В освяченні хрестів храму святого Володимира на Польовій у Житомирі взяв участь Митрополит Епіфаній

В освяченні хрестів храму святого Володимира на Польовій у Житомирі взяв участь Митрополит Епіфаній

Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній після спільної молитви за Україну очолив Чин освячення і встановлення накупольних хрестів кафедрального храму святого рівноапостольного князя Володимира.

Освячували хрести 6 квітня, у співслужінні митрополита Хмельницького і Кам’янець-Подільського Антонія, архієпископа Рівненського і Острозького Іларіона, архієпископа Житомирського і Поліського Володимира, архієпископа Вишгородського Агапіта та керуючого Житомирською єпархією єпископа Житомирського і Овруцького Паїсія. До молитви також долучилися голова ОДА Ігор Гундич та його заступники і міський голова Сергій Сухомлин.

«Сьогодні на цьому місці ми, помолившись за Україну, освятили хрести, які будуть підняті на храм святого рівноапостольного князя Володимира. Символічно, що саме на завершення хрестопоклонної седмиці великого посту ми звершили їхнє освячення. Хрест важливий не тільки в житті Церкви, а й в житті християнина, адже в ці дні ми по особливому згадуємо хресні страждання Господа Ісуса Христа, через які ми з вами отримали можливість спастися», – сказав Митрополит Епіфаній.

Відео дня

У своєму слові Предстоятель також нагадав всім присутнім про завтрашнє велике свято Благовіщення, через яке Господь показав людству цінності свого великого дару – свободи.

«Бог сотворив людину за Своїм образом, одна з ключових ознак якого – дар свободи. Цей дар означає, що погодитися чи відкинути сказати «так» чи «ні» – залежить виключно від кожного з нас особисто. Ані Бог, ані тим більше будь-хто інший не може відібрати у нас цей дар свободи. Але наша свобода нерозривно пов‘язана з відповідальністю за те, як ми її застосовуємо», – зазначив Його Блаженство. «Все, що відбувається в нашому житті, залежить від правильності, або неправильності прийнятих нами рішень. Навіть Бог не порушує свободу людини. Наше сьогодення та майбутнє залежить від наших з вами рішень і волі, від того, як ми користуємося Божим даром свободи».

Будівництво кафедрального храму святого рівноапостольного князя Володимира розпочалося у 2001-му році. Пізніше, через різні обставини, роботи були призупинені.

«Півроку не дожив до цього дня протоієрей Микола Дрозд, священик, настоятель церкви, людина, яка пройшла Афганістан і дуже багато своєї життєвої енергії присвятила допомозі іншим. Саме він колись починав будувати цей храм і мріяв побачити, як позолотою заблищать його куполи»,-зазначив міський голова Сергій Сухомлин.

Розбудова храму відновилися у 2017-му році після того, як єпископа Житомирського і Овруцького Паїсія призначили керуючим єпархією.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera 11:40 Як отримати "Пакунок малюка" Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled 11:00 Підвищення пенсій з 1 квітня: кого стосуватиметься 10:38 43-річний житомирянин, у якого стріляли вчора на Польовій, помер у лікарні 10:20 «Незламні постаті Житомира»: стартував ґрантовий проєкт для молоді 10:00 Готівкою у громадському транспорті Житомира можна буде розраховуватися до 1 червня 09:41 Майже до 440 тисяч осіб зросли загальні втрати росіян в живій силі 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 28 березня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 28 березня: яке сьогодні свято, прикмети, традиції і погода у Житомирі 17:57 Які послуги реабілітації безкоштовно надаються ветеранам та ветеранкам? 17:22 З 1 квітня завезти гуманітарну допомогу буде можливо лише з використанням онлайн-системи 17:01 Три заклади охорони здоров’я Житомирської області надають послуги раннього втручання 16:37 За незаконну порубку сосен жителі Малинщини мають сплатити нанесені збитки - близько 120 тис грн 16:20 До уваги рибалок! З 1 квітня стартує нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 16:18 Чоловік і жінка з Волицької громади вбили свого знайомого і закопали у себе на подвір’ї 16:00 Березень на Замковій горі. Фоторепортаж photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up