Вбивця-іноземець, якого розшукували 1,5 роки, знову на волі

Вбивця-іноземець, якого розшукували 1,5 роки, знову на волі

Затриманого двічі привозили до суду для оголошення йому міри запобіжного заходу, однак засідання жодного разу так і не відбулися. Спочатку —  через відсутність перекладача, а потім — через відсутність суддів.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області.

23 травня 2016 року близько 15.00 у приміщенні кафе на одному з ринків обласного центру майже впритул було розстріляно 29-річного підприємця, коли він обідав.

За зібраною на місці події інформацією поліцейські встановили особу причетного, ним виявився 31-річний громадян Азербайджану. Після заочного винесення підозри в умисному вбивстві та обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, його було оголошено у міжнародний розшук.

Відео дня

1 лютого 2017 у м. Житомирі у результаті спецоперації поліцейські із залучення бійців «Корду» спільно з УСБУ затримали підозрюваного, який нелегально прибув до  України.

 

 

Іноземця двічі, 2 та 3 лютого, доставляли до суду для оголошення запобіжного заходу, однак засідання так і не відбулися. Першого разу – через заявлену адвокатами необхідність присутності перекладача для затриманого, а другого – через… відсутність суддів.

Водночас термін,  передбачеий для процедури оголошення запобіжного заходу - 48 годин, закінчиться увечері 3 лютого.

 

 

Таким чином  кропітка, наполеглива і ризикована робота оперативників та слідчих із викриття та затримання  осіб, підозрюваних у  тяжких та особливо тяжких злочинах, практично зводиться нанівець такою «діяльністю» судової системи.

 

 

– Поліція Житомирщини у межах наданих повноважень вживатиме усіх заходів для забезпечення утримання підозрюваного у вчиненні вбивства під вартою з метою попередження скоєння ним інших правопорушень – нагадую, під час затримання при чоловікові  було знайдено зброю – або повторної спроби втечі від органів правосуддя, – прокоментував начальник ГУНП В’ячеслав Печененко. –  Такі судові преценденти уже мали місце раніше в області, а  загалом ця ситуація, окрім того, що є на совісті тих, хто її свідомо створив, ставить під загрозу безпеку жителів Житомирщини, та й не лише, залишаючи на волі небезпечних злочинців.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:45 Как стулья на работе влияют на спину: важность правильной поддержки (Новини компаній) 17:00 З початку року патрульні зафіксували 8857 порушень водіями швидкісного режиму 16:40 В Україні почастішали випадки укусів кліщів: як вберегтися 16:20 У Житомирі бухгалтерка лікарні нараховувала собі більшу зарплату за рахунок інших працівників Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 16:00 Увага! В Україні очікуються сильні пориви вітру! 15:39 У Радомишлі затримали грабіжника, який вирвав з рук 80-річної бабусі сумку 15:20 На Житомирщині зменшилася кількість виявлених онкохворих з початковими стадіями захворювання 15:00 Як отримати державну допомогу при народженні дитини? ІНФОГРАФІКА 14:40 У Житомирі вночі та вранці 20 квітня сильні заморозки у повітрі! 14:21 Лікарня, що повірила у реформу, матиме ще й наглядову раду 14:00 Військовим передали чергову партію допомоги від Житомира 13:00 Житомир в Instagram: весняний вайб play_circle_filled 12:39 Понад 600 страв: В Україні презентували новий збірник рецептур для шкільних їдалень 12:20 Упродовж доби рятувальники Житомирщини двічі прибирали аварійні дерева 12:00 Чуднівська окружна прокуратура попередила незаконну оренду ставу площею понад 60 га 11:41 У Центру захисту тварин з’явилися нові друзі-волонтери 11:21 У Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича створено безбар’єрний простір 11:00 Поліцейські у Житомирі вилучили у перехожого великий пакунок з наркотиками photo_camera 10:40 Сьогодні тимчасово призупинено рух трамвая
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up