Вимагати справедливого суду до Верховної Ради поїхав брат жорстоко вбитого житомирянина — Олександра Жадька

Вимагати справедливого суду до Верховної Ради поїхав брат жорстоко вбитого житомирянина — Олександра Жадька

Брат жорстоко вбитого житомирянина Олександра Жадька, якого знайшли з десятком ножових поранень, виступив у Верховній Раді  зі зверненням до вищих органів влади, вимагаючи справедливого суду.

 

Першим до присутніх звернувся народний депутат України Антон Геращенко.

«Я сьогодні запросив вас усіх, щоб розповісти одну жахливу історію із життя міста Житомира. Поруч зі мною стоїть Юрій Жадько. У нього був брат — Олександр Жадько, якого вбили у 2014 році жахливим способом – йому завдали більше 20 ножових поранень. Здавалось би цей злочин було дуже легко розкрити, адже було багато відеозаписів, на яких є вбивця, що ходив за Олександром, слідкував за ним. І є відеозапис, який показує, що в той день і час він був поруч. Є мотив у цього вбивці – він вважав, що Олександр Жадько мав відносини з його дружиною. Був суд у Житомирі, однак через те, що родичі підозрюваного у вбивстві – колишні працівники правоохоронних органів, Юрій вважає, і я думаю, що це небезпідставно, що суд вирішив відпустити підозрюваного у вбивстві, не маючи для цього достатньо підстав. Зараз буде апеляційний суд, і ми сподіваємося, що за рахунок залучення думки громадськості, засобів масової інформації, апеляційний суд зважить усі «за» і «проти» та прийме виважене рішення відносно кари за найстрашніший злочин, який є – за вбивство», - сказав Антон Геращенко.

Далі слово взяв брат вбитого - Юрій Жадько.

Відео дня

«Хочу донести вам інформацію, про те беззаконня, яке коїться. 15 листопада 2017 року Житомирський районний суд виправдав вбивцю мого брата, тобто взагалі не звернув увагу на ті докази, які були зібрані на досудовому та судовому слідстві, які 100% підтверджували вину обвинуваченого Володимира Довгалюка. Хочу зупинитися, чому так відбулося, на мою думку, те беззаконня та безкарність, яке відбувається в житомирських судах, причиною цього є кумівство, корупція, яка пронизала усю судову систему і відповідно безкарність суддів, що судять там і вирішують свої особисті проблеми. Мого брата жорстоко вбили. Єдиного підозрюваного Володимира Довгалюка 29 серпня 2014 року суддя Корольовського районногу суду Житомира Рожкова Олена Станіславівна відпускає обвинуваченого під заставу в 200 тис. грн на свободу. Таким чином, обвинувачений міг впливати на весь досудовий і судовий процес в нашій справі. Чому я саме хочу звернути увагу на корупційну складову, тому що суддя Рожкова О. С. є рідною дочкою Станіслава Башинського, який був головою Житомирського районного суду, де розглядалася наша справа і де приймалося таке беззаконе рішення — виправдали вбивцю. Відповідно зараз голова суду, яким є Мокрицький Віктор Іванович, він є кумом судді Рожкової. Тобто йде покриття, кругова порука, кожного судді, кожного рішення і безвідповідальність, безкарність даних суддів. Тому звертаюся до Президента України, гаранта конституції, моїх прав і прав моїх батьків, які втратили сина, захистити наші права і відновити справедливість. Звертаюсь до Генерального прокурора України Юрія Луценка взяти під особистий контроль дане кримінальне провадження, судовий процес, відповідно провести внутрішнє розслідування, як працювало досудове слідство, державне обвинувачення в нашій справі, і покарати винних. Також звертаюсь до народних депутатів, щоб вони внесли зміни в законодавство, а саме в Кримінальний кодекс України в частині права суддів встановлення такої міри запобіжного заходу, як застава, тому що це — корупційна складова для суддів», - закликав Юрій Жадько.

Нагадаємо, судова тяганина у цій справі тривала більше трьох років. Після десятка судів (дебати, останнє слово), зрештою 15 листопада 2017 року Житомирський райсуд виносить вирок – визнати невинним Володимира Довгалюка. Свідчення свідків, які бачили убивцю Олександра Жадька, відео з камер спостереження, на яких був зафіксований чоловік, що переслідував потерпілого, висновки експертів, які, на думку прокуратури, доводять провину обвинуваченого, суд визнав недостатніми для винесення обвинувального вироку.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:51 Ветерани та ветеранки можуть отримати знижки на квартплату та плату за комунальні послуги й опалення будинків 17:20 Джеря та Кайдаші повертаються? 17:00 Настає сезон кліщів: як вберегти себе 16:40 Екоінспекція оштрафувала підприємців за знищення газонів у гідропарку Від читача 12:56 У Житомирі відкрили набір на безоплатний курс із вивчення правил дорожнього руху — як долучитися? 16:19 #ПрозороТаПідзвітно: Від початку війни у Житомирській області відновлено 3255 об’єктів 16:00 Смерть у сміттєвому контейнері: у Житомирі чоловік загинув під пресом сміттєзбиральної машини photo_camera 15:40 У Житомирі пройшов перший день чесько-українського театрального фестивалю play_circle_filled photo_camera 15:20 МОН презентує проєкт нового закону «Про професійну освіту» 15:00 Уночі на Новому бульварі компанія молодиків поламала сакури і магнолії 14:39 У Житомирі спільне чаркування завершилося вбивством 14:21 Бердичівлянин втратив 29 тисяч гривень, скориставшись сервісом з пошуку попутників 14:00 З 1 квітня діти загиблих добровольців отримують державну соціальну допомогу в підвищених розмірах 12:40 У Коростишівській лікарні відкрили клініко-діагностичну лабораторію 12:20 На Звягельщині в ході побутової сварки 20-річний чоловік до смерті побив 41-річного односельця 12:00 У найближчі дні в Житомирі збережеться дощова і прохолодна погода 11:40 На півтори тисячі оштрафовано чоловіка, який спалював деревину в районі Соколовського кар’єру 11:20 Арештований товар на майже 800 тис. грн передано ЗСУ 11:00 У Житомирській області чотири заклади охорони здоров’я надають медичну допомогу при гострому інфаркті міокарда 10:39 Гуманітарний Хаб "Житомир" відправляє медичну допомогу на Сумщину
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up