Як Житомир реагує на коронавірус: припиняється робота закладів торгівлі, окрім продуктових, аптек та АЗС

Як Житомир реагує на коронавірус: припиняється робота закладів торгівлі, окрім продуктових, аптек та АЗС

Таке рішення прийняли вчора на позачерговому засіданні виконавчого комітету.

У зв’язку з обмежувальними заходами  щодо недопущення поширення коронавірусної інфекції призупиняється з 17 березня робота спортивних закладів, секцій, гуртків, басейнів,  фітнес-клубів та центрів, закладів сфери послуг (салони краси, перукарні, лазні, тощо). А з 19 березня  припиняють роботу заклади ресторанного господарства, кафе,  кав’ярні (крім доставки на замовлення) продуктових та речових ринків. 

Водночас дозволено діяльність закладів торгівлі продуктами  харчування,  медичними засобами, предметами першої необхідності, аптек та АЗС при безумовному дотриманні ними заходів безпеки з обмеженням одночасного перебування відвідучачів. У свою чергу, департаменту економічного розвитку розробити програми підтримки бізнесу, який зазнав втрат при запровадженні обмежувальних заходів.

Виконавчий комітет вирішив:

Відео дня

1. Виконавчим органам Житомирської міської ради забезпечити  роботу в обмеженому режимі, а саме:

- призупинити прийом громадян з питань, що віднесені до компетенції виконавчих органів ради,  за адресами: майдан ім.С.П. Корольова, 4/2 (крім управління (служби) у справах дітей); майдан ім.С.П. Корольова, 7; майдан ім.С.П. Корольова, 6 (крім управління ведення реєстру територіальної громади); вул.Михайлівська, 4; вул.Бориса Лятошинського, 15б; вул.Покровська, 6; вул.Велика Бердичівська, 7; вул.Велика Бердичівська, 61/81; вул.Театральна, 17/20; вул.Перемоги, 55; пл.Польова, 8; с.Вереси, вул.Покровська, 16.

2. Управлінню ведення реєстру територіальної громади міської ради, управлінню (служба) у справах дітей Житомирської міської ради, архівному відділу Житомирської міської ради та Житомирському міському центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді забезпечити прийом громадян по нагальним питанням не більше 1 особи одночасно за попереднім записом.

3. Житомирському міському територіальному центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Житомирської міської ради призупинити гаряче харчування підопічних та забезпечити видачу продовольчих наборів підопічним, які мали бути забезпечені гарячим харчуванням на період дії обмежувальних заходів.

4. Розпорядникам бюджетних коштів обмежити здійснення видатків, окрім видатків, пов’язаних з життєдіяльності Житомирської міської ОТГ.

5. Департаменту бюджету та фінансів міської ради обмежити спрямування коштів на фінансування не першочергових видатків, у тому числі видатків розвитку. Забезпечити першочергове фінансування видатків, пов’язаних із профілактикою запобіганню поширенню COVID-19 (інформування населення, придбання медичного обладнання, дезінфікуючих засобів, засобів індивідуального захисту, придбання швидких тестів тощо).

6. Керівникам підприємств у сфері охорони здоров’я:

- за необхідності відізвати з відпусток медичних працівників приймальних/приймальня-діагностичних відділень, блоків реанімації та інтенсивної терапії, інфекційних відділень.

- вжити заходів щодо обмеження планових госпіталізацій пацієнтів та відвідувань пацієнтів в стаціонарах.

- проводити роз’яснювальну роботу серед населення щодо необхідності дотримання правил особистої гігієни, обмеження відвідувань місць скупчення людей, забезпечення зв’язку з сімейним лікарем.

7. Департаменту освіти міської ради:

- визначити заклади дошкільної освіти та навчально-виховні комплекси, що будуть приймати дітей працівниківзакладів охорони здоров’я та силових структур, безпосередньо задіяних у заходах, спрямованих на запобігання розповсюдження коронавірусної інфекції без обмежень до територіальної приналежності;

- вирішити організаційні питання, пов’язані з утримання дітей у закладах дошкільної освіти та навчально-виховних комплексах;

- забезпечити навчання, перебування та харчування дітей у закладах дошкільної освіти та навчально-вихованих комплексах за рахунок місцевого бюджету.

8. Рекомендувати надавачам комунальних послуг, послуг зв’язку та банківським установам обмежити прийом громадян.

- керівникам закладів освіти всіх форм власності перевести працівників зазначених закладів у дистанційний режим роботи.

9. Управлінню транспорту і зв’язку міської ради спільно з КП «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» вжити заходів щодо скорочення випуску рухомого складу на період дії обмежувальних заходів за необхідності.

10. Структурним підрозділам Міністерства внутрішній справ України, Міністерства оборони України, що виконуються повноваження на території Житомирської міської ОТГ, забезпечити виконання цього рішення та рішень міської комісії ТЕБ і НС, що стосуються організації і виконання заходів щодо недопущення поширенню корона вірусної інфекції.

11. Керівникам закладів, установ та організацій, підприємств усіх форм власності забезпечити проведення постійних щоденних заходів з дезінфекції. Для цього у кожні установі при виході має бути встановлений дозатор з дезінфекційним засобом для обробки рук. Крім того, потрібна щоденна дезінфекція приміщень, дверних ручок, перил, санвузлів.

12. Заборонити з моменту прийняття рішення масові зібрання, мітинги, збори, лекції, богослужіння за присутності прихожан в культових спорудах .

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera 11:40 Як отримати "Пакунок малюка" 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled 11:00 Підвищення пенсій з 1 квітня: кого стосуватиметься Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 10:38 43-річний житомирянин, у якого стріляли вчора на Польовій, помер у лікарні 10:20 «Незламні постаті Житомира»: стартував ґрантовий проєкт для молоді 10:00 Готівкою у громадському транспорті Житомира можна буде розраховуватися до 1 червня 09:41 Майже до 440 тисяч осіб зросли загальні втрати росіян в живій силі 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 28 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 28 березня: яке сьогодні свято, прикмети, традиції і погода у Житомирі 17:57 Які послуги реабілітації безкоштовно надаються ветеранам та ветеранкам? 17:22 З 1 квітня завезти гуманітарну допомогу буде можливо лише з використанням онлайн-системи 17:01 Три заклади охорони здоров’я Житомирської області надають послуги раннього втручання 16:37 За незаконну порубку сосен жителі Малинщини мають сплатити нанесені збитки - близько 120 тис грн 16:20 До уваги рибалок! З 1 квітня стартує нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 16:18 Чоловік і жінка з Волицької громади вбили свого знайомого і закопали у себе на подвір’ї 16:00 Березень на Замковій горі. Фоторепортаж photo_camera 15:41 У Житомирі розпочалася 57-а сесія «Школи місцевого самоврядування» photo_camera 15:40 На проспекті Миру вантажівка збила 13-річну дівчинку
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up