Військовослужбовець отримав компенсацію за відпустку у зв’язку з усиновленням

Військовослужбовець отримав компенсацію за відпустку у зв’язку з усиновленням

Євген та Олеся (імена змінені з етичних міркувань) дуже мріяли про дитину. Але після кількох років шлюбу, вони вирішили усиновити малюка.

Вони звернулись до одного з дитячих будинків. Тут подружжя познайомились з дворічним Микитою. І з цього часу почався нелегкий шлях оформлення документів. Згодом Євген та Олеся отримали судове рішення та усиновили дитину. 

Євген, який проходив військову службу за контрактом у військовій частині, звернувся до командира із рапортом про надання одноразової оплачуваної відпустки у зв`язку з усиновленням дитини, але отримав відмову. Згодом, після закінченням строку контракту, чоловіка звільнили з військової служби у запас. При звільнені пан Євген не отримав компенсацію за невикористану відпустку у зв’язку з усиновленням дитини. 

Вважаючи, що військова частина протиправно не виплатила грошову компенсацію, подружжя вирішило звернутися до Житомирського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Фахівець центру Андрій Мілютін склав позовну заяву про визнання дій протиправними та зобов’язання вчинити певні дії, а саме: нарахувати та виплатити грошову компенсацію за одноразову оплачувану відпустку у зв`язку з усиновленням дитини, виходячи з грошового забезпечення станом на день звільнення з військової служби. 

Відео дня

Проте, рішенням Житомирського окружного адміністративного суду у задоволенні адміністративного позову клієнта до військової частини про стягнення грошової компенсації було відмовлено. 

Згодом подана апеляційна скарга на рішення суду першої інстанції. Сьомий апеляційний адміністративний суд апеляційну скаргу пана Євгена задовольнив повністю. Рішення Житомирського окружного адміністративного суду – скасував та прийняв нову постанову, якою визнав дії військової частини протиправними.

Колегія суддів апеляційного адміністративного суду вважає, що позивач має право на отримання додаткової соціальної відпустки у зв`язку з усиновленням дитини, а отже набув право на отримання грошової компенсації за невикористану додаткову відпустку у зв`язку із звільненням зі служби. Отже, було зобов`язано військову частину нарахувати та виплатити Євгену грошову компенсацію за одноразову оплачувану відпустку у зв`язку з усиновленням дитини, виходячи з грошового забезпечення станом на день звільнення з військової служби.


Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera 16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать! 15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень 15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти 14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості 14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув 14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень 12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera 11:40 Як отримати "Пакунок малюка" 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up