Вантажівки на забороненій вулиці та ліквідація трамвая: що обговорювали житомиряни у мережі Facebook

Вантажівки на забороненій вулиці та ліквідація трамвая: що обговорювали житомиряни у мережі Facebook

Рух вантажівок на забороненій вулиці, можлива ліквідація трамвая та як можна залишитись на зупинці через те, що у водія маршрутки не було здачі.

Такі теми житомиряни обговорювали найактивніше у мережі Facebook протягом останнього тижня.

Вантажівки продовжують їздити забороненим провулком Комунальним

Житомирянка Тетяна Пищик у фейсбуку звертається до працівників патрульної поліції Житомира із запитанням, чому вулицею, де стався трагічний випадок, внаслідок якого загинула дитина, продовжує їздити великогабаритний транспорт. Жінка зазначає: коли вчергове у провулок заїхала вантажівка, жителі запропонували водію поїхати дозволеним шляхом, однак коли той відмовився, вони викликали наряд поліції. Однак це не дало результату, оскільки замість того, щоб провести бесіду з водієм та направити його іншою дорогою, патрульний став на його бік.

«Патрульна поліція Житомира, ви за якими критеріями працівників набираєте? Всі пам'ятають, як минулого літа на провулку Комунальному у Житомирі було на смерть збито молоковозом п'ятирічну дитину. Після цього було встановлено знаки, що забороняють проїзд вантажівок цим провулком, обладнано дорогу в об'їзд через вул. Комерційну. 

Відео дня

Незважаючи на це, жителям провулка регулярно доводиться зупиняти і відправляти назад великогабаритний транспорт. Сьогодні вантажівка з причепом знову була зупинена на провулку. Водію запропонували повернутися і проїхати дозволеним шляхом, що він категорично відмовився робити. Був викликаний наряд поліції. Після того, як патрульний без свідків переговорив з водієм, він озвучив усім присутнім такі тези :

- протокол ми складати не будемо, це його просто навігатор так завів;

- ви б у чужому місті теж під знак поїхали;

- ну і що, що висить забороняючий знак, таких знаків можна встановити скільки завгодно;

- у мене на Жуйка теж вантажівки їздять, я ж не скаржусь.

Це що? Це взагалі як? Це люди, які слідкують за дотриманням закону? Тут саме той випадок, коли правило дорожнього руху писано кров'ю, дитячою!

Шановні, ви представники правоохоронних органів, хоч інколи думайте, що говорите: хотіла поскаржитись безпосередньо керівнику наших захисників, але у зв'язку з пандемією він приймає відвідувачів дві години на місяць», ‒ скаржиться житомирянка Тетяна Пищик.

«Ну а ви хочете, щоб люди дотримувалися правила, якщо поліція їх виправдовує», ‒ пише Інна Дацик.

«Вони тільки бабусь на базарі навчились ганять!» ‒ Альона Таратасюк.

«Чому ніхто з місцевих жителів не поверне ширину провулка до тих розмірів, які були раніше? Повлазили заборами у провулок, а тепер знаки давай?» ‒ запитує Віктор Степанчук.

«У мене одразу за парканом три сходинки вниз. Я вам дам метр на тротуар, повісите його у повітрі. Знаки подані. Для вантажного транспорту спеціально облаштовано дорогу, якої раніше не було. Поліцейський має відстоювати дотримання закону, а не покривати порушника. Вас влаштовує некомпетентність та упередженість поліцейських? То ви з нею рано чи пізно зустрінетесь, може, тоді зрозумієте суть поста», ‒ відповідає Таня Пищик.

Водій маршрутки мало не висадив пасажирку через те, що в нього не було здачі

Житомирянка оприлюднила свою ситуацію, яка сталась у маршрутці 115. Коли жінка під час поїздки передала водієві купюру номіналом 100 грн, у відповідь почула, що немає здачі, і мало не залишилась на зупинці через цю ситуацію.

«Власник 115 маршруту Савицький! Зверніть увагу на поведінку співробітників! 18.05.21 об 11-й ранку водій образив мене і намагався висадити з транспорту тільки тому, що у мене не виявилося менше 100 грн, а у нього не було здачі. Це мої проблеми, з його слів, і мені треба їхати, а не йому! Як це розуміти?! Пасажир надає гроші, водій-касир в одній особі зобов'язаний дати здачу! А якби на моєму місці була дитина?! Я їду цим маршрутом більше десяти років! Переповнення в транспорті! Хамство ваших співробітників зустрічається дуже часто! І конкурентів ви відразу блокуєте на своєму маршруті! Гроші ‒ найважливіше?» ‒ обурюється Наталія Загоруй.

У житомирян з цього приводу думки розділились. Хтось підтримує жінку в ситуації, яка склалась, а хтось переконаний, що пасажири повинні під час проїзду в громадському транспорті давати водію дрібні купюри, а ще краще без здачі.

«Ну всі ми люди, може, поганий день у людини. У мене ж був випадок інший у 115: водій взяв гроші і побіг у магазині їх розміняти, щоб дати мені здачу», ‒ припускає Альона Вигівська.

«Люди, що з вами? Ви підтримуєте і виправдовуєте будь-яке хамство, якщо це не стосується вас улюблених. Те, що водії хами, про це пишуть дуже часто. Перевізників і водіїв цікавлять тільки гроші, а якість машин (я не маю на увазі 115-й маршрут) і обслуговування ‒ просто жах. Про це пишуть скривджені, ображені люди, але, на превеликий жаль, це не має підтримки ніде. А люди, які перебувають поруч у транспорті, підтримують, як правило, хамів, а не потерпілих від хамства», ‒ переконана Наталія Теодорович-Березка.

«Зобов'язати перевізника взяти касира, який буде продавати квитки. І водій буде виконувати тільки свою роботу, буде уважний на дорозі. Перевізник не збідніє на зарплаті касира-контролера. І видати касиру валідатор. Невже так важко навести лад?» ‒ запитує Вячеслав Світельский.

«Це не її проблеми, а водія ‒ він іде на роботу, і в нього повинні бути розмінні гроші. А якби на її місті була дитина», ‒ зазначає Тетяна Овдіюк.

«Пасажир зобов'язаний надати суму вартості проїзду. Читайте закони. Це у нас ще жаліють ‒ "входять в положення". За кордоном вас просто виставили б з транспорту. А при такій поведінці, як у вас, ви ще й у поліцію потрапили б і вийшли б під заставу у сумі декількох заробітних плат», ‒ пише пані Алла.

«Тому я за безготівковий розрахунок: і здачу не треба шукати, і дріб'язку немає потім у всіх кишенях, і всі доходи видно. Але чомусь на маршрути, які їдуть за місто, термінали ніяк не можуть поставити», ‒ наголошує Ольга Станіславчук. 

«Таких, як Ви, зайдуть сто і всі дадуть по 100 або 200 грн, де йому взяти стільки здачі? Треба заздалегідь готувати, це не важко», ‒ вважає Галя Чубай.

«Зараз світ такий ‒ кожен бореться за себе. І дійсно, Вам же ж їхати потрібно було, Ви питайте в пасажирів, можливо, хтось би і розміняв. Будьте розумніші. Хамство хамством не побороти. І ми всі люди, в кожного буває ось такий день. Щасти Вам», ‒ додає Inna Chirila.

Житомирський трамвай на межі ліквідації?

У Житомирі знову заговорили про можливу ліквідацію житомирського трамвая. В одному з дописів у соцмережі «Фейсбук» йде мова про те, що є велика вірогідність того, що невдовзі трамвай ліквідують. А причиною таких слів стало те, що впродовж довгого часу дорогу, яка простягається вздовж трамвайних колій, не ремонтують.

«Чиновник знищить трамвай і його інфраструктуру. Саме тому не ремонтуються дороги під шляхами. Знищується все, що належить громаді. І нехай у всьому світі, як і по всіх обласних центрах України, влада намагається зберегти історичний вигляд транспорту (Львів, Київ, Вінниця), Сухомлин не хоче утримувати і ремонтувати якихось 7,5 км шляхів», ‒ пише житомирянин Віктор Шуляр.

З цього приводу між житомирянами розгорілась дискусія не на жарт. Одні переконані, що ліквідація трамвая – це на краще, а інші переконані, що цей вид громадського транспорту потрібно обов’язково зберегти.

 «Чи не краще запустити замість трамвая тролейбус, відремонтувати нормально дороги. За вул. Корольова: від Вітрука до Східної ‒ кошмар. По Східній і по Бориса Тена проїхати неможливо, їжджу і плачу від цих вибоїн. Я розумію, що не трамвай розбив дорогу, але ж саме через наявність трамвайних шляхів немає можливості ці дороги зробити придатними для їзди», ‒ переконаний Григорій Василіогло.

«Григорію, ви не праві! Трамвай їде по своїх коліях і не заважає громадському транспорту, дуже швидко можна доїхати з точки А до точки Б. А тролейбус тільки робить затори на без того завантажених дорогах. За кордоном немає тролейбусів, там комунальні гарні автобуси і дуже розвинений трамвай. Дуже зручно користуватись трамваєм», ‒ відповідає попередньому дописувачу Nadia Lobay.

«Як тільки добудують будинок по вул. Щорса-Котовського, його і приберуть. Я так думаю», ‒ припускає Nick Stremniy. 

Тролейбусів в Європі немає, тільки автобуси, трамваї і метро! Уже давно у цивілізованому світі відпрацьовані ефективні види транспорту, а ми все велосипед винаходимо», ‒ вважає Олена Мур.

«Ви не всю Європу об'їздили. Та й Україна далеко ще не Європа. Владі вигідніше маршрутки запустити, бо на кожному маршруті відкат від однієї машини. І на здоров'я людей плювати! Дихайте ви газами», ‒ обурюється Наталія Куркчі.

«Замість трамвайних шляхів буде створена інфраструктура для велосипедів, електроскутерів і самокатів. Дуже правильне рішення», ‒ вважає Максим Протасевич.

Анна Сергієнко

Хочете отримувати новини першими – приєднуйтеся до нас у соцмережах

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera 16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать! 15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень 15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти 14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості 14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув 14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень 12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera 11:40 Як отримати "Пакунок малюка" 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up