Василь Ломаченко: «Я дуже давно стою в черзі за титулом абсолютного чемпіона світу»

Василь Ломаченко: «Я дуже давно стою в черзі за титулом абсолютного чемпіона світу»

Цієї суботи, 31 серпня, о 22:00 в програмі «Великий бокс" на "Інтері" - трансляція бою між українцем Василем Ломаченко та британцем Люком Кемпбеллом. Це один з найбільш очікуваних боксерських поєдинків року: переможець зможе об'єднати три пояси - WBA, WBO і WBC - і наблизитися до титулу абсолютного чемпіона світу. Напередодні цієї важливої події український чемпіон Василь Ломаченко дав велике ексклюзивне інтерв'ю телеканалу «Інтер», яке телеглядачі зможуть подивитися в ефірі перед боєм.

За словами Василя Ломаченка, можливість поспілкуватися з екрану зі співвітчизниками випадає нечасто, тому заради цього інтерв'ю боксер навіть перервав свою підготовку в тренувальному таборі. «Ми запитали у Василя про все, що цікавить його уболівальників, - розповідає керівник редакції спортивних програм телеканалу «Інтер» Роман Кадемін. - Наприклад, з ким він хотів би зустрітися за об'єднання титулів. Відповідаючи на це питання, боксер нарешті прокоментував нападки в свою сторону американця Теофімо Лопеса, від чого довго утримувався. Також ми торкнулися в розмові теми домінування українських боксерів в світовому боксі. І наостанок з'ясували, чим Василь планує зайнятися після закінчення боксерської кар'єри. Заінтригує: ставати тренером він не планує».

 

Зараз Василь Ломаченко знаходиться в двох кроках від своєї заповітної мрії - звання абсолютного чемпіона. «Я дуже давно стою в черзі за титулом абсолютного чемпіона світу, - каже Василь. - Я намагався це зробити, як тільки прийшов у професійний бокс. Правда, починав з іншої вагової категорії - 57 кг. Не вийшло: промоутери не змогли домовитися між собою, так що довелося піднятися в іншу вагову категорію - 59 кг. Там сталася ідентична ситуація. І вже тільки в категорії 61 кг справа зрушила: з'явився один пояс, потім другий, і зараз буду боксувати за третій».

Відео дня

 

Упевненості в своїх силах Василю додали успіхи його друга і колеги Олександра Усика, який став абсолютним чемпіоном світу в першій важкій вазі, вигравши в рамках спортивного турніру - Всесвітньої боксерської суперсерії (WBSS). «Коли Саша став абсолютним чемпіоном світу, я зрозумів, що домогтися подібного в професійному боксі реально. Потрібно дочекатися свого моменту і використовувати його. Тепер цей шанс потихеньку підходить до мене».

 

За словами Василя Ломаченка, він буде продовжувати боксувати, доки дозволятиме здоров'я, але і про завершення кар'єри говорить спокійно. «Не можна забувати про вагу, в якій я боксую, - пояснює спортсмен. - Я не важкоатлет, як Саша, який в 37-38 років може перебувати в хорошій кондиції і виступати. У легкій вазі 37 років - це вже стара людина, у якого втрачається реакція, швидкість, витривалість, сила. Зараз мені 32 роки і, в принципі, рік-три - і я задумаюся про завершення кар'єри».

 

Більше про спортивні плани українського чемпіона, його співпраці зі знаменитим промоутером Бобом Арумом, конкуренції між українськими боксерами, сім'ю і захоплення - в ексклюзивному інтерв'ю Василя Ломаченка  програмі «Великий бокс» вже в цю суботу, 31 серпня, о 22:00 на «Інтері».

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
11:19 У Житомирі відбувся відкритий турнір з волейболу присвячений пам’яті Героя АТО Дмитра Ільницького photo_camera 11:00 Україна і Польща домовилися спільно шукати українські родини у Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну 10:40 Об’єднана штурмова бригада Національної поліції України запрошує воїнів перемоги! play_circle_filled 10:20 Збитки на понад 4,3 мільйона гривень і шкода довкіллю: ексдиректору підприємства з видобування лабрадориту в Новоборівській громаді повідомлено про підозру Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 10:00 Судитимуть жителя Харківщини, який переробляв стартові пістолети в бойові і продавав через інтернет photo_camera 09:39 Оперативна інформація станом на 06.00 29 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:20 Росія вдарила по енергетичних об'єктах України: є пошкодження і відключення 09:00 29 березня: яке сьогодні свято, іменини, традиції і погода у Житомирі 18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera 16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать! 15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень 15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up