В обласній лікарні реконструюють приймально-діагностичне відділення

В обласній лікарні реконструюють приймально-діагностичне відділення

Голова обласної ради Володимир Ширма 11 березня оглянув хід робіт з реконструкції приймально-діагностичного відділення Житомирської обласної клінічної лікарні ім. О.Ф. Гербачевського.

Про це повідомляєє пресслужба обласної ради.

«Необхідність реконструкції цього відділення зумовлена сучасними вимогами до медичного закладу третинного рівня яким і є обласна лікарня. Вартість усіх робіт разом із необхідним обладнанням та меблями згідно проєктно-кошторисної документації складає майже 14 млн гривень»,  - зазначив у ході візиту Володимир Ширма.

Як поінформував генеральний директор обласної лікарні Богдан Леськів, оновлене відділення складатиметься з двох підрозділів. Перший підрозділ надаватиме невідкладну медичну допомогу, буде розрахований на 4 реанімаційні ліжка та буде забезпечений необхідним персоналом.

Відео дня

«В місяць ми маємо 7-8 випадків, коли людину реанімують, фактично повертають з того світу. І ці процедури потрібно робити тут і зараз в приймальному відділенні, щоб встигнути її врятувати»,- розповідає Богдан Леськів.

Другий підрозділ – для пацієнтів, які будуть госпіталізовані на планове лікування.

Також у відділенні передбачено свій власний «банк крові» та «експрес-лабораторію». Сюди буде закуплено пересувний рентгенапарат, портативний УЗД апарат, фіброгастроскоп, фібробронхоскоп та інше обладання.

Також відділення буде облаштовано двома критими під’їздами, які захистять складного пацієнта від несприятливих погодних умов.

Зазначимо, що щоденно через це відділення проходить близько 150 пацієнтів. Приймально - діагностичне відділення працює цілодобово, сім днів на тиждень.

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
12:42 Поблизу села Вишпіль виявлено несанкціоноване сміттєзвалище 12:20 Закон про мобілізацію з новими правками вступить в дію вже з 18 травня. ІНФОГРАФІКА 12:00 В Україні збільшується кількість телемедичних консультацій 12:00 Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни Від читача 18:18 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 11:42 В області продовжують знаходити снаряди часів Другої світової війни 11:20 Рятувальники тричі надавали допомогу мешканцям підтоплених домогосподарств приватного сектору photo_camera 11:00 25-26 квітня пил з Сахари ще залишатиметься в атмосфері над Україною 10:40 У передсвяткові і святкові дні у Житомирі збільшать кількість рейсів на Корбутівське кладовище 10:20 У Житомирі проходить кінофорум спілки молодих кінокритиків України 10:00 Замість біткоїнів - спустошення гаманця: у Бердичеві поліцейські розслідують шахрайство 09:42 Понад тисячу осіб склали втрати росіян за добу 09:20 Оперативна інформація станом на 06.00 25 квітня 2024 року щодо російського вторгнення 09:00 25 квітня: все про цей день, яке свято, іменини і погода у Житомирі 17:53 Як держава планує залучити фахівців з інвалідністю до ринку праці? 17:50 Чи загрожує Житомирщині підтоплення? Розповідають гідрологи 17:00 єЧерга для автобусів: на пунктах пропуску з Молдовою кожен автобус зможе обрати час перетину кордону 16:40 Якщо про депутатів, то тут – дисципліна, а якщо про громадськість, то тут… 16:20 У Станишівській громаді зупинили нетверезу водійку: вона запропонувала патрульним хабар 10 тисяч photo_camera 16:17 Не поширюйте фейки: відео нібито з Житомира, як військовий "закопує" ухилянта - російська пропаганда
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up