Як встановити батьківство? Роз`яснює Бердичівський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги

Як встановити батьківство? Роз`яснює Бердичівський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги

Декілька років тому бердичівлянин Анатолій мав стосунки з жінкою, яка згодом народила йому дівчинку. Усвідомивши з часом, що він є біологічним батьком неповнолітньої дитини, Анатолій виявив бажання встановити своє батьківство офіційно. Як це зробити йому пояснили у Бердичівському місцевому центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

 

У разі добровільного рішення батька визнати факт батьківства, згідно зі ст. 134 Сімейного кодексу України, необхідно підготувати заяву та надати її до органів реєстрації актів цивільного стану за місцем проживання батька чи матері дитини або за місцем державної реєстрації народження дитини. Разом із цим потрібно представити перераховані нижче документи:

1.     Спільну заяву батьків дитини про встановлення батьківства в письмовій формі. Бланк заяви про встановлення батьківства можна отримати в органах РАЦС. Заява має бути подана особисто батьками дитини. У випадку, коли заяву написано не від руки, а складено за допомогою друкувального пристрою, вона має бути підписана в присутності спеціаліста, який здійснює прийом даної заяви. У разі неможливості подати спільну заяву волевиявлення батьків може бути оформлено окремими заявами про встановлення батьківства.

2.     Документи, що засвідчують особу батьків дитини.

Відео дня

3.     Свідоцтво про народження дитини.

4.     Документ, що підтверджує сплату державного мита.

Оформлення всіх необхідних документів проводиться в день звернення, за винятком двох випадків: коли заява про встановлення батьківства подається до народження дитини (під час вагітності матері); коли місце державної реєстрації народження та встановлення батьківства не збігаються, а в свідоцтві про народження зазначено відомості про батька.

У Житомирській області працює чотири центри з надання безоплатної правової допомоги: у Бердичеві, Житомирі, Коростені та Новоград-Волинському.

Якщо вам потрібна юридична консультація, але ви не можете самостійного дістатися до Житомирського місцевого центру з надання БВПД за адресою вул. Гагаріна, 47, телефонуйте (0412) 43-01-76 і працівники місцевого центру нададуть правову допомогу прямо у вас вдома.

 

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:45 Как стулья на работе влияют на спину: важность правильной поддержки (Новини компаній) 17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:00 Увага! В Україні очікуються сильні пориви вітру! 15:39 У Радомишлі затримали грабіжника, який вирвав з рук 80-річної бабусі сумку 15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання 15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА 14:40 У Житомирі вночі та вранці 20 квітня сильні заморозки у повітрі! 14:21 Лікарня, що повірила у реформу, матиме ще й наглядову раду 14:00 Військовим передали чергову партію допомоги від Житомира 13:00 Житомир в Instagram: весняний вайб play_circle_filled 12:39 Понад 600 страв: В Україні презентували новий збірник рецептур для шкільних їдалень 12:20 Упродовж доби рятувальники Житомирщини двічі прибирали аварійні дерева 12:00 Чуднівська окружна прокуратура попередила незаконну оренду ставу площею понад 60 га 11:41 У Центру захисту тварин з’явилися нові друзі-волонтери 11:21 У Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича створено безбар’єрний простір 11:00 Поліцейські у Житомирі вилучили у перехожого великий пакунок з наркотиками photo_camera 10:40 Сьогодні тимчасово призупинено рух трамвая
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up