В області працюють над стратегією розвитку Житомирщини на новий програмний період 2021-2027 роки

В області працюють над стратегією розвитку Житомирщини на новий програмний період 2021-2027 роки

Сьогодні, 5 лютого, відбулася онлайн-нарада щодо запланованих у 2019 році заходів з розроблення регіональних стратегій розвитку на новий програмний період 2021-2027 рр.

Про це повідомила прес-служба ОДА,

Перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України В’ячеслав Негода провів онлайн-нараду з питань розроблення регіональних стратегій розвитку на новий програмний період 2021-2027 рр. Житомирську область на нараді представляли заступник голови облдержадміністрації Роман Щебетов та керівники структурних підрозділів ОДА.

«Минулого року Уряд удосконалив процес стратегічного планування регіонального розвитку. Нові проекти регіональних стратегій на період 2021-2027 років мають бути розроблені на засадах смарт-спеціалізації та активізації міжрегіонального співробітництва. Міста мають стати драйверами процесів стратегічного планування в регіонах, підштовхуючи регіональну владу до розробки смарт-стратегій. Крім власних грошей громади можуть використовувати механізми державно-приватного партнерства, кошти секторальної бюджетної підтримки ЄС та Державного фонду регіонального розвитку. Регіональні стратегії мають бути дороговказами», – наголосив В’ячеслав Негода.

Відео дня

Після розроблення та узгодження стратегії регіонального розвитку її повинні затвердити на сесії обласної ради наприкінці поточного року. Наразі фахівці Мінрегіону спільно з групою радників з питань упровадження державної регіональної політики в Україні Програми «ULEAD з Європою» проводять цикл навчальних та інформаційних заходів. До складу робочої групи з розробки стратегії увійдуть представники виконавчої влади, бізнесу, науковці та громадськості.

Житомирська область перебуває на етапі формування робочої групи, розроблений проект рішення стратегії розвитку Житомирщини на новий програмний період 2021-2027 років.

Довідково. Державні адміністрації мають розробити та подати на розгляд відповідних місцевих рад проекти регіональних стратегій розвитку на новий програмний період 2021-2027 рр., які розробляються на засадах смарт-спеціалізації та активізації міжрегіонального співробітництва.

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
12:00 Нічна пригода у Житомирі: у водійки зупиненого під час дії комендантської години авто виявили арбалет 11:40 Увага: зміни в маршруті № 23! 11:20 На Житомирщині розпочала роботу комісія ДСНС України, яка має здійснити контрольну перевірку стану організації заходів цивільного захисту в області 11:00 Житомирський музично-драматичний театр тимчасово йде у відпустку через брак фінансування Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 10:40 У Малині на пожежі загинула людина 10:22 Молодикам, які забили до смерті односельчанина на Чуднівщині, повідомили про підозру та обрали запобіжні заходи 10:00 Карколомна ДТП у Житомирі: на вулиці Параджанова кросовер зіткнувся з електроопорою 09:41 Втрати росіян: мінус 5 танків, 29 артсистем і 800 осіб 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 23 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 23 квітня: все про цей день, свята, традиції і погода у Житомирі 17:52 У Житомирі та області потрібні донори крові всіх груп з негативним резус-фактором 17:32 Оновлено штрафи за неявку до ТЦК 17:00 Помірно тепло і з дощами: погода найближчих днів 16:37 Бердичівлянин віддав шахраям більше пів мільйона гривень за неіснуюче авто 16:20 Гуманітарний Хаб "Житомир" передав Сумщині 4 тонни необхідних медикаментів загальною вартістю 12 мільйонів грн photo_camera 16:00 Двох загиблих Героїв-житомирян провели в останню путь 15:41 У прикордонні Житомирської області не планують обмежувати перебування чоловіків призовного віку 15:23 У Житомирській області 10 закладів охорони здоров’я надають медичну допомогу при гострому мозковому інсульті 15:00 Житомирська громада передала військовим дрони Mavic 3 Pro та засіб РЕБ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up