В Обласному медичного центру вертебрології і реабілітації виявили розтрати на 1,5 млн грн

В Обласному медичного центру вертебрології і реабілітації виявили розтрати на 1,5 млн грн

Дежаудитори під час проведення ревізії Обласного медичного центру вертебрології і реабілітації Житомирської обласної ради виявили фінансових порушень, що призвели до втрат фінансових ресурсів, на суму майже 1,5 млн грн. Про це повідомляють у прес-службі Державної аудиторської служби України. 

"Фахівці Управління Північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області під час проведення ревізії фінансово-господарської діяльності Обласного медичного центру вертебрології і реабілітації Житомирської обласної ради виявили фінансових порушень, що призвели до втрат фінансових ресурсів, на суму майже 1,5 млн грн", - йдеться у повідомленні. 

Як інформують у Держаудитслужбі, у медичному закладі коштом загального фонду кошторису покрили видатки спеціального фонду, через що з порушенням витрачено майже 1,2 млн грн на оплату праці працівників та сплату комунальних послуг.

Низку порушень законодавства виявлено під час нарахування та виплати працівникам заробітної плати, перерахування єдиного соціального внеску, що призвело до зайвих виплат 218 тис. грн.

Відео дня

Окрім того, посадові особи понаднормово списали продукти харчування, переплатили за підрядні роботи. Також у медзакладібезпідставно покрили витрати зі сплати комунальних послуг сторонніх юридичних осіб. Все це призвело до зайвого витрачання 53 тис. грн.

За недотримання законодавства з фінансових питань 4 посадових осіб медичного центру притягнуто до адміністративної відповідальності, а медичному закладу зупинено операції з бюджетними коштами.

Про результати ревізії поінформовано прокуратуру Житомирської області.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
11:21 У Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича створено безбар’єрний простір 11:00 Поліцейські у Житомирі вилучили у перехожого великий пакунок з наркотиками photo_camera 10:40 Сьогодні тимчасово призупинено рух трамвая 10:20 Допоможемо молодій дівчині зібрати кошти на акумулятори для електровізка! Від читача 13:56 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 10:00 Поки овручанин спав, сусід винес з його будинку побутову техніку та інші речі photo_camera 09:40 Втрати ворога: 9 танків, 21 артсистема і 870 осіб ліквідовано минулої доби 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 19 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:01 19 квітня: все про цей день, яке церковне свято, що не можна робити і погода у Житомирі 17:50 Підтвердження статусу критично важливого для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період 17:30 100-річний ювілей відзначив житомирянин Віктор Іванович Поліщук 17:00 Сьогодні з 18 до 22 години для бізнесу та промисловості діятимуть обмеження споживання електроенергії 16:41 Підвішені закони: чому Зеленський затягує із підписанням ініціатив? 16:18 Житомирський обласний центр крові має потребу в донорській крові з негативним резус-фактором 16:00 Незаконна реєстрація права оренди на 170 земельних ділянок – на Житомирщині держреєстратора підозрюють у службовій недбалості 15:40 На Михайлівський проводяться роботи з підготовки фонтанів до роботи. ФОТО photo_camera 15:22 Задушив приятеля, а тіло підкинув сусідам – жителя Звягеля ув’язнили на 9 років 15:00 Атмосферні фронти покинуть Україну, температура почне підвищуватися 14:40 Мобілізація за несплату аліментів: як це працюватиме 14:20 Історикам та краєзнавцям представили бачення концепції розвитку парку «Замкова гора»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up