Ухвалено перелік української сільськогосподарської техніки, вартість якої частково компенсуватиметься аграріям з бюджету

Ухвалено перелік української сільськогосподарської техніки, вартість якої частково компенсуватиметься аграріям з бюджету

Відбулося засідання Комісії, яка вперше сформувала перелік української сільськогосподарської техніки та обладнання, вартість яких частково компенсуватиметься агротоваровиробникам коштом бюджету. Про це інформує Урядовий портал.

Згідно з рішенням Уряду, до переліку включаються техніка та обладнання, ступінь локалізації виробництва якої перевищує 60% (для складної техніки: тракторів, комбайнів та інших самохідних енергетичних засобів - 35%). Техніка повинна вироблятися заводами-виробниками, які є резидентами України не менше двох років. При ухваленні рішення також враховувались:

∙  питома вага витрат на оплату праці у складі собівартості виробництва продукції;

∙  здійснення на території України технологічних операцій, необхідних для виробництва техніки та обладнання;

Відео дня

∙ наявність конструкторсько-технологічної документації та/або зареєстроване право інтелектуальної власності на техніку та обладнання, що відображається в балансі;

∙   здійснення гарантійного і післягарантійного обслуговування техніки та обладнання.

У ході відбору з 26 квітня по 3 травня заводи-виробники могли надіслати заявки для включення  їхньої продукції до такого переліку техніки. На адресу Комісії надійшло 44 заявки, які були перевірені на відповідність вищезазначеним критеріям.

У результаті розгляду заявок та перевірки документів на відповідність критеріям, Комісія включила до переліку техніки, що частково компенсується коштом державного бюджету, продукцію 40 підприємств. Серед них Харківських тракторний завод, Південний машинобудівний завод ім. О. М. Макарова, Львівський завод фрезерних верстатів та інші.

З повним переліком можна ознайомитись тут: http://bit.ly/2rZwGQS

Як відомо, 1 березня Уряд ухвалив рішення про використання бюджетних коштів для часткової компенсації с/г товаровиробникам вартості української сільськогосподарської техніки та обладнання. Очікується, що це рішення дозволить підвищити купівельну спроможність с/г товаровиробників та оновити технічний парк завдяки здешевленню вартості придбаної техніки та обладнання українського виробництва. Це також стимулюватиме виробництво техніки та обладнання українськими підприємствами сільськогосподарського машинобудування. Принциповою відмінністю від програм компенсації, що діяли до 2011 року, є збереження ринкових відносин - рішення щодо купівлі техніки (та, відповідно, стимулювання виробництва) приймає покупець. Відтак працює принцип “гроші ходять за клієнтом”.

Одержувачами бюджетних коштів можуть бути фізичні та юридичні особи - підприємці, основною діяльністю яких є постачання сільськогосподарських товарів. Часткова компенсація надається на техніку та обладнання, ступінь локалізації виробництва яких перевищує 60%. Водночас для складної самохідної техніки мінімально необхідний ступінь локалізації виробництва становить 35% у 2017 році (див. Постанову Кабінету Міністрів України від 27 травня 2013 р. № 369).

Компенсація надається на безповоротній основі у розмірі 20% вартості техніки та обладнання (без урахування податку на додану вартість).

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Житомира за сьогодні
18:36 Затримали підозрюваного у вбивстві чоловіка на Польовій 17:51 Центр протидії дезінформації оприлюднив список TikTok-каналів поширення ворожої пропаганди 17:27 Увага! Ускладнення погодних умов - вітер 15-20 м/с 17:00 У 2023 році українці щодня програвали в онлайн-казино близько 400 млн грн, — дані НБУ Від читача 15:28 У Житомирі гештальт-терапевтка та волонтерка Ксенія Лавріна проведе тренінг про те, як спілкуватися з військовими 16:56 На майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА відбувся брифінг щодо проміжних підсумків діяльності робочої групи “Прозорість та підзвітність” 16:40 Все про пандемічний грип: діагностика, профілактика 16:23 11 підліткових клубів Житомира змінили свої назви photo_camera 16:00 У цьому році ремонт доріг на Романівщині розпочнуть у червні. Тоді ж – і завершать! 15:38 Чи буде відкритий постійно Ботанічний сад у Житомирі та хто його фінансує photo_camera 15:20 Ув’язнення загрожує директору комунального підприємства за угоду на постачання електроенергії, що завдала збитків на близько 700 тисяч гривень 15:00 На проходження НМТ у Житомирській області за два тижні зареєструвалося 6 649 кабінетів здобувачів освіти 14:41 З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям, - Держслужба зайнятості 14:20 На Бердичівщині через необережність під час паління згоріла оселя - господар загинув 14:01 Прокуратура повернула Ружинській громаді з приватної власності греблю вартістю понад 800 тисяч гривень 12:40 ДТП з мотоциклом на Олевщині: дві жінки в реанімації, травмований і нетверезий керманич photo_camera 12:21 На вимогу Екоінспекції в Житомирі впорядковано територію на схилі річки Лісна біля Сосновського мосту 12:00 Чемпіони України з футзалу U-15 (2009 р.н.) photo_camera 11:40 Як отримати "Пакунок малюка" 11:19 У Житомирі відкрили Почесне Консульство Естонії. ВІДЕО play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Житомирі Ваші відгуки про послуги у Житомирі
keyboard_arrow_up