«Вишиваний» перехід, аварійне перехрестя та викрадення електросамоката: що житомиряни обговорювали у мережі Facebook

«Вишиваний» перехід, аварійне перехрестя та викрадення електросамоката: що житомиряни обговорювали у мережі Facebook

Червоно-білий орнамент на пішохідному переході, ДТП на аварійному перехресті та викрадення прокатного електросамоката.

Такі теми житомиряни обговорювали найактивніше у мережі Facebook протягом останнього тижня.

У Житомирі прикрасили «вишивкою» пішохідний перехід

У Житомирі на розі Старого бульвару та вулиці Пушкінської пішохідний перехід прикрасили червоно-білим орнаментом української вишиванки. В Управлінні автомобільних доріг наголошують, що такий перехід не просто буде прикрашати місто. Незвичайна «зебра» має залучити й увагу учасників дорожнього руху. В УАШ обіцяють згодом прикрасити такими ж орнаментами й інші пішохідні переходи міста.

Зі свого боку житомиряни переконані, що для початку необхідно було б зробити якісні дороги на вулицях Житомира, а вже потім їх оздоблювати.

Відео дня

«Цей художній витвір буде коштувати громаді, як картини Далі Сальвадора», – пише Костянтин Єнько.

«Що за дивна тенденція: символи національні під ногами малювати? Вказівка зверху?» – цікавиться Valentina Myzuchyk.

«Краще на кожній ямі намалюйте, художники! Більше ж нема на що ці кошти витратити?!» – обурюється Оля Бусинка.

«Чергове велике крадівництво», – вважає Людмила Витюнина.

«На добитому асфальті ще з часів СРСР малюють пішохідний перехід з вишиванкою. Ями хоч залатайте по місту», – наголошує Анатолій Булат.

«Шоу! Краще по всьому місту намалювати лінії поділу транспортних потоків. Якісні дороги з численними попереджувальними й обов'язковими знаками, чіткою розміткою й спеціальним протишумовим покриттям – це культура поведінки водіїв на дорозі! Це безпека кожного житомирянина!» – переконана Iryna Yakubovska.

«Краще біля шкіл 28 та 16, які не в центрі, хоч якийсь би перехід намалювали, навіть без цих малюнків буде як знахідка», – пише Ірина Григорович.

«Я не проти, щоб просто розмітку оновили, багато де вона зовсім відсутня», – наголошує Natalia Snigur.

«Є ДСТУ на облаштування дорожньої розмітки. Якого біса наносити розмітку з порушенням?» – запитує Олександр Семенюк.

«Якщо водії нарешті почнуть пропускати пішохода, як потрібно, то нехай малюють що хочуть», – Олексій Бовсуновський.

«Ходити по символіці України дуже дотепно. Ось вам ставлення влади до країни, топтати вони її хотіли», – обурена Катерина Петринчук.

Перехрестя Київської та Східної містяни вважають аварійним

12 травня на перехресті вулиці Київської та Східної відбулась дорожньо-транспортна пригода, на щастя, без потерпілих. Стало відомо, що водійка 2002 р. н., керуючи транспортним засобом Nissan, не надала перевагу в русі, здійснюючи поворот ліворуч, автомобілю Toyota Camry.

Як повідомляють у патрульній поліції Житомирської області, на водійку Nissan склали протокол за ст. 124 (дорожньо-транспортна пригода без потерпілих) КУпАП, вилучили посвідчення водія та видали тимчасовий дозвіл.

Однак житомиряни не залишили без уваги цю ДТП та наголосили, що це перехрестя – одне з аварійних, тому не завадило б звернути увагу на нього та встановити додаткові знаки або відрегулювати наявний там світлофор.

«Одне з найбільш аварійних перехресть міста. А може, зробити нормальну розмітку і повісити керовану "зелену стрілку" при під'їзді з усіх напрямків?! Там, якщо не крутити головою на 360 і не "проскакувати" перехрестя за 10 хв., вдень не проїхати і досвідченому водієві, а не те, що дівчинці 19-ти років», – переконаний Andrew Akhmedov.

«На цьому перехресті постійно відбуваються однотипні ДТП. Якщо б хтось хоч іноді дивився статистику, скільки тут відбувається ДТП, то, можливо, і почали б розбиратися, чому вони виникають», – впевнений Андрій Мошківський.

«Це перехрестя – просто жах. Щоб повернути на Східну з Київської, треба КАМАЗа, тому що зі сторони вокзалу всі їдуть на червоне! Як навчити наших водіїв їздити?» – пише Марина Макарчук.

«Там стрілки наліво треба повісити», – вважає Олександр Беспалюк.

«З однієї сторони горить червоний, а з іншого боку зелений ще, ось і маємо! Таких перехресть декілька у місті», – наголошує Ilona Mascarad.

«На сусідньому перехресті так само: з одного боку спалахує червоний, а з іншого тільки починає моргати зелений. Східна-Котовського, по Котовського», – додає Дмитро Лаврентьєв.

«Так, там завжди особливо небезпечна ділянка дороги, навіть знак висить. Я повертаю за квартал до цього повороту через це», – розповідає Svetlana Yurkiv.

У Житомирі чоловік викрав електросамокат з прокату

Як повідомляють у патрульній поліції Житомирської області, до них звернулись громадяни, які розповіли, що бачили, як невідомий чоловік закинув собі на плече прокатний електросамокат та попрямував з ним у невідомому напрямку. Інцидент стався ввечері 13 травня у центрі міста.

«Чоловіка, що, ймовірно, викрав електросамокат, затримали ТОРівці. Сьогодні до інспекторів патрульної поліції звернулися громадяни, які повідомили, що бачили, як невідома особа викрала електросамокат та несла його на плечах в бік вулиці Кафедральної.

Під час обстеження прилеглої території ТОРівці виявили схожого за описом громадянина та електросамокат зеленого кольору на вулиці Кафедральній. Для з'ясування усіх обставин пригоди та надання правової кваліфікації діям чоловіка патрульні викликали на місце події слідчих», – зазначають у патрульній поліції.

Однак житомиряни зовсім не здивувались такому інциденту, оскільки були переконані, що рано чи пізно електросамокати, які нещодавно з'явились у нашому місті, намагатимуться привласнити недобросовісні містяни. 

«Ну цього варто було очікувати, бо українці не звикли ще до них. За кордоном українці не крадуть самокати, навіть безхатьки», – наголошує Sergio Bumar.

«Я коли ці самокати побачила, відразу зрозуміла: наші люди повз них спокійно не пройдуть. В них же GPS вбудований, далеко з ним не втечеш», – пише Таяна Саєцька.

«Я теж чекала, коли ж таке станеться. Комедія», – додає Anna Almaz.

«Для розвитку потрібні роки, невігласи з часом стануть менш дикі, такі є скрізь, і у нас, і в Європі. Просто там зрозуміли, що якщо красти такі речі, то знаходять швидко, і тут зрозуміють», – вважає Олег Нагорнюк.

«Я проходив там. Цей суб'єкт спав на парапеті, і поруч стояв самокат. Мабуть, спросоння подумав, що придбав десь його», – пише Олексій Крапивін.

Анна Сергієнко

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:50 Підтвердження статусу критично важливого для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період 17:30 100-річний ювілей відзначив житомирянин Віктор Іванович Поліщук 17:00 Сьогодні з 18 до 22 години для бізнесу та промисловості діятимуть обмеження споживання електроенергії 16:41 Підвішені закони: чому Зеленський затягує із підписанням ініціатив? Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:18 Житомирський обласний центр крові має потребу в донорській крові з негативним резус-фактором 16:00 Незаконна реєстрація права оренди на 170 земельних ділянок – на Житомирщині держреєстратора підозрюють у службовій недбалості 15:40 На Михайлівський проводяться роботи з підготовки фонтанів до роботи. ФОТО photo_camera 15:22 Задушив приятеля, а тіло підкинув сусідам – жителя Звягеля ув’язнили на 9 років 15:00 Атмосферні фронти покинуть Україну, температура почне підвищуватися 14:40 Мобілізація за несплату аліментів: як це працюватиме 14:20 Історикам та краєзнавцям представили бачення концепції розвитку парку «Замкова гора» 14:00 “Доступні ліки”: отримуйте життєво необхідні ліки безоплатно або з частковою доплатою 12:40 Втома: причини і методи боротьби 12:20 Житомир і Куп’янськ підписали меморандум про співпрацю photo_camera 12:00 У ніч на 20 квітня на Житомирщині очікуються сильні заморозки 0-3° 11:41 Як отримати пільги на харчування у школах і садочках? ІНФОГРАФІКА 11:20 Два боєприпаси часів Другої світової війни виявили в Бердичеві і Звягелі 11:00 Військовим передали чергову автівку, придбану завдяки волонтерам 10:40 За ініціативи Мінветеранів Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого Захисника і Захисниці
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up