Відзавтра мають розпочати роботу 46 житомирських ДНЗ

Відзавтра мають розпочати роботу 46 житомирських ДНЗ

З 27 травня  житомирські дошкільні навчальні заклади відновлюють свою роботу в умовах дії обмежувальних заходів.

Згідно з опитуванням, яке проводили керівники  закладів,  на сьогодні заявлена потреба у відвідуванні   5 тис 611 дітей, - інформує пресслужба міськради.

Наразі здійснюються  заходи зі  створення безпечних умов перебування дітей у дитячих садочках.  Департамент освіти Житомирської міської ради  працює над тим, щоб на момент відновлення роботи  всі  46 закладів  дошкільної освіти були забезпечені дезінфікуючими засобами, термометрами, засобами індивідуального захисту та іншим необхідним інвентарем.   На такі потреби  з місцевого бюджету було виділено 1,3 млн  грн.

Сьогодні  заступниця міського голови  Марія Місюрова  та заступниця директора департаменту освіти Світлана Ковтуненко побували в ЖДНЗ №6 та перевірили готовність закладу до  роботи  та прийому дітей у групи.

Відео дня

«Безпечні умови для дітей  - це найголовніше. Маємо  навчитися жити в таких умовах і навчити цьому  дітей», - зазначила Марія Місюрова,  наголошуючи   на  важливості створення безпечного освітнього середовища.

 Завідувачка  ЖДНЗ №6 Тетяна Казмерчук  запевнила: заклад готовий до роботи,   і   працювати в умовах карантинних обмежень не є новим для  дошкільного закладу. «Адже групи періодично перебувають  на карантині, коли діти хворіють.  А до масочного режиму за два місяці вже звикли…» .

Наразі працівники  харчоблоків,  медичні працівники  дошкільних навчальних закладів проходять експрес-тестування на COVID-19 згідно графіку. Також проводиться інструктаж персоналу щодо роботи в нових умовах і дій у випадках виявлення інфікованих.

Отож,  як  працюватимуть житомирські  заклади дошкільної освіти з 27 травня:

  1. Прийом в дошкільні освітні заклади здійснюватиметься з обов’язковим проведенням термометрії та візуального огляду всіх дітей. Наголошувалося, що  температурний скринінг дітей проводять при вході  у заклад та кожні 4 години.
  2. Рекомендований режим роботи: прийом з 7:30 год до 8:30 год, повернення дітей додому: з 17:00 год до 18:00 год
  3. Ранкове приймання дитини до закладу дошкільної освіти та передачу після закінчення дня проводитиме  вихователь групи на території закладу за межами його будівлі. За несприятливих погодних умов  -  на вході до приміщення чи у павільйоні.
  4. Батьки або особи, які їх замінюють, повинні одягати респіратор або захисну маску.
  5. Працівникам дитсадків також вимірюватимуть температуру  вранці та впродовж дня. Не допускатимуться  до виконання обов'язків працівники, в яких при проведенні температурного скринінгу виявлено температуру тіла понад 37,2 °С або ознаки респіраторних захворювань.
  6.  У  закладах  організовуються місця для обробки рук спиртовмісними антисептиками для персоналу  із обмеженим  самостійним доступом до них дітей. Наголошено: дітей слід вчити ще ретельніше мити руки.  Дезінфектори  - для персоналу.
  7. Прийом дітей, які перехворіли  на коронавірусну  інфекцію чи інше інфекційне захворювання,  здійснюватиметься  з обов’язковим пред’явленням  довідки від лікаря.
  8. Передбачається  також  переформатування кімнат  для занять таким чином, щоб забезпечити максимальне фізичне дистанціювання.  

Зі слів Світлани Ковтуненко, порядок  організації роботи дитсадків у Житомирській міській ОТГ визначить регламент, який затвердять на найближчому засіданні виконавчого комітетуУ   документі  прописані всі вимоги, які повинні виконуватися перед прийомом дітей і під час їх щоденного перебування у колективах дитячих садків. Організація безпечного освітнього середовища здійснюватиметься відповідно до Постанови головного державного санітарного лікаря України  № 25 від 21 травня 2020 року «Про затвердження Тимчасових рекомендацій  щодо організації протиепідемічних заходів у закладах дошкільної освіти на період карантину у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби (СОVID-19)».

Житомирські дошкільні навчальні заклади відновлюють роботу  відповідно до рішення  № 578  від 22.05.2020  та  наказу департаменту освіти міської ради.

 

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
12:20 Жителя Житомирського району засуджено на 8 років за умисне вбивство батька 12:02 До уваги водіїв! 25 квітня буде перекрито рух по вулиці Шевченка 11:40 Україна, в якій хочеться жити: Міністерство соціальної політики презентувало демографічну стратегію — 2040 11:20 Житлова субсидія на неопалювальний сезон: кому її призначать автоматично, а кому – за особистим зверненням Від читача 13:39 Слідчі Нацполіції оголосили українським фігурантам про підозру в шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах злочинною організацією. 11:00 За участю прокурорів Бердичівської окружної прокуратури на потреби ЗСУ передано боєприпаси, вилучені у межах кримінального провадження 10:41 У Житомирі викрили мережу підпільних казино з десятками мільйонів прибутку photo_camera 10:20 Житомирська ОВА відреагувала на ситуацію з фінансуванням театрів 10:00 Знову перенесли судове засідання по справі Романа Кучера 09:41 ЗСУ ліквідували ще 880 окупантів 09:21 Оперативна інформація станом на 06.00 24 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 24 квітня: все про цей день, прикмети, іменини і погода у Житомирі 18:00 Сьогодні ввечері діятимуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промисловості 17:51 Збірна команда Житомирщини здобула призові нагороди на Всеукраїнських змаганнях з фігурного катання на роликових ковзанах 17:29 У Житомирі провели аудит безпеки нового скверу на розі вулиць Князів Острозьких та Київської photo_camera 17:00 У Бердичеві і Чуднові поліцейські задокументували кілька випадків нелегального зберігання наркотиків 16:39 У Житомирі судитимуть адвокатку, яка за 30 тис. доларів США обіцяла клієнту «пом’якшення покарання» 16:22 Чоловіки від 18 до 60 років не зможуть отримати консульські послуги за кордоном - про що саме йдеться? 16:20 На Житомирщині планують перейменувати 8 населених пунктів 16:01 85 ветеранських проєктів перемогли у конкурсі фінансування
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up