В області стартували громадські акції «Запобігти. Врятувати. Допомогти»

В області стартували громадські акції «Запобігти. Врятувати. Допомогти»

З кожним роком кількість небезпек, які загрожують життю та здоров’ю людей значно збільшується.

Тож актуальною є інформаційно-роз’яснювальна робота серед населення щодо поведінки під час виникнення надзвичайних ситуацій у повсякденному житті, - інформує управління ДСНС України у Житомирській області..

18 лютого рятувальники Любарщини в рамках громадської акції «Запобігти. Врятувати. Допомогти.» на базі Новочорториївського аграрного технікуму провели пізнавальний інформаційно-профілактичний захід «Навчаємося жити безпечно». До проведення також долучились представники відділів освіти, культури райдержадміністрації, селищної ради, екстреної медичної допомоги та правоохоронці.

Відео дня

За сигналом «Увага всім!» захід розпочався зі спільної евакуації дітей та педагогів з приміщення гуртожитку технікуму. На подвір'ї навчального закладу школярі дізналися про основні причини виникнення пожеж у побуті, і що саме необережність у поводженні з відкритим вогнем, залишені без нагляду електроприлади призводять до пожеж у побуті. Крім того, фахівці ДСНС пояснили школярам, що потрібно бути вкрай обережними при виявлення підозрілих невідомих предметів. В жодному разі не чіпати їх, не розбирати, а одразу телефонувати за номерами «101» або «102».

Після теорії студенти перейшли до практики та разом із працівниками Любарської бригади екстреної медичної допомоги навчалися надавати першу медичну допомогу «потерпілим». А бійці ДСНС демонстрували усім бажаючим бойове спорядження та обладнання, знайомили присутніх із роботою рятувальників, а також навчали навикам користування вогнегасниками.

В свою чергу в Хорошівській гімназії учні змагалися між собою у вікторині з пожежної безпеки, де визначили найкращих знавців цієї справи. В свою чергу працівники ДСНС провели інформаційно-профілактичний захід – «Урок безпечного поводження з вибухонебезпечними предметами». Цікавими конкурсами організатори довели до дітей алгоритм дій при виявленні невідомих підозрілих предметів, що можуть становити загрозу життю. Школярі подивилися навчальний документальний фільм «Небезпечні знахідки». Крім того хорошівські вогнеборці на шкільному майданчику показали елементи своєї роботи - вміння швидко ліквідувати пожежу, а потім вже учні спробували свої сили в гасінні умовного займання.

Проведення подібних акцій «Запобігти. Врятувати. Допомогти» упродовж року заплановане в 96 населених пунктах області.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera 16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать! 15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень 15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти 14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості 14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув 14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень 12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera 11:40 Як отримати "Пакунок малюка" 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up