Верховна Рада скасувала Закон Савченко

Верховна Рада скасувала Закон Савченко

Верховна Рада скасувала закон Савченко в частині зарахування строку попереднього ув'язнення.  

Про це пише УНІАН.

Верховна Рада України скасувала «закон Савченко» в частині зарахування судом строку попереднього ув’язнення з розрахунку один день попереднього ув’язнення за два дні позбавлення волі.

Було ухвалено закон «Про внесення змін до Кримінального кодексу України (щодо правил складання покарань та зарахування строку попереднього ув'язнення)» (реєстраційний номер 5534). За дане рішення проголосували 227 із 339 народних депутатів, зареєстрованих в сесійній залі. Це було друге голосування, бо під час першого скасування «закону Савченко» підтримали лише 213 при необхідних 226 народних депутатів.

Відео дня

Як відомо, закон, ухвалений від 26 листопада 2015 року № 838-VIII, набрав чинності 24 грудня того ж року. Ним було запроваджено правило зарахування судом строку попереднього ув’язнення з розрахунку один день попереднього ув’язнення за два дні позбавлення волі.

Народний депутат Антон Яценко заявив, що ухвалення «закону Савченко» було помилкою, оскільки ті, хто відбували менший термін покарання, повернулися і скоїли злочини, і «це коштувало 55 життів, 22 згвалтувань, 760 розбійних нападів». Ухваленим сьогодні законом передбачено, що попереднє ув'язнення зараховується судом у строк покарання у разі засудження до позбавлення волі день за день.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up