Вперше на Житомирщині народні депутати України провели виїзне засідання бюджетного комітету

Вперше на Житомирщині народні депутати України провели виїзне засідання бюджетного комітету

Народні депутати, члени Комітету Верховної Ради України з питань бюджету та керівники Житомирщини обговорили потенційно важливі проекти, для реалізації яких необхідна державна фінансова підтримка, - інформує прес-служба Житомирської ОДА.

Виїзне засідання Комітету Верховної Ради України з питань бюджету пройшло 23 березня у Житомирській облдержадміністрації під головуванням Андрія Павелка.

«Усвідомлюючи, що нині перед країною та громадою ставляться нові виклики, бюджетний комітет демонструє готовність до конструктивної співпраці з Урядом та місцевою владою для вирішення актуальних проблем регіонального розвитку. Сьогодні за ініціативи облдержадміністрації та бюджетного комітету засідання вперше відбувається на Житомирщині. У регіоні, який займає лідируючі позиції за темпами зростання обсягів будівництва, має позитивні темпи зростання обсягів промислової продукції, стрімко поліпшує результати в рейтингу інвестиційної привабливості, та є першим серед областей за формуванням спроможних територіальних громад. Завдяки цьому виїзному засіданню бюджетного комітету, ми відпрацюємо ті питання, які потребують вирішення, разом із представниками Парламенту, Уряду та владою Житомирщини», – зазначив Андрій Павелко, відкриваючи засідання.

Голова ОДА Ігор Гундич привітав представників Комітету на Житомирщині.

Відео дня

«Я радий вітати бюджетний комітет Верховної Ради на території Житомирської області. Після того, як ми ініціювали проведення комітету в області, Віце-прем’єр-міністр України Геннадій Зубко допоміг  скоординувати наші дії і ми сьогодні проводимо виїзне засідання. Тут зібрались ті люди, які розуміють, що проблеми регіону не можна вирішити, сидячи у кабінетах нагорі. Адже потрібно йти вперед, дивитись, що відбувається в регіонах і як там працюють. Сьогодні ми показали вам 2 пріоритетні проекти, які плануємо ввести в експлуатацію цього року. Крім цього, ви почуєте ще про кілька важливих проектів в області. Я надіюсь на те, що ви зможете нам допомогти для того, щоб спільно ми відкрили ще кілька символів змін на Житомирщині» – підкреслив Ігор Гундич.

Під час засідання члени Комітету обговорили питання місцевих бюджетів Житомирської області, перспективи розвитку спортивної галузі, транспортної інфраструктури та сфери охорони здоров’я.

Члени Комітету Верховної Ради України з питань бюджету підтримали питання виділення коштів на реконструкцію стадіону «Полісся», ремонт дороги М-21 Виступовичі-Житомир-Могилів-Подільський, відновлення обласного онкодиспансеру та завершення робіт у Центрі вертебрології, закуплення лінійного прискорювача, реконструкцію злітно-посадкової смуги Житомирського аеропорту.

Участь у засіданні взяли народні депутати Олександр Ревега та Павло Дзюблик, Заступник Міністра молоді і спорту Микола Даневич, Державний секретар Міністерства інфраструктури Андрій Галущак, голова облради Володимир Ширма, міський голова Сергій Сухомлин.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera 16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать! 15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень 15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти 14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості 14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув 14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень 12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera 11:40 Як отримати "Пакунок малюка" 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up