В Україні хочуть видавати e-mail разом з паспортом

В Україні хочуть видавати e-mail разом з паспортом

Відповідний законопроєкт № 3860 вже зареєстрований в Раді 16 липня 2020 року та вже направлений для ознайомлення в комітети.

Передбачається, що офіційну поштову скриньку зможе оформити як будь-яка людина, так і компанія, установа, ФОП. Листи, які надходять на таку пошту, будуть вважатися офіційно врученими.

Ініціаторами законопроєкту стали 18 депутатів від партії «Слуга народу».

Законопроєкт має повну назву: «Проєкт Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (Господарського процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства, Цивільного кодексу України) для забезпечення використання офіційної електронної адреси».

Відео дня

В законопроєкті зокрема зазначається, що 

«Якщо учасник судового процесу зазначив в заяві, скарзі, клопотанні, відзиві, що адресовані суду, свою офіційну електронну адресу та офіційна електронна адреса учасника судового процесу міститься в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, то суд може здійснювати вручення ухвали лише на таку офіційну електронну адресу. Ухвала вважається належним чином надісланою та врученою, якщо електронне підтвердження про дату та час її направлення або електронне підтвердження про прочитання»;

«Копія (текст) судового наказу, що містить інформацію про веб-адресу такого рішення у Єдиному державному реєстрі судових рішень, разом з додатками надсилаються боржнику на його офіційну електронну адресу, зазначену в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, а у випадку відсутності офіційної електронної адреси - за адресою місцезнаходження (місця проживання), зазначеною в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань»;

«Подання, реєстрація, надсилання процесуальних та інших документів, доказів, формування, зберігання та надсилання матеріалів справи здійснюються в паперовій формі, окрім надсилання рішень, судових наказів та ухвал по справі, що здійснюється судом на офіційну електронну адресу учасників судового процесу в порядку визначеному цим Кодексом»;

«Суд вручає судові рішення в паперовій формі учасникам судового процесу, які не мають офіційних електронних адрес, внесених в Єдиний державний реєстр юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань».

Також до Цивільного кодексу України вносяться положення про те, що «Фізичній особі - підприємцю під час здійснення державної реєстрації в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань автоматично присвоюється офіційна електронна адреса. 

У випадках, передбачених законами, направлення листів та/або повідомлення, фізичній особі-підприємцю вважається належним чином надісланим та врученим, якщо такий лист та/або повідомлення надіслано на його офіційну електронну адресу та є електронне підтвердження про дату та час його направлення або електронне підтвердження про прочитання.  

Листи та/або повідомлення, надіслані на офіційну електронну адресу, вважаються такими, що надіслані офіційно, та не потребують додаткового документального підтвердження їх вручення.

 Сповіщення про направлення листів та/або повідомлення на офіційну електронну адресу може бути отримано  фізичною особою-підприємцем, у тому числі, з використанням засобів Єдиного державного веб-порталу електронних послуг».

«Юридичній особі під час здійснення державної реєстрації автоматично в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань присвоюється офіційна електронна адреса.

У випадках, передбачених законом, направлення листів та/або повідомлення, юридичній особі вважається належним чином надісланим та врученим, якщо такий лист та/або повідомлення надіслано на його офіційну електронну адресу та є електронне підтвердження про дату та час його направлення.

Листи та/або повідомлення, надіслані на офіційну електронну адресу, вважаються такими, що надіслані офіційно, та не потребують додаткового документального підтвердження їх вручення.

Сповіщення про направлення листів та/або повідомлення на офіційну електронну адресу може бути отримано юридичною особою, у тому числі, з використанням засобів Єдиного державного веб-порталу електронних послуг».

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
17:53 Як держава планує залучити фахівців з інвалідністю до ринку праці? 17:50 Чи загрожує Житомирщині підтоплення? Розповідають гідрологи 17:00 єЧерга для автобусів: на пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону 16:40 Якщо про депутатів, то тут – дисципліна, а якщо про громадськість, то тут… Від читача 18:18 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 16:20 У Станишівській громаді зупинили нетверезу водійку: вона запропонувала патрульним хабар 10 тисяч photo_camera 16:17 Не поширюйте фейки: відео нібито з Житомира, як військовий "закопує" ухилянта - російська пропаганда 16:07 У Попільні в гаражі виявлено арсенал зброї: власника підозрюють у резонансному вбивсті чоловіка в Житомирі photo_camera 16:00 У Львові відбувся підсумковий форум «LED Push: Підтримка місцевих економік» 15:40 Житомир попрощався із Захисником Денисом Пекарським 15:20 Вночі у Житомирі зупинили п'яного водія, в салоні авто знайшлися наркотики 15:01 23 випадки захворювання на кір зафіксовано в Україні з початку 2024 року 14:40 Рятувальники ліквідували пожежу в адмінбудівлі приватного підприємства в Житомирі 14:18 ECIDE допоможе 25 громадам організувати літні дитячі клуби: розпочався прийом заявок 13:11 Пил із Сахари знову в Україні 12:40 Пам'ять про героїв-захисників має стати невмирущою photo_camera 12:20 Жителя Житомирського району засуджено на 8 років за умисне вбивство батька 12:02 До уваги водіїв! 25 квітня буде перекрито рух по вулиці Шевченка 11:40 Україна, в якій хочеться жити: Міністерство соціальної політики презентувало демографічну стратегію — 2040 11:20 Житлова субсидія на неопалювальний сезон: кому її призначать автоматично, а кому – за особистим зверненням
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up