В приватних садибах жителів села Бердичівського району знайдені останки солдат РСЧА

В приватних садибах жителів села Бердичівського району знайдені останки солдат РСЧА

Про те, що в одному з сіл Бердичівського району знайдені останки солдат РСЧА, -повідомили на своєї сторінці в Фейсбуці представники історико-патріотичного об'єднання «Пошук».

7 вересня група «Пошук» відпрацювала інформацію від мешканців Бердичева про знайдених солдат РСЧА. В одній з приватних садиб Бердичівського району почалися розкопки. У першій ямі було встановлено місце масового поховання солдатів РСЧА, які загинули в липні 1941-го року.


У ямі знаходились розбиті останки 11! (одинадцяти) солдат. Солдати лежали один на одному в хаотичному порядку. Місцевий ґрунт знищив значну частину середніх та мілких кісток. Перед тим, як скинути в яму, з солдатів були зняти ремені з підсумками, військова амуніція, каски, протигази та інше. При них було знайдено: трофейну німецьку флягу, 3 котелки, 2 кружки, 2 ложки, залишки шинелей, компас, значок «Ворошилівський стрілець», ЗІП до ДП-27 та фурнітура. При солдатах не було жодного смертного медальйону, і тому вони назавжди залишаться невідомими. 

Відео дня

У другій ямі було знайдено останки солдата РСЧА, який загинув у липні 1941-го року. При солдаті було знайдено: алюмінієву флягу, саперну лопатку, підсумки, дзеркальце, залишки газети та медальйон типу ладанка. На жаль, стан медальйону був дуже жахливий та не залишив воїну жодного шансу бути встановленим. Примітне те, що солдат знаходився на стежці, по котрій господиня обійстя ходила більше 70-и років. Загалом за виїзд було піднято останки 12 солдатів РСЧА. На жаль, всі невідомі…

Руслан Мороз

 

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up