Вивчити – неможливо купити: у Житомирі запроваджена нова система складання практичного іспиту на водійське посвідчення

Вивчити – неможливо купити: у Житомирі запроваджена нова система складання практичного іспиту на водійське посвідчення

У регіональному сервісному центрі МВС в Житомирській області відбулася презентація відеореєстраторів, що фіксуватимуть процедуру прийому практичного іспиту майбутнього водія.

На жаль, до сьогодні протягом багатьох років в Україні існувала прикра тенденція з продажу несумлінними працівниками сервісних центрів МВС посвідчень водія. Інколи навіть тим, хто навіть в очі не бачив автомобіля. Отож, як бачимо, що люди, котрі ще вчора претендували на легкість процедури здобуття права на керування, вже сьогодні змушені помітно нервувати.

«Я дуже сильно переживаю. Сьогодні навіть одна помилка може коштувати мені незарахуванням іспиту», – коментує своє душевне хвилювання майбутній водій Євгеній Черепанський.

Зазначимо, що дані зміни відбулися  з метою запобігання корупції під час отримання водійського посвідчення. Як наслідок, це стане чудовим регулятором щодо зменшення кількості ДТП на житомирських дорогах. Таким чином, відтепер друга частина іспиту на права (практичне керування автомобілем  – авт.) фіксуватиме відеореєстратор .Записане відео міститиме у собі інформацію про зйомку кандидата у водії зсередини салону авто, а також і ситуації, що знаходиться поза автомобілем, а екзаменаційний запис зберігатиметься в МРЕО протягом 10 діб. 

Відео дня

«Відеореєстраторів у нас вистачить на всіх. Кожен екзаментатор перед прийняттям іспиту отримуватиме камеру. Активно ця практика запрацює орієнтовно до кінця січня цього року, оскільки досі ми не маємо остаточного затвердження відповідної нормативної бази з цього приводу. Але зазначу, що у відмова кандидата у водії від відеофіксації іспиту в майбутньому стане підставою для його недопуску до складання практики.», – прокоментував заступник начальника регіонального сервісного центру МВС в Житомирській області Володимир Гриб.

Ірина Хоцька

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі (10)
  • Иришка Борисенко

    Давно пора , ещё и тех проверять которые нарушают , два раза нарушение и пересдача - может бы думали !
  • Олег Приймачук

    Проблема не в тому що не вміють водити, а в тому, що поки не заплатиш - 100% не здаси.

    Софья Дзивинская reply Олег Приймачук

    Олег Приймачук але викладач реально вимагає знати. Фінальний іспит в школі якщо не здав - до МРЕО навіть можеш не сунутись:)

    Софья Дзивинская reply Олег Приймачук

    Олег Приймачук ДОСААФ. Дешево (відносно), хороший викладач теорії і класний практик водіння.

    Олег Приймачук reply Олег Приймачук

    Sofi Dzivinskaya цю автошколу треба рекламувати! Яка?

    Софья Дзивинская reply Олег Приймачук

    Дивно, але я без проблем здала і теорію і практичний іспит без "хабарництва". Теорія трохи важно далась бо декілька питань із технічними моментами випали, але все ж здала. А практика взагалі без питань з першого разу на механіці.
    Думаю, тут питання у тому вчив ти дійсно чи не вчив, бо викладачі в нас нічого не вимагали крім знань, навіть не натякали)

    Олег Приймачук reply Олег Приймачук

    Kostiantyn Pecherytsia я мав на увазі практичну частину екзамену - водіння.
    Хоча, якщо Ви не платили, то це гарний досвід...

    Kostiantyn Pecherytsia reply Олег Приймачук

    Олег Приймачук заперечу. Я сам здавав і нічо не платив «на ліво». Аби  помилки у відповідях виправили, бо мені одне питання по першій допомозі попалось з помилкою у відповіді.
  • Ihor Husakovskij

    Мало башляють...треба щось нове..більше будуть брать грошей за права..а останеться все як і було...
  • Александра Варлыго

    Алексей Варлиго
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:45 Как стулья на работе влияют на спину: важность правильной поддержки (Новини компаній) 17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:00 Увага! В Україні очікуються сильні пориви вітру! 15:39 У Радомишлі затримали грабіжника, який вирвав з рук 80-річної бабусі сумку 15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання 15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА 14:40 У Житомирі вночі та вранці 20 квітня сильні заморозки у повітрі! 14:21 Лікарня, що повірила у реформу, матиме ще й наглядову раду 14:00 Військовим передали чергову партію допомоги від Житомира 13:00 Житомир в Instagram: весняний вайб play_circle_filled 12:39 Понад 600 страв: В Україні презентували новий збірник рецептур для шкільних їдалень 12:20 Упродовж доби рятувальники Житомирщини двічі прибирали аварійні дерева 12:00 Чуднівська окружна прокуратура попередила незаконну оренду ставу площею понад 60 га 11:41 У Центру захисту тварин з’явилися нові друзі-волонтери 11:21 У Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича створено безбар’єрний простір 11:00 Поліцейські у Житомирі вилучили у перехожого великий пакунок з наркотиками photo_camera 10:40 Сьогодні тимчасово призупинено рух трамвая
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up