Визнати право власності на земельну частку (пай) допоміг адвокат системи безоплатної правової допомоги Житомирщини

Визнати право власності на земельну частку (пай) допоміг адвокат системи безоплатної правової допомоги Житомирщини

Отримати у спадок земельну ділянку і у суді доводити своє право власності.

Така ситуація доволі типова, адже через неналежне оформлення права власності на земельну ділянку власниками їхні спадкоємці стикаються з численними правовими проблемами.

Так сталось і з паном Михайлом Романченком, який звернувся до Бердичівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Чоловік розповів, що він отримав від своєї бабусі у спадок земельну частку (пай). Його бабуся Клавдія Іванівна була членом колективного сільськогосподарського підприємства та набула право на земельну частку (пай) при розпаюванні колективних земель. Проте так і не отримала сертифіката, який би підтверджував це право, оскільки померла. Нотаріус відмовив пану Михайлу у видачі свідоцтва про право на спадщину на цю земельну частку (пай).

Допомогти чоловіку призначили адвоката Андрія Архіпова, який співпрацює із системою безоплатної правової допомоги. Проаналізувавши законодавчу базу та наявні докази, Андрій Архіпов склав позовну заяву до суду та представляв у подальшому інтереси пана Михайла у суді.

Відео дня

«Варто пам’ятати, що до 1 січня 2025 року всі власники нерозподілених (невитребуваних) земельних ділянок або їхні спадкоємці повинні оформити право власності на свої паї. Якщо вимогу не буде виконано, вважатиметься, що власники ділянок автоматично відмовилися від землі, і вона перейде у комунальну власність територіальної громади», – підкреслив адвокат Андрій Архіпов.

Згодом суд позов пана Михайла задовольнив та зобов’язав визнати право власності на земельну частку (пай). Завдяки якісному представництву інтересів та захисту законних прав адвокатом Андрієм Архіповим, який співпрацює із системою БПД, клієнт отримав якісну безоплатну правову допомогу та вирішив свій спір. 

З повним судовим рішенням ви можете ознайомитись за посиланням https://reyestr.court.gov.ua/Review/91264338

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
12:40 До 9 років позбавлення волі засудили бердичівлянина, який вбив чоловіка на зупинці 12:19 Медики відзначають незначне зростання захворюваності на грип і ГРВІ 12:00 Нічна пригода у Житомирі: у водійки зупиненого під час дії комендантської години авто виявили арбалет 11:40 Увага: зміни в маршруті № 23! Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 11:20 На Житомирщині розпочала роботу комісія ДСНС України, яка має здійснити контрольну перевірку стану організації заходів цивільного захисту в області 11:00 Житомирський музично-драматичний театр тимчасово йде у відпустку через брак фінансування 10:40 У Малині на пожежі загинула людина 10:22 Молодикам, які забили до смерті односельчанина на Чуднівщині, повідомили про підозру та обрали запобіжні заходи 10:00 Карколомна ДТП у Житомирі: на вулиці Параджанова кросовер зіткнувся з електроопорою 09:41 Втрати росіян: мінус 5 танків, 29 артсистем і 800 осіб 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 23 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 23 квітня: все про цей день, свята, традиції і погода у Житомирі 17:52 У Житомирі та області потрібні донори крові всіх груп з негативним резус-фактором 17:32 Оновлено штрафи за неявку до ТЦК 17:00 Помірно тепло і з дощами: погода найближчих днів 16:37 Бердичівлянин віддав шахраям більше пів мільйона гривень за неіснуюче авто 16:20 Гуманітарний Хаб "Житомир" передав Сумщині 4 тонни необхідних медикаментів загальною вартістю 12 мільйонів грн photo_camera 16:00 Двох загиблих Героїв-житомирян провели в останню путь 15:41 У прикордонні Житомирської області не планують обмежувати перебування чоловіків призовного віку
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up