Як зняти особу з реєстрації місця проживання?

Як зняти особу з реєстрації місця проживання?

При призначенні субсидії враховується дохід усіх, хто зареєстрований в житловому приміщенні.

Тому до місцевих центрів та бюро правової допомоги часто звертаються жителі Житомирщини з питанням, як зняти особу, яка не проживає у квартирі чи будинку, з реєстрації. Роз’яснення, в межах проекту «Я маю право!», надали фахівці Житомирського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Для вирішення даного питання існує два шляхи: добровільна згода особи на зняття з місця реєстрації та судове вирішення спору.

Добровільна згода особи на зняття її з реєстрації місця проживання – це, безумовно, найшвидший та найпростіший шлях. Особа має подати заяву до виконавчого комітету органу відповідної ради за місцем знаходження житлового приміщення або до центру надання адміністративних послуг. Громадяни, які не можуть самостійно зробити це, можуть залучити представника за довіреністю. При поданні заяви та всіх необхідних документів орган реєстрації має прийняти рішення про зняття з місця реєстрації або відмову у знятті з реєстрації.

Відео дня

Інший шлях – судовий. Можливість позбавлення особи права на користування житловим приміщенням у судовому порядку та подальшого зняття з реєстрації залежить від того, чи є особа членом сім’ї власника житлового приміщення. Якщо це член сім’ї, тоді суд бере до уваги період, протягом якого особа припинила фактичне проживання в житловому приміщенні. Позов краще подавати після спливу 1 року. Суд у кожному конкретному випадку на власний розсуд встановлює наявність поважних причин для припинення користування приміщенням особи, яка не проживала понад встановленого строку.

Відносно особи, яка не є членом сім’ї, власник може звернутись до суду з позовом про визнання особи такою, що втратила право на користування житловим приміщенням та зняття з реєстрації.

Більше інформації про проект «Я МАЮ ПРАВО!» - на сайті pravo.minjust.gov.ua та за номером 0 800 213103 (єдиний контакт-центр надання безоплатної правової допомоги)


 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:50 Підтвердження статусу критично важливого для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період 17:30 100-річний ювілей відзначив житомирянин Віктор Іванович Поліщук 17:00 Сьогодні з 18 до 22 години для бізнесу та промисловості діятимуть обмеження споживання електроенергії 16:41 Підвішені закони: чому Зеленський затягує із підписанням ініціатив? Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:18 Житомирський обласний центр крові має потребу в донорській крові з негативним резус-фактором 16:00 Незаконна реєстрація права оренди на 170 земельних ділянок – на Житомирщині держреєстратора підозрюють у службовій недбалості 15:40 На Михайлівський проводяться роботи з підготовки фонтанів до роботи. ФОТО photo_camera 15:22 Задушив приятеля, а тіло підкинув сусідам – жителя Звягеля ув’язнили на 9 років 15:00 Атмосферні фронти покинуть Україну, температура почне підвищуватися 14:40 Мобілізація за несплату аліментів: як це працюватиме 14:20 Історикам та краєзнавцям представили бачення концепції розвитку парку «Замкова гора» 14:00 “Доступні ліки”: отримуйте життєво необхідні ліки безоплатно або з частковою доплатою 12:40 Втома: причини і методи боротьби 12:20 Житомир і Куп’янськ підписали меморандум про співпрацю photo_camera 12:00 У ніч на 20 квітня на Житомирщині очікуються сильні заморозки 0-3° 11:41 Як отримати пільги на харчування у школах і садочках? ІНФОГРАФІКА 11:20 Два боєприпаси часів Другої світової війни виявили в Бердичеві і Звягелі 11:00 Військовим передали чергову автівку, придбану завдяки волонтерам 10:40 За ініціативи Мінветеранів Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого Захисника і Захисниці
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up