Японська мова, мистецтво і музика: у Житомирі пройдуть Дні Японії

Японська мова, мистецтво і музика: у Житомирі пройдуть Дні Японії

Наприкінці травня фестиваль східної культури перетворить Житомир на справжню Японію, - повідомляє прес-служба ОДА.

У жителів обласного центра та гостей міста є унікальна можливість – потрапити до Японії без закордонного паспорта. Адже 24-26 травня Житомир перетвориться у справжнісіньку східну країну з її культурою, колоритом та мистецтвами. В останні вихідні травня цього року проходитиме фестиваль «Дні Японії». За три дні проведуть різноманітні майстер-класи, демонстрації, бізнес-семінар, виставки, уроки японської мови та каліграфії, виступи японських митців.

Житомир став шостим містом в Україні, в якому проведуть «Дні Японії». Раніше подібні заходи вже організовували у Львові, Одесі, Дніпрі, Вінниці та Києві. Про це розповіли організатори Фестивалю – Українсько-Японський центр КПІ ім. І. Сікорського. Співорганізаторами культурного дійства виступають управління культури облдержадміністрації та Житомирської міської ради.

Цього року жителі Житомира мають можливість познайомитися з багатою та загадковою культурою країни сонця, що сходить. Фестиваль стартує у п’ятницю – 24 травня – і буде  розміщуватися на кількох локаціях у центрі міста. Управління культури ОДА допомагає з організацією та підготовкою локацій, а також підготовкою волонтерів. Волонтерами будуть студенти, котрі допомагатимуть організаторам фестивалю на всіх точках, де проводитимуть заходи.

Відео дня

Що ж чекає на гостей фестивалю?

  •  Концерти японської музики. Відомий японський піаніст виступатиме у Житомирській обласній філармонії ім. С. Ріхтера.
  • Виставки про сучасну та традиційну Японію: фотовиставки, виставки каліграфії, бонсай, кімоно, тощо.
  • Заняття з японської мови.
  • Лекції про інновації, туризм, культуру та побут Японії.
  • Майстер-класи та демонстрації з японських мистецтв. Майстер-класи з чайної церемонії, техніки японської упаковки фурошикі, японські логічні ігри, японського аранжування квітів ікебана.
  • Окрема освітня програма для місцевих підприємців.

Участь у всіх заходах фестивалю БЕЗКОШТОВНА.

У кінотеатрі ім. І. Франка показуватимуть японські анімаційні мультфільми. У Житомирському обласному краєзнавчому музеї продемонструють роботи японського митця Маюко Канадзава.

У день відкриття фестивалю до Житомира завітає Надзвичайний та Повноважний Посол Японії в Україні Й.В. п.Такаші Кураі з делегацією.

24 травня у Житомирі бізнес-семінар за участі топ-менеджерів японських компаній. Лекції досвідчених управлінців офісів японських компаній не лише розширять світогляд, а й стануть чудовою інвестицією у економічний розвиток регіону.

Заявки на участь приймаються до 15 травня 2019 року. Від однієї організації подати заявку може максимум два учасники.

Дата проведення: 24 травня 2019 року

Час проведення: 11:00 – 14:00

Місце проведення: сесійна зала Житомирської міської ради (ІІ поверх, майдан ім. С.П. Корольова, 4/2)

Реєстрація обов’язкова: https://forms.gle/UMt2Dcb8oH9RCFH39

Участь безкоштовна. Кількість місць обмежена.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (1)
  • Alex Russ

    А дороги як після вибуху атомної бомби на Хіросіма та Нагасакі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
15:00 49-річний чоловік загинув під час пожежі на Брусилівщині 14:40 Оприлюднено перелік хвороб хребта, які звільняють від мобілізації 14:20 З 27 квітня заморозки підуть геть та повернеться справжнє весняне тепло 14:00 Дотримуйтесь заходів протипожежної безпеки на Великдень Від читача 13:39 Слідчі Нацполіції оголосили українським фігурантам про підозру в шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах злочинною організацією. 12:40 До 9 років позбавлення волі засудили бердичівлянина, який вбив чоловіка на зупинці 12:19 Медики відзначають незначне зростання захворюваності на грип і ГРВІ 12:00 Нічна пригода у Житомирі: у водійки зупиненого під час дії комендантської години авто виявили арбалет 11:40 Увага: зміни в маршруті № 23! 11:20 На Житомирщині розпочала роботу комісія ДСНС України, яка має здійснити контрольну перевірку стану організації заходів цивільного захисту в області 11:00 Житомирський музично-драматичний театр тимчасово йде у відпустку через брак фінансування 10:40 У Малині на пожежі загинула людина 10:22 Молодикам, які забили до смерті односельчанина на Чуднівщині, повідомили про підозру та обрали запобіжні заходи 10:00 Карколомна ДТП у Житомирі: на вулиці Параджанова кросовер зіткнувся з електроопорою 09:41 Втрати росіян: мінус 5 танків, 29 артсистем і 800 осіб 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 23 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 23 квітня: все про цей день, свята, традиції і погода у Житомирі 17:52 У Житомирі та області потрібні донори крові всіх груп з негативним резус-фактором 17:32 Оновлено штрафи за неявку до ТЦК 17:00 Помірно тепло і з дощами: погода найближчих днів
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up