У Житомирській міській раді виділили перші 100 тис. на передпроєктні роботи по ліцею №25 та розповіли про масштабні плани

У Житомирській міській раді виділили перші 100 тис. на передпроєктні роботи по ліцею №25 та розповіли про масштабні плани

Рішення виділити 100 тис. грн на роботи з геології та геодезії прийняли на 20-ій сесії Житомирської міської ради 14 липня.

«Погоджувальна рада та комісія з питань бюджету рекомендують виділити  місцевого бюджету кошти у сумі 100 тис грн на виконання даного заходу.

Це нам необхідно фактично для того, щоб оголосити тендер на проєктування. Тендер ми оголосимо фактично після формування наглядової ради по даному ліцею і після того як сформуємо концепцію та тези завдання, буде оголошуватися тендер», –  пояснив мер міста Сергій Сухомлин.

Депутат Олександр Черняхович зауважив, що цих коштів не вистачить та запропонував виділити більше.

Відео дня

«Ми розуміємо, що цих коштів, які ми плануємо виділити – 100 тисяч, не вистачить навіть на проєктну підготовку. Тому для того, щоб покращити цю роботу і почати робити проєкт, хоча б виділити кошти, щоб можна було обстежити земельну ділянку, це як мінімум 500 тис. грн. Кошти виділяти потрібно оскільки проєкту не буде», – сказав Черняхович.

Після певних суперечок депутатами було прийнято рішення для початку робіт виділити 100 тис. грн, як рекомендувала комісія з питань бюджету.

В свою чергу Сухомлин розповів про Міжнародний фонд, робота над створенням якого зараз на завершальному етапі.

«Ми створюємо Міжнародний фонд, при Фонді буде рада, у яку будуть входити представники від батьківського комітету школи, від керівництва школи, та особи, імена, яких я зараз не можу розголошувати, наприклад: англійський біохімік, лауреат Нобелівської премії, який дав згоду ввійти у цей Фонд також керівник наукових програм NASA та ще декілька людей, які дуже сильні постаті, що зголосились ввійти у Фонд. Трохи пізніше, коли ми його вже зареєструємо, думаю, це відбудеться протягом тижня, тоді будемо показувати тих людей, що входитимуть у наглядову раду по відбудові 25 ліцею», – сказав мер.

Також на сесії було оголошено організації, які попередньо погодились працювати над проєктом нового 25 ліцею.

«На даний час вчора ми отримали попереднє усне погодження від англійського архітектурного бюро, що вони готові взятися за проєкт. Також найближчим часом ми маємо підписати договір з Венеціанським університетом архітектури та дизайну, який попередньо дав згоду на роботу по проєкту 25 ліцею. Але все одно потрібні кошти для того, щоб проводити на місці роботи по геології та геодезії», –   сказав Сухомлин.

Марія Кравчук

 

Слідкуйте за новинами Житомира у Facebook, Telegram, Instagram та YouTube.

Коментарі

keyboard_arrow_up