Ювенальні прокурори Житомирщини захистили понад 1,5 тис дітей на освіту, житло та майно

Ювенальні прокурори Житомирщини захистили понад 1,5 тис дітей на освіту, житло та майно

Ювенальними прокурорами області, з урахуванням законодавчих змін, поточного року захищено у суді права більше 1,5 тисячі дітей на освіту, житло та майно.

 

Вжито низку заходів, спрямованих на захист інтересів держави у сфері охорони дитинства. Так, за цей час в інтересах держави заявлено 11 позовних заяв на загальну суму 684 тис грн. Переважна більшість позовів стосувалась визнання недійсними договорів оренди майна навчальних закладів. Судами задоволено 7 позовів на загальну суму 2 млн. 710 тис. грн.

Забезпечено участь у розгляді судами 33 справ з питань захисту інтересів дітей та держави.  Виконано рішень судів на суму 2,7 млн грн.

Наразі, Новоград-Волинським міськрайонним судом задоволено позов Новоград-Волинської місцевої прокуратури в інтересах держави в особі територіальної громади Биківської селищної ради Романівського району про скасування незаконного рішення сесії Романівської райради щодо реорганізації Товщанської загальноосвітньої школи.

Відео дня

Як повідомлялося, у квітні 2016 року на сесії Романівської районної ради прийнято незаконне рішення «Про реорганізацію Товщанської загальноосвітньої школи I-III ступенів», відповідно до якого у цій школі залишили навчатися лише початкові класи. У той час, коли 17 учнів старших класів відправили на навчання у школу, розташовану за 7 кілометрів у сусідньому селі. Таке рішення районної ради, прийняте з порушенням норм чинного законодавства, без врахування думки територіальної громади та інтересів дітей, викликало значний резонанс громадськості.

За втручання Новоград-Волинської місцевої прокуратури права дітей поновлено, і вже наступного навчального року 1 вересня 2017 року у с. Товща підуть до школи усі 36 школярів, які живуть у цьому ж селі.

Крім того, за фактами порушення вимог законодавства у сфері охорони дитинства органами прокуратури області розпочато 2 кримінальні провадження.

Координуючи зусилля усіх правоохоронних органів області, вдалося стабілізувати криміногенну обстановку у підлітковому середовищі. За 4 місяці 2017 року кількість кримінальних правопорушень, вчинених неповнолітніми зменшилась з  87 до 66 у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Ефективно впроваджується принцип гуманізації кримінальної відповідальності неповнолітніх. Як результат - поточного року удвічі зменшилась кількість неповнолітніх, які утримуються під вартою у слідчому ізоляторі при Державній установі «Житомирській установі виконання покарань №8» Міністерства юстиції України.

Також прокурори реагували на порушення прав неповнолітніх на медичну допомогу під час утримання у слідчому ізоляторі. Зокрема, на отримання обов’язкових профілактичних щеплень. За результатами розгляду документу прокурорського реагування службову особу установи притягнуто до дисциплінарної відповідальності. 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera 16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать! 15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень 15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти 14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості 14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув 14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень 12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera 11:40 Як отримати "Пакунок малюка" 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up