий у бік його збільшення: трамвай, тролейбус – 5 грн, автобус – 7 грн. І хоча пообіцяли зробити це з першого січня, громадських слухань не було проведено і до цього дня, а це означає, що в січні підприємство буде вже в мінусі на кілька мільйонів. До того ж абсолютно незрозуміла ситуація з пільговими категоріями пасажирів.

Відео дня

За саму транспортну послугу місто готове заплатити підприємству 86 мільйонів. Навіть якщо уявити, що ТТУ за новим тарифом вдасться зібрати зазначену суму – 215 мільйонів (загальна вартість надання транспортних послуг) мінус 108 мільйонів (за виручку) ніяк не виходить 86 мільйонів, які просить управління транспорту та заступник мера Дмитро Ткачук для ТТУ.

На одному із засідань бюджетної комісії перший заступник мера Світлана Ольшанська повідомила, що 86 мільйонів – це максимум, на що ТТУ може розраховувати у 2019 році в умовах, які склалися з міським бюджетом, відповідно і вимагати виконання послуг потрібно з урахуванням цієї обставини.

Крім того, цей фінансовий план був складений з розрахунку введення нових маршрутів, але заступник мера з питань транспорту на комісії повідомив, що трапиться це не раніше квітня 2019 р.

Представники ТТУ ще раз розповіли депутатам про ситуацію, що склалася. Деякі члени комісії були дуже здивовані тим, що вони повинні голосувати за суми, які можуть абсолютно помінятися, якщо тариф залишиться на сьогоднішньому рівні. Управлінню транспорту і зв'язку, а також профільному заступнику мера сказати депутатам було нічого, хоча це їх робота, але ніяк не співробітників трамвайно-тролейбусного управління, робота яких – надавати послуги перевезення житомирянам. У підсумку депутати суму підтримали, і, найімовірніше, підтримають її і на сесії.

Євгеній Демчик зазначає, що не знає, як наступного року виживатиме підприємство. Очевидно, що чиновників це особливо не турбує. Деякі з них, судячи з усього, ставлять особисту неприязнь вище інтересів міста, житомирян, які користуються комунальним транспортом, працівників ТТУ. Не хочеться заражати житомирян песимізмом, але дуже хотілося б, щоб кожен депутат, кожен міський чиновник перейнявся проблемами комунальних підприємств, які в тому числі перевозять житомирян і роблять все для їх розвитку. Або ж хоча б не заважали. Адже рішення, прийняті чиновниками, часто доводять повну відсутність інтересу зробити їх прибутковими. В даному випадку йдеться про дублювання маршрутів ТТУ приватними перевізниками.

Руслан Мороз

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
18:00 Сьогодні ввечері діятимуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промисловості 17:51 Збірна команда Житомирщини здобула призові нагороди на Всеукраїнських змаганнях з фігурного катання на роликових ковзанах 17:29 У Житомирі провели аудит безпеки нового скверу на розі вулиць Князів Острозьких та Київської photo_camera 17:00 У Бердичеві і Чуднові поліцейські задокументували кілька випадків нелегального зберігання наркотиків Від читача 13:39 Слідчі Нацполіції оголосили українським фігурантам про підозру в шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах злочинною організацією. 16:39 У Житомирі судитимуть адвокатку, яка за 30 тис. доларів США обіцяла клієнту «пом’якшення покарання» 16:22 Чоловіки від 18 до 60 років не зможуть отримати консульські послуги за кордоном - про що саме йдеться? 16:20 На Житомирщині планують перейменувати 8 населених пунктів 16:01 85 ветеранських проєктів перемогли у конкурсі фінансування 15:41 Спортсмени з Житомирщини здобули нагороди на чемпіонаті Європи з гирьового спорту photo_camera 15:20 МОН презентувало звіт моніторингу працевлаштування випускників-бюджетників, до якого увійшло 3 виші Житомирщини 15:00 49-річний чоловік загинув під час пожежі на Брусилівщині 14:40 Оприлюднено перелік хвороб хребта, які звільняють від мобілізації 14:20 З 27 квітня заморозки підуть геть та повернеться справжнє весняне тепло 14:00 Дотримуйтесь заходів протипожежної безпеки на Великдень 12:40 До 9 років позбавлення волі засудили бердичівлянина, який вбив чоловіка на зупинці 12:19 Медики відзначають незначне зростання захворюваності на грип і ГРВІ 12:00 Нічна пригода у Житомирі: у водійки зупиненого під час дії комендантської години авто виявили арбалет 11:40 Увага: зміни в маршруті № 23! 11:20 На Житомирщині розпочала роботу комісія ДСНС України, яка має здійснити контрольну перевірку стану організації заходів цивільного захисту в області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up