Вередливі депутати лишили Житомирську обласну дитячу бібліотеку без директора

Вередливі депутати лишили Житомирську обласну дитячу бібліотеку без директора

Під час останньої сесії Житомирської облради 27 липня «епопея» навколо дитячої бібліотеки «набрала нових обертів» – депутати не проголосували за призначення директора попри 26-річний досвід роботи на посаді та перемогу в конкурсі.

 

У статті «Бібліотечні пристрасті: хто очолив обласну дитячу бібліотеку?» ми описували кадрову ситуацію, котра склалася в цьому закладі. Нагадаємо, що справа стосувалася конкурсу на заміщення посади директора обласної бібліотеки для дітей, який відбувся лише з другої спроби.

Тоді, у березні, на першому етапі виявилося, що конкурс лише з одним кандидатом – це «несерйозно». Принаймні, таку позицію висловив головуючий конкурсної комісії – заступник голови обласної ради Максим Вілівчук. Можливо, тому в результаті таємного голосування єдиного кандидата – Ольгу Лепілкіну, котра з 1991 року обіймає посаду директора Житомирської обласної бібліотеки для дітей – не підтримали, щоб дати ще один шанс усім бажаючим «позмагатися» за крісло директора комунального підприємства.

У другому етапі конкурентом чинного директора стала Анна Антіпова, однак її документи не відповідали кваліфікаційним вимогам, і кандидата не допустили до участі в конкурсі. Більше того – жінка навіть на нього не з’явилася. В результаті Ольга Григорівна знову лишилася єдиним кандидатом, тож більшість членів конкурсної комісії погодили кандидатуру Лепілкіної на посаду директора обласної бібліотеки для дітей.

Відео дня

Того ж дня відбулися конкурси на посади керівників таких комунальних закладів обласної ради як «Обласна бібліотека для юнацтва», обласна універсальна наукова бібліотека ім. Олега Ольжича, Житомирський обласний центр народної творчості та комунальне підприємство «Бердичівське міжміське бюро технічної інвентаризації».

Здавалося б, усі пристрасті мали затихнути, і майбутнім директорам лишилося б чекати сесії облради, котра приймає остаточне рішення й голосує за призначення. Але все сталося інакше.

У четвер, 27 липня під час 12-ї сесії Житомирської облради депутати не підтримали проект рішення «Про призначення директора обласної бібліотеки для дітей Житомирської обласної ради». «За» проголосували лише 26 депутатів. Решту ж кандидатів на посади директорів інших підприємств обранці підтримали.

Після всіх вищеописаних подій Ольга Лепілкіна зізналася, що не впевнена, чи подаватиме свою кандидатуру на конкурс ще раз.

«Не знаю, який резон подавати документи, коли вони так вчинили вдруге. Невже втретє подавати? Тим більше, конкурс я пройшла, професійна та гуманітарна комісії мою кандидатуру погодили», – ділиться директор.

У минулій публікації ми писали, що всі ці перипетії виглядають так, ніби обласна рада наполегливо намагається «протягнути» на цю посаду свого кандидата. І якщо враховувати досвід попередніх конкурсів, які показали, що бажаючих очолити бібліотеку – обмаль (а єдиного досвідченого кандидата вперто усувають від посади), виникає логічне питання – скільки часу шукатимуть нового директора і яким він має бути, щоб задовольнити вибагливу комісію й депутатів?

Дмитро Соколов

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:53 Як держава планує залучити фахівців з інвалідністю до ринку праці? 17:50 Чи загрожує Житомирщині підтоплення? Розповідають гідрологи 17:00 єЧерга для автобусів: на пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону 16:40 Якщо про депутатів, то тут – дисципліна, а якщо про громадськість, то тут… Від читача 18:18 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 16:20 У Станишівській громаді зупинили нетверезу водійку: вона запропонувала патрульним хабар 10 тисяч photo_camera 16:17 Не поширюйте фейки: відео нібито з Житомира, як військовий "закопує" ухилянта - російська пропаганда 16:07 У Попільні в гаражі виявлено арсенал зброї: власника підозрюють у резонансному вбивсті чоловіка в Житомирі photo_camera 16:00 У Львові відбувся підсумковий форум «LED Push: Підтримка місцевих економік» 15:40 Житомир попрощався із Захисником Денисом Пекарським 15:20 Вночі у Житомирі зупинили п'яного водія, в салоні авто знайшлися наркотики 15:01 23 випадки захворювання на кір зафіксовано в Україні з початку 2024 року 14:40 Рятувальники ліквідували пожежу в адмінбудівлі приватного підприємства в Житомирі 14:18 ECIDE допоможе 25 громадам організувати літні дитячі клуби: розпочався прийом заявок 13:11 Пил із Сахари знову в Україні 12:40 Пам'ять про героїв-захисників має стати невмирущою photo_camera 12:20 Жителя Житомирського району засуджено на 8 років за умисне вбивство батька 12:02 До уваги водіїв! 25 квітня буде перекрито рух по вулиці Шевченка 11:40 Україна, в якій хочеться жити: Міністерство соціальної політики презентувало демографічну стратегію — 2040 11:20 Житлова субсидія на неопалювальний сезон: кому її призначать автоматично, а кому – за особистим зверненням
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up